Dodaj do ulubionych

Koleją do Włoch

IP: 62.180.140.* 29.03.11, 11:55
Witam
Bardzo proszę o info czy Ktoś jechał może z Polski do Włoch (Rzym) koleją ?
Zastanawiam się jak taka podróż wygląda w sensie logistycznym, tz. czy są jakieś przesiadki itp. Ile coś takiego kosztuje ?

Prosze o info
Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: :):) Re: Koleją do Włoch IP: *.qnt.pl 29.03.11, 12:34
      Dwa lata temu dowiadywałam się o taką podróż, ale zrezygnowałam - chociaż moje marzenie to jest:) Dużo przesiadek mi wyszło, no i koszt (nie pamietam dokładnie) chyba na dwie osoby dorosłe i dziecko ponad 1000zł w jedną stronę.
      • linn_linn Re: Koleją do Włoch 29.03.11, 12:45
        Do Wloch to zbyt ogolnie powiedziane. Przed laty / nie powiem jak dawno / niektorzy jezdzili do Rzymu przesiadajac sie w Wiedniu.
    • Gość: Maciej Re: Koleją do Włoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 12:48
      19:29 z Wiednia, na 9:15 w Rzymie. Na trentitalia.it kupisz bilet na ten pociąg za 99 EUR (dla dziecka 50 EUR). W Polsce obawiam się, że zapłacisz znacznie więcej.
      Sposobów dotarcia do Wiednia jest wiele, w zależności od tego skąd jedziesz.
    • Gość: --- Re: Koleją do Włoch IP: *.static.ip.netia.com.pl 06.09.23, 11:54
      Ania - bilet na pociąg z Polski do Włoch (Rzym, Wenecja, Mediolan, Bolonia, Florencja) to REALNY koszt 38,7 euro (tak, tylko ok. 165 zł! :) ) za osobę w jedną stronę. Potrzebna jest jedna przesiadka, w Wiedniu. Z Polski do Wiednia bilety na ekspres kosztują od 9,90 euro, a z Wiednia do Włoch od 28,80 euro. Czas podróży, w zależności od miejsca startu, to ok. 24 godzin. Wszystkie pociągi mają kategorię ekspresową, klimatyzację, rezerwację wliczoną w koszt biletu, oczywiście nieograniczony bagaż i miejsce, gdzie w pociągu można coś przekąsić. Wszystkie pociągi jeżdżą codziennie przez cały rok. Bilety na I odcinek kupuje się na stronie PKP Intercity, a na II odcinek na stronie kolei austriackich OBB (trzeba wyszukiwać połączenia bezpośrednie).
      • dodekanezowiec Re: Koleją do Włoch 07.09.23, 15:44
        Fajnie ze cos piszesz pożytecznego. Tylko że jakaś Ania z 2011 roku nie wiem czy cie w ogóle przeczyta :)
      • bobcat2023 Re: Koleją do Włoch 02.10.23, 10:26
        Na bilet za 9.90 do Wiednia to chyba trzeba nieźle polować. Wygląda to bardzo kusząco, ale czy realnie?
    • mifa Re: Koleją do Włoch 13.10.23, 15:53
      Od wielu lat tego typu podròzowanie sie wcale nie oplaca autobus jest tanszy. Z Polski trzeba dojechac do Wiednia i stamtad wziac pociag do Rzymu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka