Dodaj do ulubionych

Cala Gonone na Sardynii

IP: *.dialup.tiscali.it 02.04.04, 16:13
Czy ktos z odwiedzajacych Sardynie zna to miejsce? Warto pojechac?
Obserwuj wątek
    • puara Re: Cala Gonone na Sardynii 02.04.04, 21:54
      Wiem ze odejde od tematu,bo Cala Gonone niestety nie widzialam,ale jest jedno
      naprawde magiczne miejsce na Sardynii------Archipelag la Maddalena!-----
      Oddalabym wszystko zeby moc jeszcze raz tam pojechac(poplynac)!Rejsdookola
      wysp,kapiel na srodku morza w przejrzystej wodzie(widac ryby ktore pod toba
      plywaja),2 przystanki na wyspach ,po drodze pasta i wracasz z poczuciem ze
      trafilas na chwile do raju :)Dziko i pieknie!Moge przeslac zdjecie krajobrazu
      jesli chcesz!Rejs trwa od ok9 do 4.
      • Gość: Linn Re: Cala Gonone na Sardynii IP: *.dialup.tiscali.it 03.04.04, 11:49
        Mam wlasnie informacje, ze mozliwe jest tam wykupienie wycieczki na wyspy
        Maddalena i Caprera / a takze Costa Smeralda /.
    • saavage Re: Cala Gonone na Sardynii 03.04.04, 14:05
      Witam,

ja tam bylam, tylko musze sobie przypomniec dokladniej, poniewaz wtedy bylam o-
      perka u Wlochow, ktorzy podrozowali wlasnym jachtem. Na Sardynii odwiedzilismy
      kilka portow (miedzy innymi C G) ale tych miejsc, gdzie sie zatrzymywalismy
      bylo zbyt duzo wiec musze poszukac jakichs "przypominaczy". A napewno mi sie
      podobalo, bo podobaly mi sie wszystkie porty na Morzu Tyrrenskim, do ktorych
      zawijalismy :)

Pozdrawiam
    • Gość: Miska Re: Cala Gonone na Sardynii IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 04.04.04, 20:55
      Własnie wybieram sie na święta, na Sardynie.
      Jak wróce to moze Ci cos powiedziec.

Pozdriwonka.
    • Gość: Marghe_72 Re: Cala Gonone na Sardynii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.04.04, 21:41
      Linn, o Cala Gonnone nie wiem nic:( polecam natomiast okolice Palau (jesli
      chcesz, poszperam i znajdę namiary na osrodek z domkami, w jakich spędzilismy
      urocze 2 tyg)... świetnie miejsce wypadowe, mozliwosc wykupienia ww wycieczek
      do La MAddalena itp.
      Samo Palau piekne nie jest, ale moim zdaniem warto, bo ceny są atrakcyjne -
      porównując z Porto Cervo, hehe.

M.
    • Gość: bah7 Re: Cala Gonone na Sardynii IP: *.port.gdansk.pl 05.04.04, 07:47
      Myślę, że trzeba odwiedzić wybrzeże Zatoki Orose podczas objazdu Sardynii.
      Bardzo podobała mi się piękna, kręta droga "zjazdowa" do miasteczka C. G.
      Warto tu spędzić kilka atrakcyjnych dni.
      Jest to najlepszy punkt wypadowy do rejsów i zwiedzania tego odcinka wybrzeża:

www.calagonone.org/lacosta/lacosta.htm

Pozdrawiam

bah7

• Gość: Linn Re: Cala Gonone na Sardynii IP: *.dialup.tiscali.it 05.04.04, 09:36
        Dzieki za informacje. Jestem juz prawie zdecydowana. Wczoraj na RAI TRE
        widzialam wyspy Maddalena i Caprera, wiec troche mnie to zmobilizowalo.
        • Gość: bah7 Re: Cala Gonone na Sardynii... IP: *.port.gdansk.pl 09.04.04, 12:33
          Jeśli jednak trafisz na zachodnie wybrzeże Sardynii, to możesz ujrzeć jajeczka -
          prawie wielkanocne...:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=11895582

Jeśli będziesz chciała, to chętnie uzupełnię Ci info o Cudach Natury Sardynii,
          które opisywałem na moim wątku...

bah7
          • linn_linn Re: Cala Gonone na Sardynii... 10.04.04, 09:26
            Wiecej niz to, co wymienilam, nie zwiedze, gdyz pobyt bedzie na to za krotki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka