Dodaj do ulubionych

Arcipelago della Maddalena

IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.11, 10:14
Wybieram się na Sardynię i mam zamiar zwiedzić Archipelag, ale nie wiem czy na prom z Palau można zabrać samochód i czy w ogóle warto, czy lepiej zwiedzać Maddalene rowerem?
Nie wiem również czy przez most łączący Maddalenę z Caprerą można przejechać samochodem, czy jest on przeznaczony dla pieszych i rowerów?
Może ktoś ma doświadczenie w tym temacie i podzieli się informacją?
Pozdrawiam,
Aleksandra
Obserwuj wątek
    • Gość: felicity77 Re: Arcipelago della Maddalena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.11, 20:18
      Witam, właśnie wróciłam z Sardynii. Byłam na La Maddalenie autem. Z portu Palau odpływa m.in. statek z firmy Saremar. Cena w obie strony to 20 euro. Jeśli chodzi o Caprerę, to spokojnie autem pojedziesz przez tzw. groblę. Wyspa mała, ale zatoczki i kolor wody cudowny. POLECAM.
      • Gość: felicity77 Re: Arcipelago della Maddalena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.11, 21:18
        Przepraszam za pomyłkę cena 20 euro w jedną stronę. Statek kursuje co 30 minut. Możesz się zabrać z Maddaleny do Palau którym chcesz kursem.
    • Gość: Ted2221 Re: Arcipelago della Maddalena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 01:01
      Byłem na Sardynii autem, ale na Maddalenas wybrałem się bez ponieważ na najciekawszych
      wyspach nie da się jeździć nawet rowerem.
      Urocze małe plaże i dzicz wokoło to jest to!!!
      • Gość: lawendowa Re: Arcipelago della Maddalena IP: *.108.153.178.wlantech.pl 11.07.11, 09:02
        Witam! Możecie napisać, jak kształtują się ceny na Sardynii , trochę przykładowych, np. woda mineralna, pieczywo, lokalne sery i wina...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka