summer_kate25 18.04.10, 22:46 Wybieram się na początku maja do Włoch. Jakie są wówczas temperatury? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 18.04.10, 23:46 Wlochy są dość dłuugie Dokąd się wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech IP: 212.87.244.* 19.04.10, 08:30 ja sie wybieram na tydzien 23 kwietnia do Florencji i Toskani. mam wziąc sandałki i krótkie spodenki? jak a tam pogoda Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 19.04.10, 08:35 Wziac mozna wszystko, a pogoda jest taka: www.ilmeteo.it/meteo/Firenze Odpowiedz Link Zgłoś
summer_kate25 Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 29.04.10, 19:58 Wyjeżdzam na weekend majowy, na wycieczkę objazdową do Włoch. Niestety prognozy są deszczowe.. Jaka jest pogoda obecnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatulka Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech IP: *.11-79-r.retail.telecomitalia.it 29.04.10, 20:15 jak to deszczowe? Dzis bylo ponad 30 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 29.04.10, 20:51 Zalezy gdzie i kiedy bedziesz. Rzym wyglada nie najlepiej: www.ilmeteo.it/meteo/Roma?c=5913 W calych Wloszech tak to wyglada: www.ilmeteo.it/ Odpowiedz Link Zgłoś
shane26 Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 30.04.10, 11:17 my jedziemy do Toskani 02.05-09.05, prognozy na ten czas masakryczne ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
to_nie_my Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 30.04.10, 11:29 my również jedziemy do Toskani w terminie 2-9 maja i ta pogoda faktycznie nie wygląda dobrze :( może jednak nie będzie tak źle? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 30.04.10, 12:21 Ja jade 9.5 do Rzymu i Tivoli: na razie tez nie wyglada dobrze. Aktualne zmiany pogody wplywaja jednak na prognozy. Sprawdzam codziennie i mam nadzieje, ze pojdzie w kierunku poprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
summer_kate25 Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 30.04.10, 12:44 Pytanie dość slabe, ale czy te włoskie prognozy lepiej się sprawdzają od polskich? Bo u nas rzadko kto w zapowiedziach trafia z prognozami. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 30.04.10, 14:24 Ja uwazam, ze sie sprawdzaja. Wyjatki moga sie zdarzyc, ale na ogol jest tak, jak przewiduja. Najbardziej wiarygodne sa te do 6 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatulka Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech IP: *.11-79-r.retail.telecomitalia.it 30.04.10, 18:37 A wedlug mnie wcale sie nie sprawdzaja. Szczegolnie Sardynia w poprzednim roku, jak mialo padac to bylo slonce, jak mialo byc slonce to padal deszcz. Czyli wlasciwie mozna powiedziec, ze sie sprawdzaja, tyle ze odwrotnie :) Ja przestalam zwracac na nie uwage. Pogoda przynajmniej na razie jest super, dzis bylam nad morzem. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 30.04.10, 20:12 Ja sprawdzam dosc czesto i moim zdaniem jest dobrze / nawet w wycieczkach objazdowych mialam dokladne temeprature w roznych miastach /. U mnie tez dzis bylo slonecznie. Prognozy sa niezle i na przyszly tydzien, ale ja mieskzam na poludniu. Zreszta kazdy moze sprawdzac na wlasna reke to, co go interesuje. Wlochy sa dlugie i roznice w pogodzie sa zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
summer_kate25 Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 30.04.10, 22:34 dzięki za info. pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 01.05.10, 15:11 Na poludniu dzis jest calkiem calkiem. Slonce, cieplo, ponad 25 stopni. Tak powinno byc do wtorku. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 04.05.10, 08:26 Mialo dojsc zachmurzenie i doszlo. Najwazniejsze, ze sie poprawiaja prognozy Rzym & Tivoli na niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 04.05.10, 12:30 W gorach, w Piemoncie, mial spasc snieg i spadl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatulka Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech IP: *.11-79-r.retail.telecomitalia.it 04.05.10, 13:27 Dobrze, ze tylko gorach :) W Hiszpanii ponoc zasypalo polowe kraju. Za tydzien wyruszam, miejmy nadzieje, ze do tego czasu bedzie upal :) Dwa dni deszczu sie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
smaja Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 04.05.10, 21:11 nad Garda tez sie sprawdziła, lało dzis praktycznie cały dzieñ:-((((( i ma pada¢ przez nastepne:-(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 10.05.10, 09:56 Dalszy ciag kiepskiej pogody na polnocy Wloch: www.ilmeteo.it/home.html Co to sie dzieje? lekka poprawa dopiero od 17ego maja. Mnie wczoraj sie udalo. "Wstrzelilismy sie" w jeden z nielicznych ladnych dni w Rzymie i Tivoli. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 19.05.10, 07:54 W wielu miejscowosciach Wloch burmistrze wydaja zarzadzenia zezwalajace na kilkugodzinne wlaczenie ogrzewania domow. Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 19.05.10, 08:47 Dobrze że w tym roku, z przyczyn organizacyjnych wyjazd przesunąłem z maja na początek czerwca. Może pogoda do tego czasu się wyklaruje? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 19.05.10, 09:18 nie wiem co o tym myslec... Zaczelam sprawdzac prognozy na 2 czerwca: jade do Positano i Amalfi. Na razie podaja 21 stopni: takiej temperatury to ja sie spodziewam w marcu, nie w czerwcu. A i w lutym bywalo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniuś Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech IP: *.chello.pl 19.05.10, 09:48 Witam, linn_linn dziękuję za wszelkie informacje które wyczytałem na forum :-) ale powiedz czy w czerwcu (na początku) są szanse na kąpiel w morzu? jade w okolice Wenecji 01.06 i .... zaczynam się coraz bardziej martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 19.05.10, 10:13 W Wenecji bylam raz w zyciu: trudno mi o ocene warunkow kapieli. Na razie prognoza jest taka: www.ilmeteo.it/meteo-lungo-termine/Venezia?g=7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatulka Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech IP: *.0-79-r.retail.telecomitalia.it 19.05.10, 10:39 Linn_linn moze nie bedzie tak zle. Ja jade juz 23 maja (i tak przelozylam wyjazd z 10 maja). W koncu wedlug naukowcow mamy wielkie ocieplenie klimatu, czy moze nas oklamuja? Jeszcze wczoraj czytalam, ze kwiecien byl najcieplejszym miesiacem w historii na ziemi, dobre :) Manius, sprawdzilam dokladnie rok temu 19 maja plywalam w morzu na Sardynii na Costa Paradiso. Nie jest to absolutnie rekord bo np. jakies 4 lata temu plywalam w morzu juz 1 maja na Giglio. Przewaznie zaczynam juz od poczatku maja, ale ten rok jest beznadziejny. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 19.05.10, 10:50 :) Nie ma czegos takiego jak "w historii Ziemi", najwyzej odkad sa prowadzone zapisy meteorologiczne / w sumie od niedawna /. Ocieplenie klimatu ogolne to jedno, a to co za oknem to cos innego. U mnie jest podobno 17 stopni, a powazna zima zaczyna sie tu ponizej 10 stopni. Na szczescie jest slonecznie, na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 21.05.10, 13:22 > W koncu wedlug naukowcow mamy wielkie ocieplenie klimatu... Nie, w/g "ekologów". :-( bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 21.05.10, 14:52 Ja zaczynam miec coraz wieksze watpliwosci: w odleglych prognozach widze temperatury ok. 20 stopni. Jak na poczatek czerwca to jest bardzo zimno. W przyszlym tygodniu ma byc powyzej 25 stopni, wiec chyba po prostu spedze tych kilka dni na sloncu. Wygrzeje sie za cale lato. Byc moze... Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Jaka pogoda w czerwcu w środkowych Wloszech? 27.05.10, 07:36 Czyli w czerwcu nie warto jechać do Włoch? bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 24.05.10, 10:40 Wyglada na to, ze do czwartku ma byc ladnie. Kto jest we Wloszech, niech korzysta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski_armani Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech IP: *.chello.pl 25.05.10, 09:53 juz nie wiem jak czytac te prognozy, na jednych pisze ciepło 20-25 stopni na drugich deszcz i 17?! Pogodę chyba sami ocenimy na miejscu :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 25.05.10, 11:00 Nie wiem, ktore porownujesz. Poza tym prognozy zmieniaja sie codziennie, wiec np. dzis prognoza na 30 maja w Rzymie bedzie inna od tej na 30 maja, ktora wstawia jutro. Im blizej 30 maja, tym bardziej wiarygodna. Najlepiej sprawdzac max na 6 dni. Prognozy maja podzial na godziny, wiec moze byc i deszcz, i slonce. Ja sprawdzam tu: www.ilmeteo.it/ Lekko poprawia mi sie prognoza Amalfi i Positano na 2 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Jaka pogoda w maju w środkowych Wloszech 25.05.10, 11:00 Dzisiaj jest upalnie, zgodnie z prognozami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatulka Pozdrowienia ze slonecznej Sardynii. IP: 109.117.160.* 26.05.10, 08:50 Pogoda wspaniala, caly czas slonce i bardzo goraco, blekitne niebo. Woda w morzu cudowna, mozna nie wychodzic z wody. Bylam juz na 5 pieknych plazach. Jesli ktos nie przyjechal przez prognozy to niech zaluje. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Pozdrowienia ze slonecznej Sardynii. 26.05.10, 09:05 Dziekuje. Tez przyjade, ale troche pozniej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski_armani Re: Pozdrowienia ze slonecznej Sardynii. IP: *.chello.pl 26.05.10, 22:23 ty żartujesz? linn_linn co o tym sądzisz? jakoś Tobie wierzę :-) już za kilka dni wyjazd. Co myślisz pogoda na plażę (4-letnia córa) morze ciepłe? okąpie się :-)))) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Pozdrowienia ze slonecznej Sardynii. 27.05.10, 06:07 Troche zartuje. :) Przyjade we wrzesniu. Jezdze na Sardynie z zaprzyjaznionym biurem podrozy, prawie spod domu. Nawet jeszcze nie wiem dokad pojade, prawdopodobnie na polnoc Sardynii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatulka Re: Pozdrowienia ze slonecznej Sardynii. IP: 109.117.136.* 27.05.10, 08:09 Haha a mi nie wierzysz - twoja sprawa :) Jak na razie pogoda jest idealna, tylko na sobote zapowiadaja deszcz. Jestem w tej chwili w Cala Gonone, ale juz jedziemy na poludnie. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Pozdrowienia ze slonecznej Sardynii. 27.05.10, 09:30 Ten tydzien to jak dotad jeden z nielicznych ladnych. Miejmy nadzieje, ze cos przelamie. W koncu musi byc cieplej. Jesli nie bardzo upalnie, to choc bez deszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatulka Re: Pozdrowienia ze slonecznej Sardynii. IP: 109.117.134.* 01.06.10, 20:58 Jak to sie mowi? Nie chwal dnia przed zachodem slonca :) Od sobotniego deszczu pogoda zdecydowanie sie popsula. Nie jest juz tak goraco, co prawda nie pada i jest nawet w miare slonecznie, ale niestety tak wieje, ze glowe moze urwac. Ale przynajmniej tydzien mialam pogode jak w srodku lata. Jutro odplywam do Barcelony. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: lato 2010 28.05.10, 10:17 Jest to troche wrozenie z fusow, ale... Podobno lato ma byc gorace, ale nie za bardzo. Czerwiec goracy pod koniec, najcieplej w lipcu, w sierpniu troche kaprysnie. Autor tych przewidywan andrea.giuliacci.it/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifiak Re: lato 2010 IP: *.lodz.msk.pl 29.05.10, 20:47 Napisz proszę, a najlepiej daj linka gzie można obserwować temperaturę wody w górnym Adriatyku. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: lato 2010 29.05.10, 23:40 www.eurometeo.com/italian/meteomar/id_as Dzisiaj 20,8°C. Trzeba byloby popatrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifiak Re: lato 2010 IP: *.lodz.msk.pl 30.05.10, 00:36 Dzięki ja jadę 19 czerwca: pierwszy tydzień Cavallino, drugi Sistiana. Co prawda liczę na ciekawe wycieczki: Wenecja, Padwa, Triest, Słowenia i kilka innych, ale moje dzieciaki wodzie nie odpuszczą :) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: lato 2010 30.05.10, 08:27 Zauwazylam jedno w tym roku. Pogoda jest wyjatkowo zmienna, a to wplywa niekorzystnie na wiarygodnosc prognoz. 2 czerwca jade na wycieczke do Positano i Amalfi. Prognozy sprawdzam od wielu dni: ciagle sie zmieniaja i to diametralnie. Wczoraj sie tak pogorszyla, ze sie zalamalam. Dzis jest slonce od rana i widze, ze prognoza lekko sie poprawila. Na wysoka temperature juz nie licze, ale mam nadzieje, ze przynajmniej nie bedzie padac i bedzie slonce. Zacznij sprawdzac prognozy 6 dni wczesniej: te 15-dniowe nie maja sensu. Odpowiedz Link Zgłoś