Dodaj do ulubionych

Gdzie spać w Toskanii?

IP: *.robikom.com.pl 28.02.04, 16:25
Najlepiej tanio i przyzwoicie :)
Może ktoś był i podzieli się informacją? Interesują mnie schroniska
młodzieżowe, ewentualnie tanie hotele i kempingi (czynne w kwietniu) we
Florencji, Sienie lub okolicach. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje.

Pozdrawiam
k.
Obserwuj wątek
    • basia553 Re: Gdzie spać w Toskanii? 29.02.04, 09:38
      Noclegi, hotele itd, - do wyboru do koloru - wszystko we Florencji lub okolicy

www.emmeti.it/Welcome/Toscana/Firenze/ospitalita.de.html
      • Gość: Zyzio Re: Gdzie spać w Toskanii? IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 29.02.04, 11:11
        Ale ceny mają (dla nas) niebotycne, przeciętnie tyle w €, co np. Neckermann
        chce w PLN.
        • basia553 Re: Gdzie spać w Toskanii? 29.02.04, 13:28
          A to mnie zaciekawiles. Znalazlam tam np. cos, co mnie by osobiscie odpowiadalo:
          w pieknym starym domu-posiadlosci wiejskiej, eleganckie pokoje z lazienka,
          poköj ze sniadaniem od osoby 50€, za dwuosobowy poköj 80€. 8 Km od Fiesole,
          w cudownym miejscu. Od Fiesole jedzie autobus - o ile pamiatam ok. 20 min. do
          dworca SMN we Florencji. Ja osobiscie schodzilam z Fiesole wsröd pieknych
          starych willi i z cudownymi widokami na Florencje. Fiesole lezy na wzgörzu.
          Czy ta cena naprawde droga? Pytam powaznie,pisze z Niemiec, stad moja niewiedza.
          • chiavone Re: Gdzie spać w Toskanii? 01.03.04, 09:07
            popatrz na
            www.holiday-home.com

wydaje mi sie jednak, ze w kwietniu-maju nie powinno byc zadnego problemu ze
            znalezieniem kwatery na miejscu w cenie okolo 40-60 euro/doba na dwie osoby ze
            sniadaniem
            • chiavone Re: halo 01.03.04, 10:34
              jeszcze raz
              popatrzylem sobie na strony emmeti
              maja dosc ladna szate graficzna ale sa malo informatywne w stosunku np. do
              holiday-home odnosnie cen i terminow

pozdrowienia

• chiavone Re: halo 01.03.04, 10:39
                i jeszcze mi sie przypomnialo

wejdz na www.google.it - napisz haslo "hotel" - wybierz strony italii
                jest tam masa linkow hotelowych
          • Gość: Zyzio Re: Gdzie spać w Toskanii? IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 01.03.04, 13:25
            Kochana!50 € od osoby/noc to w moim przypadku 150 €/doba, a w firmie
            wspomnianej poprzednio (nie powtarzam, żeby nie reklamować) ok. 30€ za
            apartament trzy-czteroosobowy.
            • Gość: Kaja Re: Gdzie spać w Toskanii? - Cortona IP: 213.17.128.* 01.03.04, 14:20
              Dzięki za wypowiedzi. Już sama nie wiem co to znaczy drogo, co tanio, bardzo to
              względne. W cenach bezwględnych najtańsze chyba są kempingi, może kogoś
              zainteresują:

www.camping.it

I jeszcze pytanko: Czy ktoś był w Ostello San Marco w Cortonie?
              www.cortonahostel.com/

• Gość: kaja jeszcze kempingi IP: 213.17.128.* 01.03.04, 14:37
                www.ecvacanze.it
    • basia553 ZYZIU, 01.03.04, 19:59
      zle liczysz. Jezeli poköj na jedna osobe kosztuje 50€ to na dwie nie podwöjnie,
      tylko najczesciej 80€, a dla trzeciej (najczesciej dziecko) dostawka za 10€.
      Dlatego single sa finansowo "poszkodowane", najdrozej wychodza.
      • Gość: Linn Re: hotele i inne IP: *.dialup.tiscali.it 02.03.04, 09:31
        Tu sa hotele, B&B, agriturismo i inne. Kilka wersji jezykowych.
        www.hotelsearch.it/
      • Gość: Zyzio Re: ZYZIU, IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 02.03.04, 14:10
        Jeszcze raz: jeżeli mogę wynająć 1-2 pokojowy apartament z aneksem kuchennym i
        łazienką/WC dla 3-4 osób (czasem z uwagą że maksymalna liczba osób może być
        przekroczona za 27.- € (dwadzieścia siedem euro za całość/dobę!) ,
        alternatywa, żeby płacić za podobne lokum 100 € dla mnie odpada. Zaznaczam :we
        wrześniu.
        • Gość: Linn Re: ZYZIU, IP: *.dialup.tiscali.it 02.03.04, 16:03
          Oczywiscie, ale pokoju i apartamentu nie mozna porownywac. Apartamenty
          wynajmuje sie na tydzien lub wiecej, sa rozne doplaty... Pokoj mozna wynajac
          nawet na 1 noc. Inne zasady.
        • basia553 Re: ZYZIU, 02.03.04, 17:26
          Jasne, ja Cie rozumiem. Nie chcialam Cie na tamto namawiac. tylko wyjasnic z
          tymi cenami.Pozdrawiam.
        • chiavone Re: ZYZIU, 04.03.04, 10:03
          Gość portalu: Zyzio napisał(a):

> Jeszcze raz: jeżeli mogę wynająć 1-2 pokojowy apartament z aneksem kuchennym
          i
          > łazienką/WC dla 3-4 osób (czasem z uwagą że maksymalna liczba osób może być
          > przekroczona za 27.- € (dwadzieścia siedem euro za całość/dobę!) ,
          > alternatywa, żeby płacić za podobne lokum 100 € dla mnie odpada. Zaznacza
          > m :we
          > wrześniu.

czy mozesz podac namiar tzn. adresy lub adres internetowy takich kwater ?
          • basia553 Re: ZYZIU, 04.03.04, 10:18
            nie smialam pytac, takie to nieprawdopodobne...
            • chiavone Re: czy to do mnie ? 04.03.04, 10:35
              • basia553 Re: czy to do mnie ? 05.03.04, 10:09
                Cos Ty, to do tej osoby, co zna takie bajecznie tanie kwatery. Bo sobie tego
                nie moge wyobrazic i mysle, ze ten ktos cos pomylil, np. ze ta cena jest za
                osobe. Ty tez tak myslisz, prawda?
                • chiavone Re: tak ale ........... 05.03.04, 11:09
                  nigdy nie wiadomo i dlatego poprosilem o namiary bo to dosc interesujace, przy
                  okazji chetnie bym skorzystal

przyjemnego weekendu
                  • basia553 Re: tak ale ........... 05.03.04, 16:39
                    Powiem Ci, ze mam duze doswiadczenie w tej dziedzinie, bo wole wynajmowac
                    apartament i sama decydowac co gdzie i kiedy zjem itd. Pelna wolnosc.
                    Ale gdyby mi ktos zaproponowal apartament za ta cene, to bym sie nie skusila,
                    bo cos tu musi byc nie tak. Nie ma w normalnych miejscach takich cen. Moze sie
                    myle - w koncu nie znam wszystkiego. Ale bylabym w najwyzszym stopniu ostrozna.
                    Pozdrawiam.
                    • chiavone Re: mozna 08.03.04, 09:24
                      w maju do poczatkow czerwca mozna zalatwic dobra kwatere od 20 euro z tym, ze
                      trzeba wynajac na tydzien
                      dla przyklady zerknij na te strony

www.holiday-home.org

mnie sie pomylilo, myslalem, ze autorka ma na mysli hotele

psssssst: basia553, zupelnie inne pytanie
                      wedrujac po 5 terre, gdzie zostawialas samochod, bo nie sadze, ze lazilas w
                      obie strony piechota chyba, ze mieszkalas w okolicy to pytanie o parking jest
                      zbyteczne

pozdrowienia
                      • basia553 Cinque Terre 08.03.04, 13:05
                        Ja jade dopiero w maju. Wybralam hotel (na tydzien nie warto mieszkania),ktöry
                        ma parking. Nie jest to w zadnej z tych 5 wiosek, tylko powyzej. Tzn. ponad
                        5Terre przechodzi droga i po drugiej stronie tej drogi, bezposrednio nad 5Terre
                        lezy miejscowosc Volastra, do ktörej jade. Do 5Terre jest pare minut na nogach,
                        ale ja jestem nawet na calodniowe chodzenie nastawiona, wedröwki to po prostu
                        moje hobby. Dla tych co chodzic nie lubia jest autobusik, ktöry co pare minut
                        odjezdza do wszystkich tych miejscowosci i jest w cenie hotelu.
                        Ale teraz wymslilam sobie jeszcze cos i moze ktos ma jakis pomysl? Otöz chce
                        pojechac pare dni wczesniej i skoro juz jade autem to nie bedzie problem
                        skoczyc do Florencji na pare dni. Problem w tym, ze mielismy koszmarne
                        doswiadczenia samochodowe we Florencji i chcialabym zamieszkac pod Florencja.
                        Np. dwa lata temu mieszkalismy w Montecatini Terme, to bylo dokladnie 1 godzina
                        jazdy do Florencji. Cos takiego blizej Florencji, do pöl godziny pociagiem, by
                        mi sie podobalo. Byl ktos, ma ktos jakis ciekawy adres? Jak nie, to znowu czeka
                        mnie szukanie w necie (tak znalazlam zreszta ten hotelik w Volastra).
                        • chiavone Re: Cinque Terre 09.03.04, 13:58
                          do Cinque Terre skocze tak troche po japonsku, tzn. jeden dzionek, takie uklady
                          i dlatego pytalem o najbardziej korzystny parking samochodowy
                          chyba zaparkuje z rana w Monterosso, wezme cos plywajacego do Riomaggiore, no i
                          na piechotke z powrotem, 11 km to jak na amatora wcale nie malo
                          z ta Florencja moge ci tylko polecic np.
                          www.ciaociaoitaly.com/toscana.htmserwus
                          • chiavone Re: Cinque Terre 09.03.04, 14:04
                            chiavone napisała:

