Dodaj do ulubionych

Kemping niedaleko Wenecji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 13:07
Wybieram sie z rodziną w wakacje do Chorwacji (Istria), przy okazji
chcielibysmy zwiedzić Wenecję. Będziemy spać pod namiotem, więc
interesują mnie kempingi (o niewygórowanych cenach). Może warto
zamienić w ogole pobyt w Chorwacji (byliśmy tam już 4 razy) na
Włochy i tu zatrzymać się na dłużej? Dodam, że podróżujemy z trójką
dzieci. We Włoszech nie byliśmy ani razu. Mam nadzieję, że ktoś
podzieli się z nami swoim doświadczeniem i da namiary na miejsca
noclegowe. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • radioaktywny Re: Kemping niedaleko Wenecji 31.03.10, 17:17
      tnij.org/gcvk
    • Gość: Maciej Re: Kemping niedaleko Wenecji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.10, 21:36
      Jaka kwota dla Ciebie oznacza niewygórowaną ?
      • Gość: Kasia Re: Kemping niedaleko Wenecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 22:38
        Chciałabym się zmieścić w kwocie 50 euro (2+3 dzieci).
        • Gość: Maciej Re: Kemping niedaleko Wenecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 10:23
          Skorzystaj z witryny, którą poniżej podał trzynasty. W tej cenie powinnać
          znaleźć coś bez problemu. Zresztą ceny na Istrii są zbliżone do włoskich.
          Jeśli zdecydujesz się na dłuższy pobyt we Włoszech radzę wybrać raczej
          Sotomarinę (czyli tereny za Wenecją), niż tereny przed (Jesolo, Caorle).

Jeśli będziesz chciała wyskoczyć do Wenecji na 1 dzień po drodze na Istrię lub z
          Istri do domu polecam Ci kemping
          www.campingaquileia.it/
          Co prawda do Wenecji masz stąd prawie 100 km, ale za do blisko z Istrii i blisko
          węzła autostrad Wenecja-Triest i Udine-Tarvisio (którą zapewne będziesz jechać
          do Polski). Kemping jest położony w przepięknej miejscowości Aquileia
          (koniecznie trzeba zobaczyć mozaiki) i o wiele przyjemniejszy od turystycznych
          molochów w okolicy Wenecji.
        • Gość: e Re: Kemping niedaleko Wenecji IP: *.chello.pl 01.04.10, 15:57
          Kemping San Marco spełni Twoje wymogi. Zestaw 2+3 na tym kempingu będzie zadowolony.
          Pozdrawiam,
          P.S.
          Na e-mail mogę wysłać więcej INFO.
          • Gość: Kasia Re: Kemping niedaleko Wenecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 13:16
            Dziękuję wszystkim za przesłane informacje. Gdyby ktoś chciał
            jeszcze mi pomóc podaję swój adres: kachrzan@wp.pl
        • kiki4ever Re: Kemping niedaleko Wenecji 02.04.10, 20:10
          witam myślę że za 50 euro to wszędzie znajdziesz, reszta zależy tylko od tego
          jak planujesz spędzać wypoczynek czy chcecie w ciszy i spokoju z dala od zgiełku
          miast i mieć bardzo prosty dojazd do wenecji, czy bardziej aktywne zwiedzając
          jeszcze kilka miejsc w okolicy? jeśli to ma być na spokojnie to proponuje
          riwierę wenecką w zeszłym roku byliśmy na kempingu www.velablu.it cisza spokój
          kempingi praktycznie nad samym morzem płaciliśmy za 2 osoby auto,namiot,prąd
          34euro dojazd do wenecji z nutką atrakcji z Punta Sobini stateczkiem 40 min się
          płynie za 20 euro 2 osoby w obie strony, i dopływacie na sam plac św. Marka. Dla
          dzieci i dorosłych też jest atrakcja nieopodal w Jesolo znajduje się park
          rozrywki www.aqualandia.it/ A jeśli chcielibyście zobaczyć coś więcej
          niż tylko wenecję bez koszmarnego objeżdżania półwyspu i okolic wenecji
          proponuje okolice Chiogii ,Rosolina Mare jest tam kemping Rosapineta mają swoje
          namioty i dość tanio jest, nie tak daleko wenecji a dodatkowo droga otwarta na
          resztę włoch , lub gdzieś dalej Rimini...zawsze można urlop podzielić na pół
          troszke tu troszkę tam:) no ale co ja będę doradzał wybór należy do Was pozdrawiam
          • Gość: Kasia Re: Kemping niedaleko Wenecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 21:10
            dziękuję za tak dokładne informacje. Mam tylko pytanie, czy te
            kempingi są wielkimi molochami czy takie bardziej kameralne i czy
            mozna jechać w ciemno, bo wszelkie rezerwacje wczesniejsze jakoś
            mnie zniechęcają? Dziekuję i pozdrawiam.
            • kiki4ever Re: Kemping niedaleko Wenecji 04.04.10, 22:15
              jeśli chodzi o riwiere wenecką to są i mniejsze i większe, napewno kazdy
              znajdzie cos dla siebie, kemping na którym my bylismy był fajny nie za duży nie
              za maly w lesie piniowym z szyszkami wielkimi jak dłonie od namiotu do plaży
              mieliśmy chyba z 50 metrów, nie wiem w jakim okresie się wybieracie my w zeszłym
              roku byliśmy na miejscu 12.07 i tylko na jednym kempingu powiedziano nam że
              trzeba zostać najmiej 7 dni to znajdzie się miejsce a tak to jechaliśmy sobie od
              Jesolo i po drodze wstępowaliśmy na każdy po drodze napotkany wchodziliśmy na
              chwilke zobaczyć czy nam się podoba jak cos było nie tak jechaliśmy dalej i tak
              w końcu trafiliśmy na ten na którym byliśmy, jeśli się tam zdecydujecie jechać
              to zostawcie sobie troszke czasu na znalezienie tego co wam bedzie odpowiadać:)
              czy jechac w ciemno no my byliśmy w ciemno, była to prawie połowa lipca, i myśle
              ze jesli to by był koniec czerwca lub początek lipca to nie bedzie problemu
              włosi, niemcy zaczynają urlopować koniec lipca i sierpień i wtedy może być
              cieżko, objechalismy włochy prawie do okoła spaliśmy naprawde na wielu różnych
              kempingach i nigdy tak nie było żebyśmy mieli problem z noclegiem,czasami
              szukaliśmy dłużej ale to raczej ze względu na to że nie wszedzie nam się
              podobało od wenecji do Rimini tez jest dużo ale to albo daleko od plaży albo za
              duzo hałaśliwych włochów raczej zawsze wyszukiwaliśmy spokojnych cichych w
              sąsiedztwie plaży i się udawało, na pewno zawsze istnieje jakieś ryzyko, dlatego
              tak jak mówię trzeba zawsze sobie zostawić odpowiednią rezerwę czasu na
              wyszukanie czegoś i napewno coś sie znajdzie, warto też w domku przygotować
              sobie adresu kempingów wyszukanych w internecie najlepiej kilku w rejonie w
              którym chcemy sie zatrzymac wtedy nie trzeba szukać po znakach gdzie one są a
              nie zawsze są dobrze oznakowane, gdybym coś jeszcze mógł pomóc to proszę pytac
              • Gość: Kasia Re: Kemping niedaleko Wenecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 17:36
                My wybieramy się na wakacje w lipcu, więc mam nadzieję, że nie
                będzie jeszcze takiego tłoku. Fajnie byłoby znaleźć takie miejsce
                blisko plaży może nam również się uda. Mam jeszcze pytanie jak tam
                jest z prądem, czy jest możliwość podłączenia się pod linie, jakie
                są końcówki. Kiedy ostatnio byliśmy w Chorwacji kupiliśmy sobie inną
                końcówkę do podłączenia, bo nasze nie pasowały. mam jeszcze pytanie:
                na stronach kempingów podają ceny parceli co to jest i za co się
                wtedy płaci? Czy jest to tylko miejsce, a namiot i reszta dodatkowo?
                Dotychczas na wszystkich polach płaciliśmy tradycyjnie: osoby,
                namiot, samochód i na dodatek sami mogliśmy wybrac sobie miejsce do
                rozbicia namiotu, nikt nas nie ograniczał( również wielkością
                miejsca). Jak to jest we Włoszech?
                Jak się nazywał ten kemping gdzie mieliście blisko do plaży?
                I jeszcze jedno, w Chorwacji, aby rozbić namiot musieliśmy używaż
                solidnych gwoźdźi aby wbić się w podłoże, nasze tradycyjne haki
                gięły się jak zapałki.
                • kiki4ever Re: Kemping niedaleko Wenecji 05.04.10, 18:40
                  my też bedziemy w lipcu we włoszech :) ok 09.07 w Rimini przez kilka dni później
                  płyniemy do Grecji na tydzień i wracamy do Włoch i udamy się właśnie na riwierę
                  wenecką zostaniemy tak kilka dni aż braknie nam kasy:) a co do pytań no to
                  odpowiadam na riwieże weneckiej praktycznie wszystkie kempingi są przy plaży,
                  -prąd jest przy każdej parceli(przeważnie jest dopłata)
                  -oczywiście trzeba przejściówkę taką z trzema bolcami,pewnie taką macie a jak
                  nie to jest w każdym markecie za ok 10eu,można też zapytać w recepcji kempingu
                  zawsze maja więcej to pożyczą :)
                  -parcela jest to miejsce wyłącznie do waszej dyspozycji na której mieści sie
                  nawet największy namiot i autko i zostaje troszke miejsca na stolik i takie tam
                  wielkośc mniej wiecej taka że ma sie tam zmieścic duża przyczepa kempingowa i
                  auto tak to wyglada, przy parceli jest gniazdo z prądem czasem z wodą i
                  gniazdkiem antenowym
                  -oj te szpilki do namiotu hehe, na szczeście na riwerze jest mięciutko piasek i
                  się nie będa gieły
    • Gość: Trzynasty Re: Kemping niedaleko Wenecji IP: 62.182.228.* 01.04.10, 08:53
      www.camping.it
      • Gość: Vojtas Camping Rialto IP: *.waszyngtona.trustnet.pl 01.04.10, 19:13
        Czy Camping Rialto oferuje jedynie miejsce na namiot/samochód/przyczepę czy ma
        także w ofercie miejsca w jakiś domkach letniskowych?
        • radioaktywny Re: Camping Rialto 01.04.10, 19:48
          Rialto nie ma domków letniskowych. Ma je kemping Venezia położony o jeden
          przystanek autobusowy bliżej Wenecji.
          • Gość: WWW radioaktywny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 20:30
            Usiłowałem obejrzeć zdjęcia, do których był podany link, ale wyskakująca reklama
            karmy dla psów zniechęca.
            • radioaktywny Re: radioaktywny 02.04.10, 10:35
              Nie mam wpływu na reklamę, zapewne mozna ją zamknąć jednym kliknięciem. U mnie
              ona nie wyskakuje, pewnie dlatego że jestem kociarzem...
              Pozdrawiam
        • Gość: podróżnik Re: Camping Rialto IP: *.opera-mini.net 01.04.10, 22:06
          Na Rialto nie ma domków za to w zeszłym roku stały dwie przyczepy kempingowe zaparkowane na stałe, które można było wynająć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka