Dodaj do ulubionych

Disneyland

19.04.07, 09:40
Witam!
Na poczatku maja chcemy jechać z dzieciakami[5,2lata i 6,11lat] do Disneylandu
(mają akurat ekstra urodzinową ofertę-dzieci do 7 lat wstęp gratis )
Mam w związku z tym wypadem pytanko:czy łatwo jest się "dogadać" nie znając
francuskiego a angielski jedynie parę słówek?CZY jest tam obsługa,która zna
może polski?
Czy z parku ,gdy zakupi się bilet można wchodzić i wychodzić bez ponownego
kupienia biletu? Czy można mieć w plecaku jakieś swoje jedzonko,zwłaszcza dla
dzieci...
a może macie jakieś rady dla nas,którzy wybierają się tam pierwszy raz?
z góry za wszystkie dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: koralka Re: Disneyland IP: *.proxy.aol.com 19.04.07, 11:23
      Sprawdz dobrze te oferte, gdyz czesto wstep za darmo dla 1 dziecka jest na 1
      osobe placaca. Bilet kupujesz na caly dzien do 1 badz obu parkow, badz na 2 dni.
      Nie wiem czy przy sprzedazy mowi sie po polsku, niemniej jednak disney
      zatrudnia wielu Polakow.
      Jak juz masz bilet na dzien mozesz wchodzic i wychodzic tyle razy ile zechcesz
      bez zadnego problemu.Mozesz tez dla malucha wypozyczyc wozek za 5 euro/dzien,
      na ktory to wrzucisz caly swoj bagaz. W parkach nie masz prawa piknikowac, ale
      mozesz wniesc co chcesz do jedzenia i picia w swojej torbie, nikt nic nie
      sprawdza. Potem w spokoju mozecie sie pozywiac przy stole w jednym z licznych,
      ogromnych snackow,w ktorych zarcie jest nie do polkniecia, a ceny nie do
      strawienia...i jezeli mozecie badzcie tam wczesnie, od razu jak otwieraja, w
      ciagu pierwszej godziny otwarcia i ostatniej przed zamknieciem skorzystacie
      wiecej z atrakcji niz przez cala reszte dnia.
      • Gość: elix55 Re: Disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 14:04
        dziękuję za przybliżenie choć trochę sprawy ;-)
        Z tego co wiem,to również można kupić bilet na 3 dni.
        A czy w 2 dni damy radę zwiedzić ten park czy raczej dać sobie 3 dni?
        • Gość: koralka Re: Disneyland IP: *.proxy.aol.com 19.04.07, 21:50
          osobiscie trzy dni ja tam bym nie wytrzymala, dzieciaki tez padlyby ze
          zmeczenia. No i jezeli zostajecie na dwa, trzy dni to najlepiej mieszkac w
          poblizu parku.
        • aseretka Re: Disneyland 20.04.07, 06:34
          W zasadzie koralka prawie wszystko powiedziała. W kasach można się też dogadać
          w różnych językach. Ze spożywaniem własnego jedzenia przy stolikach w snackach
          lub na ławce byłabym raczej ostrożna. Widziałam jak obsługa zwracała uwage i
          robi się wtedy trochę niemiło.Jest przecież wyznaczone pole picnikowe, gdzie
          można spożywać własne wiktuały. Bo racją jest, że te w barach są okropne.
          Jeżeli planujecie pobyt w obu parkach: Eurodisneyland i Walt Disney Studio, to
          niestety nie da się tego zrealizować w jeden dzień.
          Polecam korzystanie z tzw. fast pass czyli rezerwowania biletów na wejście w
          określonym przedziale czasowym, co pomaga ominąć długie kolejki.
          Czy przejrzałaś forum? Jest tu trochę informacji o Disneylandzie, jak chociażby
          tu:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20573&w=26941895&v=2&s=0
          Miłej zabawy:)
          • Gość: elix55 Re: Disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 09:23
            dziękuję,inne wątki przeglądnełam ;-)
            mam jeszcze jedno pytanko,bo nie znalazłam..........jak korzysta się z
            tego "fast pass "? czy te miejsca są jakoś opisane? to się zapisuje u kogoś?
            i gdy już przyjdzie moja godzina to idę bez kolejki?
            • aseretka Re: Disneyland 20.04.07, 10:51
              > mam jeszcze jedno pytanko,bo nie znalazłam..........jak korzysta się z
              > tego "fast pass "?
              Jest i o tym:) Zajrzyj tu:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20573&w=46494965&v=2&s=0
    • darizunia1 Re: Disneyland 26.04.07, 13:41
      Wszystko zależy od tego kiedy wybieracie się do Disneylandu. W okresach przerw
      światecznych oraz w czasie wakacji jest tam bardzo tłoczno. W kolejkach do
      danej atrakcji stoi się nawet po godzinie. Ja byłam po za sezonem z dwójką
      dzieci i miałam bilety 3 dniowe. Spokojnie spędziłby jeszcze kolejne trzy dni w
      Disneylandzie. Przepiękne są pokazy - występy. Aby zając dobre miejsce na
      pokazie trzeba udać się na dane miejsce nawet 45 minut przed rozpoczęciem
      występu (poza sezonem). Tak więc czas ucieka tam naprawdę szybko. Dzieci
      chętnie chcą iść drugi raz na te atrakcje,które im się bardzo podobają. Nie
      liczyłambym na to, że uda się znaleźć kogoś w Disneylandzie mówiącego akurat po
      polsku. Ci co pracują np jako maskotki mają całkowity zakaz mówienia w
      jakimkolwiek języku. Ja jak byłam nie usłyszałam ani razu języka polskiego,
      chociaż Myszka Mimi była Polką, bo jak usłyszała, że mówię po polsku do
      dziecka, bo przybiegła do nas i złożyła córce specjalny wpis do pamiętnika
      (dzieciaki zbierają autografy od maskotek w specjalnym pamiętniku, oczywiście
      do kupienia w Disneylandzie). Jedzenie można spokojnie wnieść, zwłaszcza picie,
      bo knajpki są w tzw. skupiskach, a wiadomo jak chce się pić małym dzieciom.
      Nikt za bardzo nie zwraca na to uwagi. A ceny jedzenia na terenie D. są spore.
      Dla moich dzieci była to niezwykła przygoda i naprawdę warta.
      • Gość: elix55 Re: Disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 17:11
        na majowy weekend to już nie ma szans jechać ,gdyż absolutnie nie ma miejsc w
        hotelach.Najbliższy nam termin to 8-9 maja.A wy gdzie spaliście?
        My chcemy spać w jednym z hoteli na terenie Disney.i chyba będzie to Santa Fe**
        • darizunia1 Re: Disneyland 26.04.07, 21:22
          Witam ponownie. My nie spaliśmy w hotelu z Disneylandu. Jak wtedy
          przeliczaliśmy to o wiele taniej wyszło nas w hotelu Pierre Vacances. Jest on
          dosłownie 5 minut drogi od Disneylandu, nawet wieżę z Myszką Miki widać z
          niego. Też byliśmy tam w maju. Zaletą tego hotelu są promocje poza sezonem np
          za 4 noce płacisz tylko tak jak za 3. Płacisz za cały apartament. Ponadto jego
          zaletą było położenie obok olbrzymiego pasażu handlowego, w podziemiach którego
          jest mini oceanarium. Dodatkowa frajda dla dzieci.
          Z parkingiem w Disneylandzie nie będziecie mieć o tej porze roku problemu. I
          dziękujcie, że nie jedzie w weekend majowy. Wtedy jest tam duży tłok, a na
          parkingu co drugi autobus jest z Polski. A tak to czekasz góra jedną kolejkę do
          atrakcji i właściwie już wchodzisz. Ja byłam z małymi dziećmi (wtedy 4 i 6 lat)
          i była to naprawdę wyprawa ich życia. W pierwszy dzień padły po 6 godzinach,
          ale na drugi i trzeci to spokojnie "wyrabiały" już normę.
          • aseretka Re: Disneyland 27.04.07, 06:31
            > A tak to czekasz góra jedną kolejkę do atrakcji i właściwie już wchodzisz.
            Jeszcze raz zachęcam do skorzystania z fast pass-ów. Gdy po raz pierwszy
            byliśmy w Disneylandzie jakoś przeoczyliśmy to udogodnienie i denerwowało nas
            strasznie, gdy my staliśmy w kolejce do kolejki, a ludzie wchodzili hurtem
            bocznym wejściem poza kolejnością. Za drugim razem syn doczytał się informacji
            o fasy pass i już nie było problemów. Trzeba tylko było dopilnować godziny, a w
            miedzyczasie korzystać z innych atrakcji, które nie są tak oblegane i na które
            nie ma fast pass-ów.
            • darizunia1 Re: Disneyland 27.04.07, 09:43
              W maju, jeżeli to nie jest długi weekend nie ma potrzeby korzystania z fast
              passów, bo nie ma gigantycznych kolejek. Zazwyczaj dochodzisz do danej
              atrakcji. Czekasz jak się skończy i albo wchodzisz, albo czekasz jedną kolejkę
              i wchodzisz. Ale oczywiście każdą decyzję należy rozpatrzyć indywidualnie.
              Pozdrawiam
            • Gość: elix55 Re: Disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 10:31
              Dziękuję wszystkim za tak cenne rady , buziaki dla wszystkich ;-)
              My wybraliśmy jednak jeden z hoteli Disneya,bo teraz w rocznicę ich 15-urodzin
              mają promocję chociażby taką,że dzieci do 7 lat wchodzą gratis.Jest jeszcze
              parę innych udogodnień np.2 godziny przed otwarciem i 2 po zamknięciu parku
              można wejść.
              Córy mamy w wieku 5 i 6,11 miesięcy ,więc spieszymy się ,aby ta druga załapała
              się jeszcze na promocję ;-)
              Wczoraj chciałam już zarezerwować hotel przez internet na termin 8-12 maja ,ale
              spotkała mnie niemiła niespodzianka a mianowicie z karty zabraliby od razu calą
              sumę za hotel a ja wyrobiłam sobie kartę z limitem dziennym 1000 zł .
              dodzwonić się do nich niestety nie idzie .....................
              • Gość: dmsw Re: Disneyland IP: 212.160.138.* 07.05.07, 13:35
                Witam,
                Właśnie wróciłem z Dineylandu. Atrakcji dużo i jeśli chcesz wszystkie zaliczć
                to jednego dnia nie wystarczy. Poza tym fastpassy nie są do każdej atrakcji,
                tylko do wybranych np. lot z Piotrusiem Panem, kolejka w kopalni, misja z
                Buzzem Astralem, lot na księżyc Endor myśliwcem rebeliantów X-wing. Do innych
                trzeba po prostu stać i czekać. WD Studios można zrobić w 5-6 h moim zdaniem,
                zaliczając w zasadzie wszystkie atrakcje. Równie ciekawy, o ile nie fajniejszy,
                jest Parc Asterix. Zabawa przez cały dzień, z tym, że charakter atrakcji inny
                niż w Disney'u. Jedzenie dobrze wziąć ze sobą, bo wszystko w parkach jest
                strasznie drogie (np. woda 500 ml - 2,50 €, hot dog 4,70 itp)
                Powodzenia,
                • jovanka5 Re: Disneyland 07.05.07, 15:03
                  a dla nas akurat fajniejszy disney. Park asterixa to głównie spadające łódki do
                  wody i pedzące kolejki - nie każdy to lubi. Dla młodszych - lepszy Disney. Walt
                  studio - chyba przereklamowane, jak ma sie mało czasu (albo pieniędzy) można
                  sobie odpuścić bez wiekszego żalu. Żarcie faktycznie drogie, a mimo to w
                  Asterixie w weekend o 16 juz nic nie ma - wszystko wyjedzone! Przede wszystkim
                  unikac weekendów.
    • Gość: Pati 12 Re: Disneyland IP: *.chello.pl 30.04.07, 13:25
      Jeżeli chodzi o jedzonko i picie, to oczywiście można mieć swoje(nie sprawdzają
      zawartości toreb i plecaków), ale jeśli chodzi o bilety, to chyba nie ma takiej
      możliwości, o jaką się pytałaś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka