Gość: an282 IP: *.chello.pl 23.04.09, 23:57 Witam, wybieramy się z mężem do Cannes samochodem może ktoś z Państaw ma sprawdzoną i pewną trasę i jakieś dobre noclegi po drodze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ennka Re: Jak najlepiej samochodem - Warszawa - Cannes? 24.04.09, 19:48 Opcji jest kilka ,zalezy skad jedziesz. My jeździmy w Warszawy przez Czechy ,Austrię ,Włochy. Dokładniej- Cieszyn ,Brno,Mikulov,Wiedeń ,Graz,Udine,Wenecja,Werona,Brescia,Cremo na,Piacenza,Genua,Nicea. Z Cieszyna można jechać przez Słowację. Trasa ,która podałam ,to ok.1900 km. My nocujemy tutaj www.tiscover.at/at/guide/63279at,de/objectId,ACC417178at/home.html Jest to w Austrii, tuż przy granicy włoskiej. Dojechanie tam /1080 km/ zajmuje nam 12-13 godzin . Pozostala część róznie ,od 6 do 8 godz. Zależy od dnia tygodnia , w którym się jedzie. W weekend dużo szybciej. Nie ma takich korków pod Wenecją i TIR-ów na autostradzie. Omijamy Mediolan , bo tam też duże ryzyko korków ,a nawet jak ich nie ma ,to natężenie ruchu jest tak duże ,że jedzie się wolno. Poszukaj w starych wątkach, bo różne trasy były tu opisywane. To jest moja wersja ,ale mogą być i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an282 Re: Jak najlepiej samochodem - Warszawa - Cannes? IP: *.chello.pl 08.05.09, 13:16 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Tę samą trasę wybierzemy, mamy jednak problem z noclegiem, bo hotek, który Pani wskazała w dniu naszej podróży ma juz zajęte wszystkie miejsca, może maja Państwo jeszcze coś sprawdzonego na tej trasie? Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: Jak najlepiej samochodem - Warszawa - Cannes? 08.05.09, 23:13 To jeszcze jeden hotel w Arnoldstein . www.austria.pl/oferta/ATM001410-DR01.xml Na tej stronie w jeż.polskim jest bezpośredni adres strony hotelu . Strona ma opcje w kilku językach. Można tam spokojnie zarezerwować nocleg. Austria jest bardzo bezpiecznym i uporządkowanym krajem. My kilkakrotnie po prostu zjeżdżaliśmy z autostrady w miejscu ,które nam odpowiadało i nocowliśmy w pierwszym napotkanym pensjonacie. Ceny są bardzo zbliżone ,standard wysoki i praktycznie każda miejscowość ma jakąś możliwość noclegu. Tylko raz trafiliśmy na jakiś festyn wina i musieliśmy nocować na autostradzie w motelu , bo za późno już było na szukanie noclegu gdzie indziej. Nocleg w motelu był bardzo wygodny ,tyle ,że sporo droższy. Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Jak najlepiej samochodem - Warszawa - Cannes? 09.05.09, 02:07 Oto trasa z Warszawy proponowana przez Michelin: www.viamichelin.fr/viamichelin/fra/dyn/controller/Itineraires# 1865 km i 20 godzin jazdy w tym 13 po autostradach. A to trasa proponowana przez mapy.cz: www.mapy.cz/#x=130696352@y=128905216@z=3@mm=ZP@sa=r@st=sr@ssq=Hodonin@sss=10@ssp=139417056_131656384_139462432_131694176@srq=route (fast,toll):Warszawa%3ECannes W obu przypadkach zastanowilo mnie to, ze proponowana trasa nie wiedzie przez Czechy. Tak sie sklada, ze aktualnie mieszkam w Czechach, na samym poludniu i stad wiem, ze proponowana przez forumowiczke trasa w niczym nie ustepuje tym podawanym przez w/w strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzilo Re: Jak najlepiej samochodem - Warszawa - Cannes? IP: *.zwm.osi.pl 09.05.09, 15:44 Wprawdzie z nie z Warszawy ale podobną podróż realizowałem wielokrotnie, więc mogę polecić swój wariant, podobny zresztą do podanych powyżej : Warszawa - Zgorzelec (ok. 500 km ,a więc nocleg w Zgorzelcu - przy zarezerwowanym hotelu można wyjechać z Warszawy po południu)- Moulhouse (nocleg, jest tam wiele hoteli np. sieci Accor) - Cannes. Dwa noclegi tranzytowe i trzy doby - tak się składa, że mogę swobodnie dysponować swoim czasem - ale spokojnie bez pośpiechu, więc bezpiecznie. A za autostrady zapłacisz tylko we Francji, choc moim zdaniem i to nie potrzebne - drogi N i D są prawie im równorzedne a bezpłatne. Odpowiedz Link Zgłoś
anita.sz Re: Jak najlepiej samochodem - Warszawa - Cannes? 15.05.09, 15:35 Nasza trasa była taka w wielkim uproszczeniu: Wawa-Brno-Genewa-Lyon- Marsylia-całe wybrzeże aż do Menton przy granicy włoskiej-Mediolan- Szwajcaria-Wawa. Nie zawsze wybieraliśmy te najkrótsza trasę, chodziło nam również o zwiedzanie. Ja polecam noclegi w sieci hoteli Etap. Nawet w samym centrum Cannes jest jeden. 2 lata temu we wrześniu płaciłam 45 euro. Wszystkie noclegi, poza Szwajcaria mieliśmy w tych hotelach. Czysto i przynajmniej wiem co zastanę na miejscu, bo prawie wszystkie wygladaja podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mair Re: Jak najlepiej samochodem - Warszawa - Cannes? 16.05.09, 08:26 kliknij tu maps.google.pl/ - wpisz Warszawa - Cannes niezaleznie od tego mozesz sobie sama wybierac droge jesli nie chcesz placic za winietki i autostrady, tak jak podal Fredzio, przejazd przez Szwajcarie tez nie musi laczyc sie z kupnem winietki, wszystko zalezy jakim dysponujesz czasem, chcesz tylko szybko czy cos po drodze zobaczyc, chocby tylko ciekawe trasy Odpowiedz Link Zgłoś
mair Re: Jak najlepiej samochodem - Warszawa - Cannes? 16.05.09, 08:54 przez Bratyslawe - Wieden- Wenecje jest tylko o 50 km blizej ale o wiele drozej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Re: Jak najlepiej samochodem - Warszawa - Cannes? IP: *.zwm.osi.pl 16.05.09, 12:44 .> przez Bratyslawe - Wieden- Wenecje jest tylko o 50 km blizej ale o > wiele drozej ..I gwarantowany korek (~60 min.) pod Wenecją Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Jak najlepiej samochodem - Warszawa - Cannes? 17.05.09, 18:17 > ..I gwarantowany korek (~60 min.) pod Wenecją... 1. Fredziu, naprawdę myślisz, że są takie korki na obwodnicy Wenecji? A trasa przez Bratysławę i Padwę jest najszybszą z podanych tras. 2. Trasa przez Mulhouse jest zdecydowanie najdłuższa, a już szczególnie z pominięciem autostrad. 3. Wybrałbym jednak trasę przez Norymbergę i Chur, która jest optymalna: - najwięcej ładnych widoków; - najkrótsza; - najtańsza. Choć unikałbym jazdy odcinkiem włoskim w dniu, kiedy mieszkańcy Mediolanu wybierają się przed letnim weekendem nad morze (a w drodze powrotnej oczywiście nie chciałbym jechać z nimi żółwim tempem w niedzielę)... ;) Pzdr bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
elde23 Re: Jak najlepiej samochodem - Warszawa - Cannes? 17.05.09, 20:16 Dodam trzy grosze. -jadąc w stronę Genui, z Tortony radzę na Marengo i Ovada. Omija się Genuę z jej korkami. -jakieś dwa miesiące temu na forum Włochy była zażarta dyskusja o obwodnicy Wenecji. Jedni twierdzili, że Berlusconi otworzył ją w lutym, inni w to powątpiewali. Są linki, nawet wydrukowałem sobie mapkę. Jeśli jeszcze obwodnicy niema, to dojeżdżając do Wenecji radziłbym trzymać się lewego pasa. Ciężarówki jadące do portu ustawiają się na prawym, a lewym dojechałem dość swobodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
elde23 Już znalazłem 17.05.09, 20:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=92262115&a=92262115 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Trasa IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.10, 22:00 Ja szukam dobrej trasy z Gdańska do Cannes bo się wybieram autem i niewiem która jechać trasą??Pomocy !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Re: Trasa IP: *.zwm.osi.pl 10.04.10, 15:10 Z Gdańska - radzę jehać przez Niemcy (bezpłatne autostrady) - Miluzę (czyli Moulhouse F). Nocleg w dowlnym (prawie) miejscu w hotelu Etap lub tp. Wszystko do znalezienia internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Trasa IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.10, 02:02 a jak to wyglada z alpami ? jadac z monachium do werony jechalam caly czas autostrada wiec bylo ok . Inaczej juz bylo z rzymu do rimini. trzeba bylo jechac na sama gore bardzo kreta gore i potem na dol. Nie chcialabym tego przechodzic jeszcze raz ;) wiec co , jesli pojade :norymbergia,dombirn, milano, genowa, cannes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tel.oo49 911 54300 Re: Jak najlepiej samochodem - Warszawa - Cannes? IP: *.084.059.pools.vodafone-ip.de 25.03.16, 21:32 mam 7o lat i jade ciagem noca Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek747 Re: Jak najlepiej samochodem - Warszawa - Cannes? 16.04.16, 14:53 zdecydowanie wolę przez Poznan i dopiero w dół jak jestem w NRD - droga dłuższa ale nie lubie jechac na katowice i i potem i tak są korki pod Wiedniem Odpowiedz Link Zgłoś