Dodaj do ulubionych

lekarz dla dzieci Eurocamp

IP: *.rm.polsl.pl 09.05.11, 11:39
Jade z dziećmi z eurocampu na 2 campy Marine i Pra del Torri.
Wiem,że ubezpiecznie zapewnia lekarza w razie czego ale jak to wygląda w praktyce?

Boje sie Odpukac co jakby dzieci zachorowały. Przerabiał już ktoś lekarza z dziećmi?

Hm w sumie musze jeszcze zadzwonić do Eurocampu czy to nie jest tak ze tylko nagle wypadki pokrywa ubezpieczenie
czy na zwykłą wizytę do pediatry mogę w razie czego iść
Obserwuj wątek
    • orka.poznan Re: lekarz dla dzieci Eurocamp 09.05.11, 13:17
      Ja kiedyś korzystałam, ale na innym kempingu. Przyjął nas dyżurujący lekarz, był nim akurat wtedy chirurg. Należało zapłacić za wizytę gotówką, a po powrocie do kraju starać się o zwrot należności bezpośrednio u ubezpieczyciela, którym wtedy była Hestia. Wszystko odbyło się sprawnie, bez najmniejszych kłopotów.
      • czuszkaa Re: lekarz dla dzieci Eurocamp 09.05.11, 14:40
        ja prawie korzystalam w Figline valdarno ale lekarz przyjmowal tlyko 2 x w tyogdniu. poradzono nam raczej skorzystac z miejscowego szpitala bo szybciej i taniej. ale w koncu stwierdzilismy ze jakos wytrzymamy i faktycznie tak było.
        • Gość: adam038 Re: lekarz dla dzieci Eurocamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 07:53
          Witam.
          U przedstawicieli Eurocampu lub w recepcji kampingu dowiesz się gdzie przyjmuje lekarz.
          W naszym przypadku był to zwyczajny ośrodek w Eraclea Mare.
          Dostaliśmy fakturę/ 50Euro/ oraz coś w rodzaju recepty.
          Po powrocie do kraju złożyliśmy fakturę i paragon z apteki do ubezpieczyciela.
          Po kilkunastu dniach otrzymaliśmy zwrot w złotówkach.
          Tak było w 2008 roku . Myślę że teraz jest podobnie, ale popytaj w Eurocampie.
          Powodzenia.
          • Gość: zuza Re: lekarz dla dzieci Eurocamp IP: *.rm.polsl.pl 11.05.11, 09:09
            Czy to był pediatra?
            zadowoleni byliście z "obsługi" lekarza

Dogadywaliscie sie po angielsku?
            • Gość: adam038 Re: lekarz dla dzieci Eurocamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 22:44
              Witam.
              Był to lekarz tzw. pierwszego kontaktu. Zwykła przychodnia, jak u nas. Poczekalnia pełna chorych. Czekaliśmy w kolejce dośc długo. Angielski+ręce i diagnoza gotowa.
              Myślę że gdyby była taka potrzeba skierował by nas do specjalisty.
              Bez obaw. To środek Europy i obowiązują europejskie standardy. Napewno nie zostaniesz bez opieki. Przynajmniej ja takie odniosłem wrażenie.
              Pozdrawiam.
    • pietrzj1 Re: lekarz dla dzieci Eurocamp 11.05.11, 10:48
      Korzystaliśmy z lekarza na campingu nad Gardą. Ale nie korzystałem z ubezpieczenia Eurocampu, bo miałem wykupione własne. Trzeba było zapłacić za wizytę (chyba koło 30EUR), po powrocie do kraju ubezpieczyciel zwrócił koszty wizyty i leków. Lekarz bez problemów porozumiewał się j. angielskim.
      Druga sytuacja - tak dla przykładu. Dziecko poważnie rozcięło sobie podbródek, trzeba było zszywać. Na pogotowiu (Frejus, Francja) spisano jedynie dane z dowodu, nic nie trzeba było płacić. Rachunek przyszedł chyba po trzech miesiącach. Ubezpieczyciel bez problemu zapłacił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka