Gość: RAD IP: *.ci.uw.edu.pl 15.02.04, 17:50 Czy ktos z Was korzystal z oferty biura posrednictwa pracy Clementi Consulting, to wlosko-polska firma, ktora dziala legalnie ale chetnie bym sie dowiedzial czegos od kogos kto z ich oferty juz skorzystal Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Linn Re: Clementi Consulting -Praca weWloszech IP: *.dialup.tiscali.it 16.02.04, 09:24 Moze ktos sie odezwie. Strona www.clementiconsulting.com/ wyglada na cos powaznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Clementi Consulting -Praca weWloszech IP: *.mjb.pl / 80.48.41.* 18.02.04, 18:40 oferta w internecie wygląda na profesjonalną, natomiast obsługa mija się z reklama nadawaną co tydzień w Gazecie Wyborczej "praca". Zgodnie z ogłoszeniem, poprzez stronę intern. napisałam swoje cv itd. natomiast minęło 3 tyg. i nie dostałam nawet informacji zwrotnej pod tytułem "otrzymaliśmy od Pani aplikację, nie mamy wolnych etatów itp. Olewactwo z gry na dół Odpowiedz Link Zgłoś
pecorella Re: Clementi Consulting -Praca weWloszech 06.03.04, 22:22 Mam niewiele informacji, ale jakies mam :). Zlozylam CV w tej firmie i bylam na rozmowie weryfikujacej dane zawarte w tym CV. Z tego, co wiem firma przez kilka tygodni zbiera CV od ludzi, a potem jeden tydzien poswiecaja na przeprowadzanie rozmow. Z tego wlasnie powodu moze sie zdarzyc, ze od czasu zlozenia CV do uzyskania jakiegos odzewu od nich moze minac dluzszy czas. Co poza tym? Oni sa przedstawicielstwem wloskiej firmy w Polsce, a wlasciwie tylko baza danych. "wstukuja" kazdego do komputera, a pracodawcy we Wloszech wybieraja sobie pracownikow - jesli ktorys Cie wybierze, masz prace, a jesli nie - to pecha... Sekretarka w firmie podaje informacje, ze najnizsze mozliwe zarobki to 850 euro miesiecznie na "czysto". Koszty jakie sie ponosi w przypadku ewentualnego zatrudnienia, to oplata za wize (za pozwolenie na prace placi pracodawca) i cena biletu. No i moze niektorych pocieszy, ze znajomosc wloskiego nie jest wymagana - nalezy tylko zadeklarowac, ze w przypadku otrzymania oferty pracy do czasu wyjazdu "przyswoisz sobie podstawy jezyka". Tyle mniej wiecej dowiedzialam sie ja na rozmowie. Odpowiedz Link Zgłoś