Dodaj do ulubionych

Garda - plaze, woda

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.12, 22:20
Witam,
Czy mozecie napisac mi jak wyglada plazowanie w okolicach jeziora Garda? czy ladne, platne? gdzie najladniejsza plaza ? czy woda ciepla w sierpniu bedzie ? moze ktos byl w Peschiera i moze pod tym kątem cos napisac ? Bede wdzieczna
Obserwuj wątek
    • Gość: gostek Re: Garda - plaze, woda IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.12, 00:15
      Nie wiem jak wygląda plażowanie w okolicach jeziora Garda ale nad samym jeziorem mozna poplażowac .Dużo informacji uzyskasz klikając w wyszukiwarke ,do sierpnia jeszcze sporo czasu..
    • Gość: ww Re: Garda - plaze, woda IP: *.acn.waw.pl 11.06.12, 08:51
      Okolice Peschiera, Desenzano, Sirmione ......to bardzo gęsta zabudowa turystyczna i plaże są niewielkie, z reguły zatłoczone. W przypadku jeziora garda w ogóle trudno mówić o plaży jaką spotykamy nad morzem. Tutaj są to najczęściej małe łączki, czasem kawałek wyżwirowanego placyku i często kamieniste, wejście do wody. Trochę lepiej jest z tzw. plażami w kierunku Monigi, San Felice del Benaco.... jest tam trochę prywatnych miejsc udostępnianych turystom, gdzie bywa luźniej, ale generalnie to i tam nie będzie "dziko". Na szczęście nadmiar tłoku jest rekompensowany wspaniałymi widokami jakie będziecie mieli patrząc na jezioro. To naprawdę malownicze miejsce, a w wolnych chwilach macie blisko Weronę, można podjechać na wieczorny spacer do Sirmione itd.
      W Weronie naprawdę warto zajrzeć na festiwal operowy
      www.infointravel.com/info/i/pl/22963/Werona_Verona___Arena.html
      • vojager29 Re: Garda - plaze, woda 11.06.12, 10:11
        google-earth.com
        podaje afres bo pewnie go nie znasz, jak tu poklikasz to sam zobaczysz jak jest nad j.Garda
        • vojager29 Re: Garda - plaze, woda 11.06.12, 10:17
          sory, zeby tamta mape ogladac najpierw trzeba ja sciagnac (download) na compa
          ale tu tez mozesz popatrzec maps.google.pl/
          • horyzont.zdarzen1 Re: vojager odkrył googla???? 11.06.12, 10:40
            czy jeszcze nie do końca?
    • jusytka Re: Garda - plaze, woda 11.06.12, 10:19
      Plaże na których ja byłam nad Gardą nieco mnie rozczarowały, całe szczęście, że mieliśmy basen w hotelu, bo tam plażowaliśmy częściej. Dobrze, że ktoś doradził mi, by zabrać ze sobą cienką karimatę, dzięki niej można się było położyć na tym żwirze. Woda w lipcu (w zeszłym roku) była zimna, zimniejsza niż w Bałtyku (mieszkamy nad morzem) i nawet moje przyzwyczajone do zimnego Bałtyku dzieci nie chciały się tam kąpać, poza tym na północy od razu robiło się głęboko. Nie zapomnijcie, że Garda "ociera" się o Alpy. Jednak widoki rekompensują wszelkie te niedogodności "plażowe" i wakacje nad Gardą mimo wszystko polecam :)
    • Gość: Zmija Re: Garda - plaze, woda IP: 195.94.195.* 11.06.12, 14:45
      Spędziłam nad Gardą tydzień w drugiej połowie czerwca w zeszłym roku, w miejscowości Toscolano Maderno. Plaża była kamienista, ale spokojnie rozkładaliśmy na kocach z własnym parasolem i plażowali, można było też wynająć odpłatnie parasol na trawniku.
      Woda w jeziorze przejrzysta temperatura wody nie wiem ile wynosiła ale ja pływałam i mnie nie otrzepywało, natomiast dawało orzeźwienie bo upał był solidny. Dodatkowo piękne widoki super jedzenie w knajpkach, to był bajkowy urlop, polecam wycieczkę do Verony bo blisko. Potem pojechaliśmy nad morze do Grado zaliczajac Wenecję. Włochy dają wiele mozliwości wypoczynku i zwiedzania. Można też wchodzić na szczyty wzniesień wokół jeziora, jaednak wymaga to przygotowania, nie zapominajmy że to już Alpy.
      • jusytka Re: Garda - plaze, woda 11.06.12, 23:26
        Można też wchodzić na szczyty wzniesień wokół jeziora, jaednak wymaga to przygotowania, nie zapominajmy że to już Alpy.

My trochę po tych górach pochodziliśmy, najlepiej wystartować z Monte Baldo, wiedzie tam fajna kolejka z obracalnym się wagonikiem, jednak specjalnie nie przygotowywaliśmy się do tych wędrówek, nie były trudne nawet dla dzieci.
        • Gość: Zmija Re: Garda - plaze, woda IP: 195.94.195.* 14.06.12, 09:56
          Tak oczywiście, niektóre trasy są bardzo przystępne. Tym bardziej jeżeli osiągalne kolejka. Nie mniej jednak warto sprawdzić chociażby prognozę pogody, przed wyprawa na takie szczyty jak np Pizzocolo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka