Gość: Artur IP: 80.54.10.* 11.01.12, 16:49 Bardzo proszę o wrażenia z pobytu w tej miejscowości. Zastanawiamy się, czy tam pojechać w lipcu razem z dziećmi. Na obrazkach wygląda cudownie, a jak jest w rzeczywistości ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: e-tam Limone ? IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 18:48 Artur napisał(a) Zastanawiamy się, czy tam pojechać w lipcu razem z dziećmi. Na obrazkach wygląda cudownie, a jak jest w rzeczywistości ? Ośmielam się zwrócić uwagę na lokalizację=położenie Limone. Limone < zerknij na mapę TEREN Słońce nawet w lipcu póżno wschodzi i szybko zachodzi chowając się za górami. Samopoczucie jak w studni, góry po obu stronach jeziora od 1200 do 2000m strona wschodnia. Rejon Garda na południu jeziora jest prawie płaski. Znacie Chorwację... Prapratno < zerknij na mapę TEREN Słońce nawet w lipcu szybko chowa się za górami. Tu góry mają TYLKO 200m rzecz gustu wielu osobom to się nie podoba. Na południe wszyscy jeżdzimy po słońce żeby wygrzać nie tylko młode ale i stare "kosteczki" Mając na uwadze Wasze dzieci zachęcam do zapoznania się jak niżej. Zapewniam że Wasze pociechy tu będą szczęśliwe i zadowolone. Wasz wybór, Wasza decyzja. Na terenie kempingu Pra delle Torri < zerknij ...świadczą usługi: Eurocamp, Selectcamp i inne. Eurocamp < wyszukaj Domki Eurocampu < zerknij > więcej Selectcamp < wybierz wg potrzeb Bliżej morza domki Selectcampu < zerknij Pozdrawiamy, Nasze Włochy 09.2011 r. < zapraszamy Jak będziesz ciekawski i dociekliwy znajdziesz nasze inne wyprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Limone ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.12, 13:24 Dziękuję za informacje, ale nie lubimy kempingów Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Limone nad jeziorem Garda 12.01.12, 00:33 Limone jest uroczym miasteczkiem. Niedużym. Pytanie czego się spodziewacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Limone nad jeziorem Garda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.12, 13:23 Wypoczynku nad jeziorem i zwiedzania W proporcjach pół na pół Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Limone nad jeziorem Garda 12.01.12, 15:15 Wydaje mi się, że Limone jest w sam raz. Co prawda nie wiem jak wyglądają plaże w tym konkretnym miasteczku, ale samo miejsce jest doskonałą bazą wypadową. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Limone nad jeziorem Garda 13.01.12, 08:58 Limone to moim zdaniem najładniejsze miasteczko nad Gardą, przynajmniej z tych, które odwiedziłam. Ono jest śliczne, ma atmosferę i cudny park w centrum, co zobaczysz na moich fotkach, ma fajna promenadę i cudowne widoki wokół, no i te wszechobecne cytrynki... Osobiście - zakochałam się w Limone ;) Moje fotki (z opisem) z pobytu nad Gardą, większość właśnie z Limone: picasaweb.google.com/Jusytka/GardaWOchy#slideshow/5634347126332743730 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Limone nad jeziorem Garda IP: 80.54.10.* 13.01.12, 16:43 Okolice cudowne, tylko te drogi, na zdjęciach są główne drogi łączące miejscowości nad jeziorem ? W miejscowościach jest bardzo stromo ? Da się normalnie jeździć autem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orka Re: Limone nad jeziorem Garda IP: 83.238.242.* 13.01.12, 19:14 Nie bój się, te drogi nie są głównymi, okalającymi jezioro ;) Są dla miłośników pięknych widoków :) Zgadzam się z Jusytką, Limone to jedna z najładniejszych miejscowości nad Gardą. Zapraszam do obejrzenie relacji z naszego pobytu nad jeziorem. Zamieściłam tam również widoki drogi z samochodu, przekonasz się, że wokół jeziora jeździ się bez problemów (chyba, że trafisz na... korek ;)) fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,118924705,119280367.html Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Limone nad jeziorem Garda 13.01.12, 23:39 Tak jak napisała Orka da się normalnie jeździć, trzeba się jedynie przyzwyczaić, że w niektórych miejscach jest bardzo wąsko - u nas byłaby to ulica jednokierunkowa, a tam trzeba kombinować jak tu się wyminąć z autem jadącym z naprzeciwka. Mój mąż stresował się tylko w jednym miejscu, na drodze w okolicy Tremosine, która prowadzi do słynnych tarasów grozy w Pieve, (widać ja na moich zdjęciach). Reszta jest do przejechania bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orka Re: Limone nad jeziorem Garda IP: 83.238.242.* 13.01.12, 19:18 Piękne zdjęcia! Świetnie było powspominać nasz pobyt ;) Do kilku miejsc, które pokazujesz, nie udało nam się trafić, tym bardziej dzięki za ich prezentację! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Limone nad jeziorem Garda 13.01.12, 23:54 Orko, to ty mi pomogłaś, jak planowałam wyprawę nad Gardę, ty pierwsza tam byłaś, a ja skorzystałam z twoich zdjęć, opisów i rad, dzięki, warto było tam jechać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orka Re: Limone nad jeziorem Garda IP: 87.204.191.* 14.01.12, 14:23 :) Pierwsi to byli tam zapewne Aseretka i Bah :) Bez ich zdjęć nie trafiłabym do Pieve... Wrócisz tam jeszcze? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Limone nad jeziorem Garda 15.01.12, 11:59 Raczej nie, z reguły nie wracam do tych samych miejsc, nawet tak wyjątkowych jak Garda, no chyba, że są "po drodze" i nie zdążałam wcześniej zobaczyć tego, na czym mi zależało podczas pierwszej wizyty. Tak było z południową Bawarią, pozostał po mojej pierwszej (zbyt krótkiej) wizycie taki niedosyt, że musiałam tam wrócić, by zwiedzić resztę. Gardę jednak zwiedziłam dość dobrze, bo byliśmy tam tydzień. Teraz przygotowuje się do wakacji na Teneryfie, byłaś tam może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orka Re: Limone nad jeziorem Garda IP: 83.238.241.* 15.01.12, 15:37 Nie, preferuję wycieczki samochodowe. Nie lubię latać... Ale... Bah tam był i opisał dokładnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek.59.pl Re: Limone nad jeziorem Garda IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.12, 22:14 Nie ma większego sensu rozwijać (choć oczywiście można) tego pytania. Niesamowicie! Odpowiedz Link Zgłoś