> do Cinque Terre skocze tak troche po japonsku, tzn. jeden dzionek, takie
                            uklady
                            > i dlatego pytalem o najbardziej korzystny parking samochodowy
                            > chyba zaparkuje z rana w Monterosso, wezme cos plywajacego do Riomaggiore, no
                            i
                            >
                            > na piechotke z powrotem, 11 km to jak na amatora wcale nie malo
                            > z ta Florencja moge ci tylko polecic np.
                            > <a href="
                            www.ciaociaoitaly.com/toscana.htm
                            oczywiscie to serwus bylo dla ciebie a nie do adresu
                            • basia553 Re: Cinque Terre 09.03.04, 15:12
                              Dziekuje Chiavone. To Prato mi sie podoba - bardzo blisko Florencji, a na tyle
                              male, ze nie bedzie tego tragicznego ruchu samochodowego. Poszukam zaraz
                              jakichs informacji po niemiecku. Möj wloski wystarcza aby zapytac o pogode lub
                              zamöwic cos do jedzenia:)))
                              Zycze przyjemnej wycieczki do Cinque Terre!!!
                              • chiavone Re: halo basia553 10.03.04, 07:49
                                np. ten adres

www.prato.net/hotel/flora/
                                • basia553 Re: halo basia553 10.03.04, 08:45
                                  Dziekuje. Musze sie zabrac za poröwnywanie itd.
                                  Moze to smieszne, ale lubie te przygotowania
                                  i jakos naleza juz do urlopu....
                                  • chiavone Re: halo basia553 10.03.04, 09:11
                                    ja tez i choc lubie impropwizacje to najlepiej, jesli miesci sie ona w pewnych
                                    ramach
                                    • chiavone Re: halo basia553 10.03.04, 09:29
                                      domyslam sie, ze Italia ma dla ciebie absolutny prioritet ale nigdy nie zawadzi
                                      jak sie wie cos wiecej, podaje wiec ciekawy link do Francji

www.abritel.fr
                                      korzystam od czasu do czasu i jestem zadowolony

pozdrawiam
                                      • basia553 Re: halo basia553 10.03.04, 10:00
                                        Dzieki, ale Francja nie wchodzi w rachube. No, moze Alzacja, gdzie sie moge
                                        dogadac po niemiecku. Uczylam sie wprawdzie w szkole francuskiego, ale
                                        wystarcza tego aby zapytac o droge czy o pobliskiego piekarza.
                                        Francuzi sa nieuprzejmi, nie zadadza sobie najmniejszego trudu, aby turyscie
                                        pomöc. Nie czuje sie tam dobrze. A Wlochy duze, przyjazne, mam co zwiedzac i
                                        odwiedzac do konca zycia!! Tym bardziej ze sa miejsca takie jak Rzym i
                                        Florencja, gdzie mozna, a nawet trzeba wracac wielokrotnie.
                                        • chiavone Re: halo basia553 10.03.04, 13:10
                                          z ta Francja to bylo tak na marginesie ale pozwole sobie nie zgodzic sie z
                                          opinia "nieuprzejmi francuzi", sa rozni jak wszedzie
                                          fakt, ze nie znaja niemieckiego poza Alzacja, zreszta jak i wlosi poza Sud
                                          Tyrolem ale jak sie zaznaczy, ze nie jest sie Niemcem to im zarozumialosc
                                          przemija, dziwisz sie !!!???
                                          pamietam takie scenki
                                          Amsterdam: podchodzi kelner z karta i pyta po holendersku co chcemy do picia a
                                          my do niego po niemiecku, on tylko wzrusza ramionami udajac, ze nic nie
                                          rozumie, na to ja szybko pardon ale my jestesmy polakami "o, dass ist gutt, was
                                          wunchen Sie ?"
                                          Belgia - Lieg (Luig ): pytam policjanta o to czy o tamto a on nic tylko la,la
                                          la, wiec ja szybko, ze my z Polski i chcemy tu i tam, a on "ja bitte sehr ...."

Szwajcaria, Lozanna: pytam przechodnia o droge a on ze "non compri" to ja
                                          szybko "och pardom mesieur, ge sui polone parlevu a´legmani" ui, ui "ichs
                                          szpreche etwas duetsch"

ka widzisz bywa z tym roznie

• chiavone Re: zobaczcie na tych stronach ........... 10.03.04, 14:04
                                            www.hostelworld.com/findabed.php?PHPSESSID=rs3u401rmdd5thgackllpdc2c7qwged6
                                            • chiavone Re: chyba nikogo nie urazilem ......... 11.03.04, 10:34
                                              tymi przykladami !!! ale taka jest rzeczywistosc, czy to sie komus podoba czy
                                              nie

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka