Dodaj do ulubionych

muzeum watykańskie

03.07.11, 17:23
prosze o pomococ odnośnie mw. chodzi mi o rezerwacje biletów. czy można zarezerwować tylko na konkretny dzień czy trzeba od razu opłacić, bo na stronie muzeum jest tylko opcja zapłaty. będąc z dziećmi trudno zaplanować jakąś datę na wypad do rzymu a bilety ( i opłaty) nie podllegają zwrotom a co za tym idzie szkoda stracić 62euro. gdzieś kiedyś czytałem o telefonicznej rezerwacji i zapąłta przy odbiorze ale niestety nie mogę znależć. z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • violik Re: muzeum watykańskie 04.07.11, 10:04
      Niestety, teraz rezerwujesz na konkretny dzień i płacisz z góry. Z tą godziną, to bym nie przesadzała - nikt nie sprawdza. Ja też podróżuję z dziećmi i z góry rezerwuję na dzień. To najwspanialsze muzea na świecie. Moim zdaniem warto zaryzykować, niż nie zobaczyć.
      Info o Muzeach Watykańskich tu.
      • Gość: pysi Re: muzeum watykańskie IP: 109.52.174.* 16.11.11, 23:19
        Czy moze mi Pani powiedziec jak zarezerwowac takie bilety...w styczniu wybieram sie ze swoim chlopakiem i chcielismy zwiedzic m.innymi muzeum watykanskie.bardzo prosze o dane Z gory dziekuje.
    • Gość: Maciej Re: muzeum watykańskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 10:22
      Jakie mam szanse, że jeśli w sierpniu w sobotę przyjdę ok. 30 minut przed otwarciem, to kupię bilety bez rezerwacji ?
      ( w moim wypadku rezerwacja nie wchodzi w grę, będę przejazdem, a w Rzymie na pewno będę jeszcze nie raz)
      • daniel_torun Re: muzeum watykańskie 04.07.11, 10:28
        Dwa tygodnie temu w piątek - znajomi byli o 8,30 - czekali w kolejce 1 h .
        My byliśmy ok. godz. 11 - była duza kolejka - nastawiliśmy sie na długie czekanie a juz ok 20 minutach byliśmy w środku.
    • Gość: e-tam Muzea Watykańskie IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.11, 11:31
      Wejście + tłumek < autor zdjęcia, czekał 2,5h

A - B < kolejka L=350m, stanie w kolejce ~3h
      A- koniec kolejki
      B- wejście

Pozdrawiamy,
      • Gość: monika Re: Muzea Watykańskie IP: 151.80.57.* 04.07.11, 12:49
        W sierpniu jest mniej turystow w Rzymie wiec tez mniejsze kolejki.. a co do rezerwacji biletow to mozna je tez zarezerwowac i wykupic na pare dni przed przyjazdem.. pozdrawiam z Rzymu.Monika www.pokojewrzymie.ulotka.org
        • Gość: aNIA Re: Muzea Watykańskie IP: 195.116.20.* 17.11.11, 08:14
          Można też wejść z grupą i przewodnikiem , cena biletu jakieś 10€ większa, ale kupujesz tego dnia co wchodzisz. Ja miałam po angielsku, ale można w internecie znaleźć przewodnika po polsku, ja nie miałąm na to czasu. W lecie kolejka jest większa, ale myślę, że nie na tyle, żeby nie można w niej postać. Pozdrawiam i miłego pobytu w Rzymie:-) ja na pewno tam wrócę nie raz bo chociaż duzo widziałąm, to nie zdążyłam zobaczyc wszystkiego,
        • miriam_73 Re: Muzea Watykańskie 17.11.11, 13:43
          W sierpniu jest mniej turystów???? To widać ten sierpień był wyjątkowy - tak dzikich tłumów wszędzie dawno nie widziałam.
          • Gość: Ania Re: Muzea Watykańskie IP: 195.116.20.* 17.11.11, 14:49
            Ja we wrześniu stałam w kolejce do wejścia, ale byłam dopiero koło 10-11 więc myślę, że późno;-) W sierpniu wyjeżdżają włosi:-) ale turyści przyjeżdżają nad morze ;-) więc podejrzewam, że jest ich sporo.
            • Gość: gośc Re: Muzea Watykańskie IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.11, 20:29
              największe tłumy są w środy i w niedziele jak są audiencje papieskie bo wtedy wycieczkowicze także chcą zwiedzić muzea watykańskie. Ja byłam na otwarcie , kolejka była długa ale poruszała się bardzo szybko.
    • Gość: bea Re: muzeum watykańskie IP: *.24-151.libero.it 22.11.11, 12:40
      bilety mozna kupic takze w kasie biletowej bez rezerwacji - chyba ze zwiedza sie muzea razem z ogrodam - wowczs rezerwacja on - line. Lub - bilety mozna kupic u posrednikow, pelno ich niedaleko placu, ale wowczas cena jest znacznie wyzsza.
      www.romabella.pl
      kontakt bezar@op.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka