Dodaj do ulubionych

Komunikacja - Malpenza

IP: *.plwaw.energis.pl 29.06.04, 10:17
Witam. Za 3 tygodnie lece do Włoch, w Okolice Mediolanu. Wyląduje tam na
lotnisku Malpezsa. Moje pytanie jest następujące: Muszę się dostać w okolice
Ispry nad jeziorem Magiore. Jest moze jakas stronka o komunikacji we
wloszech? moze cos po angielsku???? Prosze o pomoc.
Michal
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Komunikacja - Malpensa 29.06.04, 11:09
      www.sea-aeroportimilano.it/Malpensa/collegamenti/collegamenti.htm
      Niestety strona jest tylko po wlosku.
      www.trenitalia.it
    • Gość: Mrozek Re: Komunikacja - Malpenza IP: *.plwaw.energis.pl 29.06.04, 11:20
      Na stronach kolei i lotniska juz bylem. z tamtad moge dojechac do gallarete,
      ale juz z tej miesciny nie mam zadnych info. dodam, ze bede na lotnisku okolo
      19, wiec mozliwosci kombinowania nie mam za bardzo.
      Dzięki
      • makda Re: Komunikacja - Malpenza 29.06.04, 11:32
        A na ktory terminal przylatujesz? Bo jesli leciesz airpolinia/ volare, to
        ladujesz na terminalu 2, a stamtad to najpierw musisz dostac sie na terminal 1,
        zeby moc gdziekolwiek "w swiat" pojechac
        • Gość: Mrozek Re: Komunikacja - Malpenza IP: *.plwaw.energis.pl 29.06.04, 11:57
          Z tego co przeczytalem na stronach lotniska, to busik (jakiś PULLMAN) jezdzi z
          terminala 1, przez terminal 2. Jeśliby tam nie stawał, to chyba nie podawaliby
          osobnej ceny? A tak. Lece WolareWeb/Air Polonia.
          • makda Re: Komunikacja - Malpenza 29.06.04, 12:01
            Tak, jest busik (navetta), ktory jezdzi miedzy Terminalem 1 a Terminalem 2.
            Poza tym autobusy jadace z Mediolanu staja rowniez na Terminalu 2. Jak jest w
            strone Mediolanu- nie wiem. Ale zawsze lepiej jest dostac sie na Terminal 1 i
            stamtad przesaisc sie na pociag lub autobus.
            • Gość: Mrozek Re: Komunikacja - Malpenza IP: *.plwaw.energis.pl 30.06.04, 06:22
              a wiecie moze, czy pociag do SESTO jezdzi moze z Malpensy, czy musze sie wpierw
              dostac do Gallarete. czy mozna sie tam dostac tez pociagiem, czy tylko busem?
        • linn_linn Re: Komunikacja - Malpensa 29.06.04, 11:57
          Znalazlam cos takiego:
          www.emmecisurfing.it/ComeArrivare.html
          Najblizsza stacja kolejowa Sesto Calende / kierunek Domodossola /.

• Gość: Mrozek Re: Komunikacja - Malpensa IP: *.plwaw.energis.pl 29.06.04, 12:06
            Wielkie dzieki za dokladna mapke. ja korzystalem z serwisu:
            mappe.vaionline.it/mappa.asp tez jest dobry, ale nie az tak. dzieki.
            otoz do SESTO CALENDE, to już wiem ze dojade, tylko moge albo na 21, albo
            22.20. wowczas bede mial niski pole do kombinowania, a jak z tamtad dojechac,
            to juz zielonego pojecia nia mam. chociaz dostac sie w okolice, bo 5-8km, to
            moge przejsc spokojnie.
            • linn_linn Re: Komunikacja - Malpensa 29.06.04, 13:51
              A jedziesz tam w celach naukowych? Caly czas wyskakuja jakies sympozja, zjazdy,
              centrum badan...
              www.comune.ispra.va.it/body_trasporti.htm
              Jak pisza, dojazd jest bardzo prosty. Moze i tak: zalezy o ktorej godzinie.
              Jesli pociagiem, w Sesto Calende mozesz wsiasc w pociag w kierunki Luino.
              Ispra ma tez 2 linie autobusowe:
              VARESE-ANGERA-SESTO C.-MILANO i LAVENO-ISPRA
              • Gość: Mrozek Re: Komunikacja - Malpensa IP: *.plwaw.energis.pl 30.06.04, 06:19
                Jade do Ispry do znajomej do Join Research Center. czy masz moze namiary na
                strone, gdzie ewentualnie znajde rozklady jazdy tych busikow. Jak juz wczesniej
                wspomnialem bede tam w poznych godzinach wieczornych (21-22). Jesli nic nie
                masz, bardzo dziekuje za pomoc, jaka do tej pory mi okazalas., duzo mi to dalo.
                DZIEKUJE
                • linn_linn Re: Komunikacja - Malpensa 30.06.04, 10:44
                  Tak myslalam. CCR Ispra, czyli Centro comune di Ricerca.
                  Jest strona www.italybus.it/orario.asp, zktorej czesto korzystam.
                  Niestety nie ma tam polaczen wewnatrz regionow.
                  www.proloco-ispra.it/raggiungerci/menuauto.htm zwroc uwage na Sesto
                  calendo giardini / S.C. ogrody / i Sesto Calendo stazione FS / S.C. stacja
                  kolejowa /.
                  www.sila.it/orari_pdf.php?azienda=NICORA%20E%20BARATELLI tu sa rozklady
                  tego ostatniego przewoznika, ale nie wiem, czy cos znajdziesz.
                  W razie watpliwosci pytaj smialo. Jak widac, rozklady nie sa aktualizowane, ale
                  dobre i to.
                  • Gość: Mrozek Re: Komunikacja - Malpensa IP: *.plwaw.energis.pl 30.06.04, 10:58
                    juz znalazlem rozklad, moze ci sie kiedys przyda. ja mam pecha, bo po 20 busika
                    juz nie bedzie zostaje taksa, albo jechac przez mediolan
                  • Gość: Mrozek Re: Komunikacja - Malpensa IP: *.plwaw.energis.pl 30.06.04, 11:00
                    link do rozkladow:
                    www.taino-va.it/orari_autobus.htm
                    • linn_linn Re: Komunikacja - Malpensa 30.06.04, 11:58
                      Tak myslalam. Niestety Wlochy sa krajem samochodow. Korzystajac z autobusow czy
                      pociagow traci sie mnostwo czasu / czasem trzeba nocowac albo wracac kilka
                      godizn wczesniej /. Moze ktos bedzie mogl po Ciebie przyjechac. W koncu to
                      niedaleko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka