Dodaj do ulubionych

Trasa Łódź - Wenecja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 21:19
Jak waszym zdaniem jest najlepiej tzn - tanio i szybko pokonać ten dystans
(któredy jechać czego unikac) - jadę 1.06 - chcę przenocowac gdzieś przy
granicy i następnego dnia spać juz w Wenecji
Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • radioaktywny Re: Trasa Łódź - Wenecja 19.06.04, 13:44
      Rowniez jezdze z Lodzi. W ostatnich kilku latach nocuje u znajomych w Bielsku,
      ale przez dlugich kilka lat jezdzilem jednym skokiem z Lodzi do Wenecji.
      Trasa wygladala nastepujaco:
      Lodz
      Czestochowa
      Katowice
      Zywiec
      Zwardon/Skalite (piekna widokowo trasa przez przelecz koniakowska)
      Cadca
      Zilina
      Trencin
      Bratyslawa/Wieden
      Graz
      Klagenfurt
      Villach
      Wenecja
      Cala trasa liczy okolo 1200 km. Wyjezdzajac okolo godziny 4.30 z Widzewa okolo
      godziny 19.00 bylem na kempingu Rialto lub Venezia w Wenecji.
      Nie przecze, ze jest to troche meczaca odleglosc, ale akurat ja lubie prowadzic
      auto i...odpoczywam przy tym zajeciu :-)
      Jesli jeszcze moge cos podpowiedziec - pytaj.
      Ja rowniez jade znow do Wenecji, ale w drugiej polowie przyszlego tygodnia
      • Gość: cctom Re: Trasa Łódź - Wenecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 09:48
        Dzięki za odpowiedż. W podobny sposób jecjhałem do Chorwacji - tylko w Gracu
        odbijałem na Słowenię. Tu trzeba jechac na łochy. Jaka jest droga do Wenecji (
        autostrada?? ) czy płatna?? . Jaki to jest mniej-więcej koszt.

Pozdrowienia
        cctom
      • Gość: Grzegorz Re: Trasa Łódź - Wenecja IP: 212.191.172.* 23.06.04, 20:31
        Ja też z Łodzi wybieram się do Włoch, czy mógłbyś napisać ile kosztuje taki
        przejazd - chodzi mi o opłaty np. za tunele, itp. Winietki znam.

Będę wdzięczny za pomoc.
    • flam1966 Re: Trasa Łódź - Wenecja 19.06.04, 23:13
      nie oplaca Ci sie zatrzymywac. jedz na cieszyn pozniej na olomouc, brno wieden.
      prosta dobra droga.
      proponuje zrezygnowac ze zwardoania bo droga w polsce od bielska do
      zwardonia...do ...kiepska.
      wyjezdzasz ok. 6, jestes na ok 21.-22.
      • Gość: cctom Re: Trasa Łódź - Wenecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 09:45
        witam. Dzięki za odpowiedź. Ruszam w czwartek (01,07) po południu - i chce
        dojechac jak najdalej i sie przespać
        Nie lubię jazdy w nocy.

Pozdrowienia
        cctom
        • radioaktywny Re: Trasa Łódź - Wenecja 20.06.04, 17:48
          Nie zapomnij wykupic winietek na Slowacje i Austrie, proponuje Ci kupic je w
          PZMocie na ul. Traugutta, przy Sienkiewicza - oszczedzisz sobie czasu na
          granicach. Jesli chodzi o okolo 200 km autostrady we Wloszech to bilet kupuje
          sie na bramce za Arnoldstein i kosztuje okolo 10 euro, a zjezdzasz z niej w
          Mestre - vis,a vis lotniska Marco Polo. Wydaje sie ze drogo, ale warto dac bo
          jesli zjedziesz na granicy Austriacko - Wloskiej z autostrady i zaczniesz jechac
          droga nr SS 13 / dawna droga szybkiego ruchu, przed wybudowaniem autostrady/ to
          przejazd zajmie ci dwa lub trzy razy wiecej czasu. Droga ta jest dwukierunkowa,
          przebiega przez miasta i chwilami jest bardzo zatloczona. Powodzenia :-)
          • Gość: radir Re: Trasa Łódź - Wenecja IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 23.06.04, 10:15
            Dokladnie Euro10,10.
            A zjazd ostatnim zjazdem (ślimakiem) w Mestre na Ravenna = Cesena(E45).
    • aseretka Re: Trasa Łódź - Wenecja 21.06.04, 09:15
      Można tak, jak pisze radioaktywny ( też tak jeżdzieliśmy z Łodzi ) bądź można
      alternatywną trasa przez Czechy
      Przejście w Kudowie Zdroju
      Hradec Kralove
      Kutna Hora
      Tabor
      Ceskie Budejowice
      Linz
      Salzburg
      Reichenhall
      Lienz
      Vittorio Veneto
      Treviso
      Venezia
      Też około 1200 km. Zarówno w Polsce przy granicy, jak i w Słowacji czy w
      Czechach nie ma większych problemów z noclegami. Chociaż my też ten dystans
      pokonujemy na jeden raz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka