Gość: rafal1 IP: 81.219.101.* 06.06.11, 11:42 Jaką drogę polecacie wybrać na odcinku Bolzano - Wenecja?Zastanawiam się nad wariantem Arraba-Belluno-Treviso czy to według Was dobry wybór? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciej Re: odcinek drogi Bolzano - Wenecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 11:53 Tej drogi nie znam, ale na pewno mogę Ci polecić SS47 Trento-Padova. Wygodna, pusta (im bliżej Padwy tym mniej pusta) i ładna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal1 Re: odcinek drogi Bolzano - Wenecja IP: 81.219.101.* 08.06.11, 11:06 Tyle osób jezdzi do Wenecji a taka cisza w tym wątku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: odcinek drogi Bolzano - Wenecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 11:36 Bo większość osób do Wenecji jeździ od Udine, a większość z tych co jadą przez Brennero jedzie dalej autostradą przez Veronę. Autostradą Belluno - Treviso owszem jechałem, niezła i dość pusta, ale myślę, że głównie interesują Cię opinie na temat odcinka do Belluno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orka Re: odcinek drogi Bolzano - Wenecja IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.11, 12:00 > mogę Ci polecić SS47 Trento-Padova. Zgadzam się. Potwierdzam :) Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: odcinek drogi Bolzano - Wenecja 08.06.11, 11:32 Przy dobrej pogodzie - to wspaniały wybór pod względem malowniczych widoków. Pzdr bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal1 Re: odcinek drogi Bolzano - Wenecja IP: 81.219.101.* 08.06.11, 15:22 Widoki te było mi dane podziwiać do tej pory tylko w zimie,więc chętnie zobaczę je w lecie.Niemniej jak na widokach będzie mi zależało również na czasie bo będziemy wyjeżdżać z Wrocławia ok.3 w nocy a w Wenecji musimy być na 18,wydaje mi się że autostrada przez Trento -Padwę znacznie wydłuża drogę,ale czy jadąc drogą przez Belluno a nie autostradą mogę zaoszczędzić na czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: odcinek drogi Bolzano - Wenecja 08.06.11, 19:28 > Widoki te było mi dane podziwiać do tej pory tylko w zimie... Czyli piękna tych gór prawie nie widziałeś... :) > czy jadąc drogą przez Belluno a nie autostradą mogę zaoszczędzić na czasie? Nie, bo to jest częściowo właśnie droga przez wysoko położone przełęcze górskie. bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: odcinek drogi Bolzano - Wenecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 08:46 Jeśli Ci zależy na czasie, to wg mnie powinieneś jechać autostradą. To tylko 70 km dalej, a jazda przez górskie przełęcze do szybkich nie należy. Ale 15 godzin z Wrocławia do Wenecji - to wydaje mi się, że masz ze 2-3 godziny rezerwy (chyba, że jedziesz w sobotę - to wtedy raczej nie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal1 Re: odcinek drogi Bolzano - Wenecja IP: 81.219.101.* 09.06.11, 12:08 Jedziemy 22.07 czyli piątek,rezerwa czasowa jest konieczna bo przecież podróz to nie tylko sama jazda,ale też odpoczynek,tankowanie i ewentualne korki.Myślę że decyzję o wariancie trasy podejmiemy w Bolzano,wtedy będziemy już wiedzieć ile czasu nam zostało,miejmy nadzieję że wystarczy aby zobaczyć piękno Dolomitów w lecie. Mamy zrobioną rezerwację przez booking.com w hotelu w Mestre i jest zastrzeżenie że przyjazd jest do godz.18,myślicie że jeśli byśmy się trochę spóznili to mogą nas nie przyjąć? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-l Re: odcinek drogi Bolzano - Wenecja 09.06.11, 21:49 Przy okazji też zadam podobne pytanie. Będę jechał z Villach do Trento. Autostrada przez Padwę i Weronę to strasznie naokoło. Czy warto skrócić drogę przez Pordenone i Feltre ? Czuję, że nikt tak nie jeździ, ale ja lubię eksperymenty ;) Czy unikać takich lokalnych dróg ? Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: odcinek drogi Bolzano - Wenecja 09.06.11, 22:12 > Czy warto skrócić drogę przez Pordenone i Feltre ? W/g mnie, lepiej zrobić eksperyment w skracaniu drogi, jadąc przez Lienz. ;) bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: odcinek drogi Bolzano - Wenecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 08:54 Warto. Ja tak jechałem 2 razy. Czasowo podobnie jak autostradą, a taniej i ciekawiej, z tym że jechałem z Trento do Udine. Dokładnie jechałem tak (patrząc od Udine): SS13 Udine-Conegliano, potem w jechałem różnie: raz przez BellUno (gorzej, dalej), raz przez Vidor i Fener (bliżej, ładniej i lepiej) do Feltre, a potem SS50bis do wspomnianej wcześniej SS47, którą to już prosto do Trento. Na odcinku od Conegliano do Feltre łatwo się zgubić, przydatna jest dobra mapa i nawigacja. W Twoim wypadku też raczej wybrałbym trasę proponowaną przez Baha. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-l Re: odcinek drogi Bolzano - Wenecja 10.06.11, 18:11 Dzięki za podpowiedź. Pewnie w jedną stronę pojadę przez Conegliano, a z powrotem przez Lienz. A czy ktoś jeździł drogą 349 z Trento w stronę Vicenzy ? W planach ma być tam autostrada A31, ale na razie to chyba mocno lokalna droga... Odpowiedz Link Zgłoś