Dodaj do ulubionych

Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HELP!

01.02.13, 15:34
Witam wszystkich,pod koniec czerwca wybieramy sie z narzeczona -autem- do Italii taki jest plan,bylismy juz niedaleko bo w Chorwacji i bylo pieknie a teraz Wlochy,,no i bardzo prosilibysmy o kilka ciekawych i pieknych miejscowosci z pieknymi plazami choc niekoniecznie z milionem ludzi na nich :)) miejsc gdzie naprawdo warto pojechac i ktore zostana we wspomnieniach jako super a nie takie jak Wladyslawowo u nas gdzie sami wiecie jaki jest wypoczynek..., jedziemy autem wiec chcieli bysmy zarezerwowac jakies apartamenty lub hotel wczesniej,dziekujemy i czekamy na jakies podpowiedzi Marta i Piotrek
Obserwuj wątek
    • italia-by-natalia.pl Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE 01.02.13, 17:33
      Polecam Kalabrię i miasteczko Tropea oraz Bazylikatę i miasteczko Maratea. Piękne plaże są również w Apuli: na Salento, czyli na obcasie buta, oraz na Gargano, czyli na ostrodze. Trochę bliżej pięknie jest na Elbie i Monte Argentario w południowej Toskanii, choć ceny również są wyższe. Ponadto Sycylia i Sardynia. Najpiękniejsze plaże są bez wątpienia na Lampedusie, ale to już raczej nie samochodem.
      A swoją drogą, to czerwiec jest świetnym terminem. Pogoda piękna, a tłumów jeszcze nie ma, ceny też są niższe.
      • Gość: Piotr Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE IP: *.connect.netcom.no 01.02.13, 19:59
        Hej Natalio,dzieki za informacje,no Sardynia odpada bo jedziemy autem,a co z Elba jak tam dostaniemy sie -promem samochodowym?chcemy pojechac na okolo dwa tygodnie wiec moze tydzien gdzies i drugi w innym miejscu, Nati ja uwielbiam nurkowac moze tez wskazesz mi miejsce gdzie bede mogl cos fajnego zobaczyc!!! Bylismy juz w Grecji,i Hiszpanii wiec cos tam widzielismy:) wiec chcielibysmy zobaczyc takia Italie z opowiesci.....Pozdrawiamy
        • italia-by-natalia.pl Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE 01.02.13, 21:02
          Na Elbę pływają promy, dystans jest stosunkowo mały. Niestety nie byłam tam, ale z tego, co się orientowałam Elba jest piękna, ma piękne plaże (wg mnie najpiękniejsze w północnej Italii), ale jest też droga. Ja jestem miłośniczką południowych Włoch i głównie tam podróżuję. Postanowiłam też opisać dokładnie te podróże na swoim blogu, ale na razie jest tam niewiele. Moim ukochanym regionem jest Sycylia, tam też są piękne miejsca do nurkowania np. plaża Isola Bella w Taorminie - podobno jedno z najlepszych miejsc do nurkowania w Europie. Byłam i faktycznie, sporo kolorowych rybek i rozpadlin skalnych, szczególnie wokół samej wysepki. Przepiękne plaże znajdziesz w Rezerwacie Zingaro.
          Jeśli chodzi o kontynent, to z kolei uwielbiam Kalabrię. Nie wiem dokładnie, jakie klimaty Cię interesują. Kalabria jest dzika. Piękne, wysokie góry, niewiele turystów, urokliwe plaże np. wpisz w grafikę google hasło Arco Magno. Podoba Ci się? Jak dla mnie najfajniejsza plaża z tych nietypowych. Ponadto piękna plaża w Kalabrii to Tropea - moja ulubiona. Albo Maratea, ale to już Bazylikata.
          Na Sycylii z kolei oprócz pięknych plaż popływać można też w takim niezwykłym miejscu - wpisz w google Cava Grande del Cassibile. W Toskanii natomiast całkiem za darmo popluskasz się w gorących źródłach np. Terme di Saturnia lub Bagni di Petriolo.
          Piękne są wyspy w Zatoce Neapolitańskiej, ale odradzam Neapol samochodem - lepiej tam polecieć, bo ruch uliczny w tym pięknym mieście może przyprawić o zawał serca.
          Napisz, co oprócz plaż by Cie interesowało i jak daleko jesteś gotów pojechać, a wtedy doradzę dokładniej.
          Pozdrawiam
          Natalia
          • Gość: Piotr Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE IP: *.connect.netcom.no 01.02.13, 21:07
            dzieki Natalio obejzrze sobie to wszystko i odezwe sie co i gdzie mi sie widzi i napewno bede mial wiecej pytan wiec napewno pogadamy jeszcze,dzieki bardzo i pozdrawiam Piotr
    • jeepwdyzlu Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE 01.02.13, 18:52
      Piotr napisz czy chcecie jechać wzdłuż Adriatyku, czy rozważacie Morze Śródziemne?
      Pomyśl o Elbie..
      Tu na forum sporo wątków o tej małej, ale bardzo urokliwej wyspie, przyjemniejszej od Sardynii, bliższej niż Sycylia...
      Wspaniałe widokowo są okolice Cinque Terre (okoloce La Spezia) - też znajdziesz w arciwum kilkanaście dużych wątków na ten temat...
      Włoska Riviera latem będzie bardzo zatłoczona... Chociaż czerwiec to i tak świetny termin...
      Proponuję Elbę i przy okazji nieco Toskani - Lucca, Florencja...
      Pozdrawiam i daj znać o jakich kierunkach myślicie. I poczytaj archiwum forum
      ciao
      jeep
      • Gość: Piotr Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE IP: *.connect.netcom.no 01.02.13, 19:51
        dzieki bardzo za info no wlasnie kompletnie nie wiemy ktora strone wybrac czy od Adriatyku czy od Srodziemnego zwiedzilismy w poprzednie wakacje Hiszpanie a rok temu Bulgarie i Grecje A wczesniej Chorwacje i wszystko autem no i mamy jakies rozeznanie ale Italia to cos nowego,Elba wyglada fajnie ale co zrobie z autem czy sa tam promy i czy dobrze miec tam auto czy lepiej wynajac,ponadto ja uwielbiam nurkowac i nurkuje wiec chcialbym rowniez poogladac cos fajnego,Sardynia ladna ale tam nie ma sensu jechac autem lepiej poleciec i wynajac,pozdrawiamy
        • Gość: agata Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE IP: *.21-87-r.retail.telecomitalia.it 01.02.13, 20:40
          Gość portalu: Piotr napisał(a):
          > Sardynia ladna ale tam nie ma sensu jechac autem lepiej poleciec i wynajac

Gość portalu: Piotr napisał(a):
          > no Sardynia odpada bo jedziemy autem

Nie wiem skąd podobne pomysły??? Nie wyobrażam sobie wyjazdu na Sardynię bez własnego auta. Podobnie na Elbę. Bez samochodu można jechać na Giglio, które da się zwiedzić pieszo albo rowerem. Ewentualnie na Capri, gdzie jazda samochodem jest dość uciążliwa i działa linia autobusowa. Wypożyczenie auta być może dobre na Elbie, ale na Sardynii też nie jestem sobie w stanie wyobrazić jazdy kamienistymi, wąskimi, górskimi drogami do najpiękniejszych miejsc wypożyczonym samochodem. Jak jadę swoim i obiję kamieniami czy zadrapię to jedynie na własną odpowiedzialność :)
          Wiem, że wielu Polaków lata teraz na Sardynię samolotem tylko pytanie co oni na Sardynii widzieli?
          Nie znajdziesz we Włoszech (i nie tylko!) lepszych miejsc do nurkowania i bardziej przejrzystej wody niż na Sardynii i Lampedusie. Na Elbie też jest kilka ciekawych miejsc do nurkowania np. Capo Sant'Andrea, Isola dei Topi, Isole Gemini, ale woda nie jest aż tak przejrzysta. Chociaż dla mnie numerem jeden do nurkowania na Morzu Śródziemnym są chyba korsykańskie wyspy Lavezzi, Lampedusa na drugim miejscu a na trzecim sardyński Archipelag La Maddalena.

Pozdrawiam,
          Agata - Italia Forum
          italiaforum.pl
          ----------------------------------------------------------
          ulubione cytaty:

"Jesteś gupim chamem durna babo"
          jeepwdyzlu
          • Gość: piotr Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE IP: *.connect.netcom.no 01.02.13, 21:07
            dzieki Agato juz rozgladam sie gdzie to wszystko znajduje sie i badamy teren netowo,jak bede mial jakies jeszcze pytanka-a bede mial napewno:) to odezwe sie ale dzieki bardzo i pozdrawiam serdecznie,ale o mam jeszcze a jak z dojazdem na Sardynie ile plyna i skad wyplywaja promy,no bo Lampdusa wyglada swietnie ale tam to chyba wycieczka bo daleko,no i jeszcze jezeli Sardynia to czy mozesz polecic jakie dobre apartamenty lub hotel w dobrej okolicy bo nie mam kompletnie pojecia jaka czesc Sardyniii lub Elby jezeli pojedziemy mamy wybrac na baze:)
            • Gość: agata Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE IP: *.21-87-r.retail.telecomitalia.it 01.02.13, 21:27
              Na temat połączeń promowych na Sardynię pisał Konrad na naszym forum:
              italiaforum.pl/viewtopic.php?f=25&t=22
              Gdybyś miał jakieś dodatkowe pytania to służę pomocą ;)
              Dobre apartameny i hotele na Sardynii to musisz najpierw bardziej szczegółowo określić miejsce. My byliśmy w wielu apartamentach i w paru hotelach w każdej części Sardynii, jeździmy tam praktycznie co roku, ale prawdę mówiąc ja nie za bardzo lubię polecać tego typu miejsca, ponieważ my traktujemy je najczęściej wyłącznie jako miejsca noclegowe, a nigdy nie wiadomo jakie ktoś ma wymagania.
              Uważaj na "dobre rady" typa, który prawdopodobnie nigdy nie był we Włoszech ;) Przynajmniej nikt nigdy nie widział nawet jednego jego jego zdjęcia z Włoch, a niektóre jego rady są kompletnie pozbawione sensu, np. kiedyś radził zwiedzać Elbę pieszo :) Natomiast dla porównania wszystkie zdjęcia na naszym forum są naszego autorstwa, to znaczy konkretnie Konrada bo ja najczęściej filmuję.

Pozdrawiam,
              Agata - Italia Forum
              italiaforum.pl
              ulubione cytaty:

jeepwdyzlu
              • 1czarek12345 Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE 24.02.13, 19:43
                Wybieram sie na Kalabrię podaj proszę kilka apartamentów, w których mógłbym zakwaterować się z rodziną.
          • piotr34444444 Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE 11.02.13, 21:07
            hej Agato i wszyscy no juz raczej jestesmy pewni ze jedziemy na Kalabrie lub Bazilicate no Apulia:)) tez no wiesz sama ciezko w ciemno sie zdecydowac ale raczej tamte kierunki a moze w drodze powrotnej kilka dni kolo Neapolu lub Toskanii, jakie miejcowosci lub miasta polecila bys Nam jako baze wypadowa cos pieknie polozonego,wtedy bedziemy szukali apartamentow lub jakiegos hoteliku ale cos napewno z pieknym widokiem z tarasu :)) chyba ze macie jakies podpowiedzi co do apartamentow byli bysmy wdzieczni,pozdrawiamy Piotr I Marta
            • Gość: agata Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE IP: *.37-79-r.retail.telecomitalia.it 22.02.13, 12:17
              > hej Agato i wszyscy no juz raczej jestesmy pewni ze jedziemy na Kalabrie lub Ba
              > zilicate no Apulia:))

Cześć Piotrze. Kalabria, Apulia, Basilicata, dodaj jeszcze Kampanię i mamy praktycznie całe południe Włoch, czyli widzę, że nadal nie zdecydowałeś się gdzie chcesz jechać:) W tej sytuacji trudno mi coś doradzić bo w tych 3 regionach to jest przynajmniej ze 12 fajnych miejsc nad morzem. Jako fajne miejsce nie mam na myśli jednej plaży, ale większy obszar do zwiedzania. Problemu nie ma jedynie w przypadku Basilicaty bo wybrzeże nie jest długie, ale za to dość ekskluzywne i drogie.

Pozdrawiam,
              Agata - Italia Forum
              italiaforum.pl
        • aseretka Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE 02.02.13, 18:31
          Polecam Elbę z jej różnorodnością plaż: o złocistych piaszczystych, poprzez żwirowe do kamienistych. Do nurkowania też są tam dobre warunki. Odległość od kontynentu niewielka, a przejazd promem nie taki drogi. Żałuję, że spędziłam na tej wyspie tylko tydzień.
          Opis i zdjęcia tu:
          forum.gazeta.pl/forum/w,206,118462176,,Moja_podroz_na_Elbe_prolog.html?v=2
    • Gość: agata Re: Agata ty cholero IP: *.21-87-r.retail.telecomitalia.it 01.02.13, 19:08
      jeepwdyzlu napisał:

> Jesteś gupim chamem durna babo

O jak milutko i kulturalnie :)
      Możesz pisać nawet do Świętego Piotra jeśli masz ochotę.

Pozdrawiam,
      Agata - Italia Forum
      italiaforum.pl
    • shilaa Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE 02.02.13, 14:47
      >>Ponadto piękna plaża w Kalabrii to Tropea - moja ulubiona. Albo Maratea, ale to już Bazylikata.

>>Piękne są wyspy w Zatoce Neapolitańskiej,

Watek jest o pieknych plazach, a tych nie uswiadczy sie ani w Maratei (same skaliste urwiska, piekne plaze sa kilkanascie kilometrow dalej w Scalei i Diamante), ani tym bardziej wokol Zatoki Neapolitanskiej.

>>Ewentualnie na Capri, gdzie jazda samochodem jest dość uciążliwa i działa linia autobusowa.

Na Capri osoby spoza wyspy nie moga jezdzic samochodem.

Polecam okolice Sperlongi w dolnym Lacjum.
      • Gość: Piotr Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE IP: *.connect.netcom.no 02.02.13, 15:05
        dzieki za wszystkie podpowiedzi,teraz badamy teren w necie, i nie wiem czy jednak nie odpuszcze sobie auta mamy bmw x5 czyli duze wiec ktos mi pisal ze malymi autami jest tam znacznie lepiej sie poruszac ale jeszcze to kwestia dogadania,,,dzieki serdeczne
      • Gość: agata Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE IP: *.21-87-r.retail.telecomitalia.it 02.02.13, 15:08
        shilaa napisała:
        > Na Capri osoby spoza wyspy nie moga jezdzic samochodem.

A to zależy w jakim terminie jadą. Na Giglio teoretycznie też nie mogą a jednak zawsze byliśmy tam z własnym autem.

Pozdrawiam,
        Agata - Italia Forum
        italiaforum.pl
        ulubione cytaty:

jeepwdyzlu
      • italia-by-natalia.pl Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE 02.02.13, 15:11
        Zwróć uwagę, że w drugim swoim wpisie Piotr wspomina, że uwielbia nurkować. A gdzie znajdzie lepsze warunki, niż na plaży skalistej? Owszem, Maratea to plaże kamieniste i żwirowe, ale to nie znaczy, że nie są piękne. W większości przypadków takie plaże są ładniejsze od piaszczystych. Ale to oczywiście moje zdanie. A na Ischi i Procidzie są ładne plaże, również piaszczyste.
        • Gość: Piotr Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE IP: *.connect.netcom.no 02.02.13, 15:20
          hej dziewczyny,no tak Marta uwielbia plaze piaszczyste to fakt a ja to kazda lubie i rzeczywiscie do nurkowania lepsze warunki sa przy skalkach bo na piasku wiele sie nie dzieje wiec musimy znalezc takie miejsca gdzie razem cos podzialamy...czyli Marta opalanie:)) a ja krazenie,a ano i jeszcze jedno kajting plywam tez na kajcie moze fajny klimat do tego sportu znajdzie sie gdzies,,,pozdrawiam
          • shilaa Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE 02.02.13, 15:27
            W Zatoce Neapolitanskiej na wysokosci miasta Vico Equense (kolo Sorrento) jest bogata rafa koralowa. Nie wiem jednak czy mozna nurkowac, mysle, ze trzeba miec specjalne zezwolenie.
            • Gość: Piotr Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE IP: *.connect.netcom.no 02.02.13, 15:33
              ok a gdzie jezeli wybiezemy lad nie wyspy...choc ich nie wykluczamy bo ja bym napewno chcial zwiedzic sardynie itp
        • shilaa Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE 02.02.13, 15:23
          Agata, na Capri nie mozna jezdzic samochodem i motocyklem od marca do listopada, chyba, ze jestes mieszkancem wyspy lub masz specjalne zezwolenie.

Owszem, Maratea to plaże
          > kamieniste i żwirowe, ale to nie znaczy, że nie są piękne. W większości przypad
          > ków takie plaże są ładniejsze od piaszczystych. Ale to oczywiście moje zdanie.
          > A na Ischi i Procidzie są ładne plaże, również piaszczyste.

Jestem przyzwyczajona, ze kazdy pytajac o piekne plaze ma na mysli plaze piaszczyste.
          Z kolei plaze na Ischii sa bardzo zatloczone, recznik przy reczniku. Poza tym woda w zatoce jest bardzo brudna.
          • italia-by-natalia.pl Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE 02.02.13, 15:52
            To niestety prawda.
            Jeśli chodzi o plaże na kontynencie, to ja bym jednak polecała Kalabrię lub Apulię. Natomiast nie mam rozeznania w wybrzeżu Adriatyku w środkowych regionach np. Marche czy Abruzja, a podobno tam też są piękne plaże.
            • Gość: Piotr Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE IP: *.connect.netcom.no 02.02.13, 15:59
              dzieki serdeczne!!!!
        • Gość: antyspam Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE IP: *.cyan.fastwebserver.de 02.02.13, 15:47
          kolejna spamerka z linkiem w nicku to jest dopiero szczyt bezczelnosci
          wypad obie na swoje dziadowskie strony
          • italia-by-natalia.pl Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE 02.02.13, 15:58
            Podawanie adresu strony to nie spam.
            • Gość: agata Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE IP: *.24-79-r.retail.telecomitalia.it 02.02.13, 17:04
              Uważaj Natalia, nie znasz chyba jeszcze panujących tu obyczajów ;) Wiesz bardzo dużo na temat Włoch, więc musisz się liczyć z tym, że będziesz tu szykanowana i to nie tylko przez użytkowników. Ja jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy. Wczoraj zdradziłaś 2 *moje* ukryte plaże, gdzie nie myślałam, że trafili jacykolwiek Polacy :)
              Musisz się liczyć, że niedługo zostaniesz przeskarżona przez "życzliwego kolegę" i będziesz miała zablokowane konto za komercyjny nick. Nie wierzysz? Mój Konrad też tu pisał parę lat temu, nawet wygrał jakiś konkurs fotograficzny aż zablokowano mu konto za.. komercyjny nick. Nigdy byś nie zgadła jaki to był nick! conrad_globtroter Nie to nie jest żart, spróbuj się zalogować jako conrad_globtroter hasło glxboy i zobacz na własne oczy. Od tamtej pory nie chce mieć nic wspólnego z jakąkolwiek stroną czy forum gazety i na mnie jest trochę zły że tu piszę, właściwie to ma racje. Żeby było śmieszniej to pokazywał mi po jakimś czasie jak gazeta ukradła jego zdjęcia i zamieściła bez jakiejkolwiek zgody czy pytania na jednej ze swoich oczywiście komercyjnych stron, podając co prawda źródło tylko co z tego, skoro nikt absolutnie nie wyrażał zgody na ich używanie. To jest dopiero szczyt chamstwa, więc co tu się dziwić zachowaniu użytkowników tego forum? Całkiem możliwe, że te zdjęcia nadal są w sieci. Więc w przypadku Twojego nicka ja nie mam najmniejszej wątpliwości, że długo tu nie zabawisz. Co z tego, że masz bardzo fajną stronę, tu absolutnie nie chodzi o merytoryczną dyskusję i dzielenie się wiedzą o Włoszech, ale wyłącznie o $$$ dla gazety i zadymiarzy jak jeepwdyzlu, którzy ją nabijają. Dlatego chamskie odzywki nie są kasowane a usuwa się linki do ciekawych niekomercyjnych artykułów o Włoszech. Jeśli liczysz, że ktoś ze starych użytkowników tego forum zainteresuje się Twoją stroną, to ja szczerze życzę Ci powodzenia, ale oni uwielbiają siedzieć w tutejszym bagnie :) Już ja ponoć miałam rozwalić to forum i przejąć wszystkich użytkowników, większych bredni nigdy nie czytałam, tylko dziwnym trafem nikt stąd się u nas nie zapisał, chyba z wyjątkiem Łukasza, który napisał tu parę postów, i zresztą bardzo dobrze jeśli kogoś to nie interesuje to absolutnie niech się nie zapisuje ;)
              Myślałam, że warto spróbować tu popisać jeszcze raz, bo było tu w przeszłości pare fajnych osób z ogromną wiedzą o Włoszech np. Maciej czy Bah77, z którymi miło się kiedyś dyskutowało, wstyd się przyznać, ale nawet tego chama jeepwdyzlu czy jak tam się podpisuje pod swoimi różnymi nowymi nickami uważałam kiedyś za normalnego, niestety strasznie się można co do ludzi pomylić, szkoda na to czasu.

Pozdrawiam,
              Agata - Italia Forum
              italiaforum.pl
              ulubione cytaty:

jeepwdyzlu
              • italia-by-natalia.pl Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE 02.02.13, 17:47
                Dziękuję Ci za ostrzeżenie. Jestem trochę w szoku. Wielokrotnie korzystałam z tego forum jako czytelnik i wiele ciekawych rzeczy się dowiedziałam. Teraz chciałam jedynie podzielić się z innymi, a adres bloga podałam przy okazji, bo niedawno go założyłam. Nie rozumiem nagonki na osoby prowadzące swoje strony. Administratorzy powinni cieszyć się, że ludzie mający tyle do powiedzenia udzielają się tutaj. Ale trudno, jeśli jestem niemile widziana, to niech mi usuną konto, płakać nie będę. Dziękuję za odwiedzenie mojej strony, ja z kolei zajrzałam na Italia Forum i na pewno jeszcze wrócę. Zdradź mi proszę, jakie dwie "ukryte" plaże ujawniłam? :-) Myślę, że jedną jest Isola, ale drugą?
                Pozdrawiam
                Natalia
                • Gość: agata Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE IP: *.24-79-r.retail.telecomitalia.it 02.02.13, 19:30
                  italia-by-natalia.pl napisał(a):
                  > Zdradź mi proszę, jakie dwie "ukryte" plaże ujawniłam? :-) Myślę, że jedną jest Isola, ale drugą?

Pierwsza to Arco Magno, właściwie to są tam dwie plaże. Później to nie plaża, ale cały region, gdzie jest ponad 30 ciekawych plaż czyli Monte Argentario. Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że w Toskanii poza wyspami są takie plaże. Isola to nie wiem czy dobrze zrozumiałam, bo nie spotkałam się z tą nazwą. Domyślam się, że chodzi o małe zatoczki między skałami na tzw. Penisola della Maddalena, ja je również bardzo lubię :)

Pozdrawiam,
                  Agata - Italia Forum
                  italiaforum.pl
                  ulubione cytaty:

jeepwdyzlu
                  • italia-by-natalia.pl Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE 02.02.13, 19:40
                    No tak, Arco Magno i Monte Argentario :) Faktycznie, Isola jest to jedna z zatoczek Penisola della Maddalena :)
    • jeepwdyzlu agata udaje niewiniątko, ale jest chamem 03.02.13, 17:52
      admin wykasował jej post z linkami do swojego forum.
      Powtórzę: takie zagrywki to czyste chamstwo.

pisanie do mikołaja:
      Możesz pisać nawet do Świętego Piotra jeśli masz ochotę.
      pomogło
      skasowali ci to co trzeba
      może się czegoś nauczysz ty żałosna poszukiwaczko ruchu na swoim śmiesznym forum..
      jeep
      • tomek9991 I kto to mówi ? The best of jeepwdyzlu !!! 03.02.13, 18:07

...kacapów w dupę kopać, kopać
        jeepwdyzlu 15.01.13, 14:25 ...

ku tas ciesz się zbyt wcześnie
        Autor: jeepwdyzlu 17.01.13, 11:35

...nie tobie to oceniać bolszewicki chamie ...

...jaki zajebisty samolot pokazali ostatnio Rosjanie?
        nie rozbili się przypadkiem w azji w pizdu? ....

...ja pie..., jaki ty jesteś bezdennie durny - nawet nie wiesz misza
        po prostu tłuk ...

Polecam wyszukiwarkę forum militaria.
        Tam jest więcej jego "pereł"

No comments
      • Gość: agata Re: agata udaje niewiniątko, ale jest chamem IP: *.24-79-r.retail.telecomitalia.it 03.02.13, 19:33
        jeepwdyzlu napisał:
        > pomogło
        > skasowali ci to co trzeba

Rzeczywiście musisz być strasznie dumny z tego, że dzięki twoim donosom i klikaniu w kosz administracja usunęła 1, słownie jeden, mój post, pewnie nawet nie sprawdzając co było pod podanym linkiem, czym wystawiła sobie odpowiednie świadectwo. Tak się tylko zastanawiam czym zajmowałeś się za komuny? Następnym razem pisz donosy do samego właściciela :)
        Jeśli myślisz, że tym mi zrobisz na złość to bardzo się mylisz, najwyżej użytkownikom tego forum. Niszcz je dalej ;)
        Różnica jest taka, że mi usunęli 1 post a tobie usuwają 90% postów z chamskich wyzwiskami i językiem z rynsztoku. Ja robię kopię wszystkich i być może opublikuję, ludzie powinni wiedzieć z kim mają do czynienia.

Pozdrawiam,
        Agata - Italia Forum
        italiaforum.pl
        ulubione cytaty:

jeepwdyzlu
        • jeepwdyzlu może i używam czasami ostrych słów 04.02.13, 10:29
          na tym forum jestem grzeczny
          a Ty narażasz się na kasowanie wątków
          co do forum militaria - tam używa się innego języka - zwłaszcza wobec wrogów Polski.
          Jakoś TAM admin mnie też nie kasuje.
          Co do zainteresowania moją osobą - potwierdzasz agata, że jesteś tu obecna pod wieloma nickami dyskutując sama z sobą :-)
          ale sama NIE PISZESZ ZALOGOWANA Więc twojej aktywności nie można prześledzić
          Krótko: ROZWALASZ TO FORUM, bo masz konkurencyjne!
          To, że na INNYCH forach jestem jaki jestem - nie zmienia oceny TWOICH ŻAŁOSNYCH DZIAŁAŃ.
          A chamski jest nie tyle twój język ile cel - rozwalenie tego forum!
          jeep
          • Gość: agata Re: może i używam czasami ostrych słów IP: *.24-79-r.retail.telecomitalia.it 04.02.13, 11:14
            jeepwdyzlu napisał:
            > Co do zainteresowania moją osobą - potwierdzasz agata, że jesteś tu obecna pod
            > wieloma nickami dyskutując sama z sobą :-)

Wyobraź sobie, że nie każdy musi stosować twoje metody:

forum.gazeta.pl/forum/w,915,98400246,98486074,Re_al9_lub_jeepwdyzlu_.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,206,139375180,139508451,Re_Taaa.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,206,139375180,139516324,Dajcie_sobie_juz_spokoj_bo_nie_ma_zadnego_problem.html

Mam prośbę, jeśli piszecie na temat tego typa piszcie niezalogowani, albo będziecie Agata. Ocenia innych własną miarą.

Pozdrawiam,
            Agata - Italia Forum
            italiaforum.pl
            ulubione cytaty:

jeepwdyzlu

"jesteś durna mała pi...
            nic nie rozumiesz mała wszo
            dobrze ci tak matkojebco
            "
            jeepwdyzlu
            • Gość: janek Re: może i używam czasami ostrych słów IP: *.interwan.pl 04.02.13, 12:04
              no to trafiony.
              • Gość: agata Re: może i używam czasami ostrych słów IP: *.24-79-r.retail.telecomitalia.it 04.02.13, 12:30
                Gość portalu: janek napisał(a):
                > no to trafiony.

Trafiony. Tylko czy inni to zrozumieją? Najwygodniej jest udawać ślepych i głuchych i nie reagować. Tylko czy wtedy dużo różnią się od niego?

Pozdrawiam,
                Agata - Italia Forum
                italiaforum.pl
                ulubione cytaty:

jeepwdyzlu

"jesteś durna mała pi...
                nic nie rozumiesz mała wszo
                dobrze ci tak matkojebco
                "
                jeepwdyzlu
    • ichnusa Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE 04.02.13, 15:32
      Witam! Polecam Sardynie,na ktora zaczynaja sie bezposrenie loty od konca marca do listopada z Krakowa do Cagliari w niskich cenach z ryanair ktore juz nalezy rezerwowac by miec korzystna cene! Tutejszy poludniowy region Sardyni oferuje niepowtarzalnie czyste plaze z drobniutkim piaskiem i czystym blekitnym morzem! Najlepsze miejsca znajduja sie zdala od miejskiej i zaniedbanej plazy w Cagliari czyli w promieniu od 15 do 50 km od Cagliari z ktorych warto skorzystac.Najlepsze miesiace to te przed sezonem ze wzgledu na nizsze ceny,niezawyzone temperatury do 30 stopni i nieprzepelnione turystycznie plaze:maj,czerwiec, i pod koniec sezonu tj. wrzesien,pazdziernik Samo.Jazda samochodem z Polski tomoim zdamniem niepotrzebne dodatkowe koszty i bardzo droga benzyna.Juz na miejscu mozna wynajac samochod w cenie od 25 eur za dzien! Jesli jednak zdecydowaliscie sie podroz samochodem najlepiej dojechac do portu w Genova i stamtad promem na wyspe do Porto Torres i polecam Alghero!Jesli chodzi o poludnie polecam : Porto Pino, Villasimius,i inne pomniejsze mety turystyczne w obrebie Cagliari.Pytajcie-doradze !Pozdrawiam z Sardyni
    • bah77 Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE 12.02.13, 08:10
      Najwięcej pięknych włoskich plaż znajdziesz na Sardynii, szczególnie jeśli zaplanujesz sobie wycieczkę objazdową własnym autem:

fotoforum.gazeta.pl/uk/sardynia,77bah.html

bah77
      • Gość: Piotr Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE IP: *.connect.netcom.no 12.02.13, 16:24
        czesc ale mowisz o wlasnym aucie na Sardynii moim czy wypozyczonym?? no bo my chcemy jechac naszym a nie wiem jak tam na Sardynii jedni mowia ze lepiej wynajac ze tam,ze malo aut z zagranicy,,no nie wiem jak promy i wogole ale wiem ze Sardynia piekna....
        • bah77 Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE 12.02.13, 18:48
          Byłem własnym autem. :)

bah77
    • Gość: monika Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE IP: *.37-151.net24.it 15.02.13, 15:04
      Byłam na Sardyni we wrześniu w 2012 roku, z moją 4 osobowej grupią przyjaciół. Wynajeliśmy samochód już na miejscu przez miejscową zaufaną firmę. Dzięki samochodowi mogliśmy objechać i zwiedzić całe południowe wybrzeże w Cagliari,Porto Pino,Villasimius,Chia jak i również na północy w Alghero i Stintino.Mieliśmy wolną rękę i nie byliśmy uzależnieni miejskich środków transportu i czekania na autobusowych przystankach w 35-40 stopniowym słoncu. Ulokowani byliśmy w nadmorskiej willi-domku bliziutko morza co w niewygórowanej cenie zorganizowaliśmy sobie przez mała ale bardzo kompetentną firme Alghero Service, która podczas trwania naszego pobytu dbała o nasze interesy i do której mogliśmy się zwrócić ze wszelkim zapytaniem. Sardynia jest wspaniałym miejscem na wakacje szczególnie przed sezonem tj.maj, czerwiec, wrzesień i pażdziernik gdzie jeszcze jest super pogoda i słońce gwarantowane! Najdrożej jest w lipcu a już w sierpniu najwyższe ceny. Polecam bezpośrednie loty z Krakowa do Cagliari (to tylko 2 godz ;) przez ryanair juzod końca marca do października.
      Trzeba zarezerwowć kilka miesięcy wcześniej (np.2-4 wcześniej) i za grosze można zorganizować sobie super wczasy ! Macie pytania w tym temacie piszcie do mnie: monlip@hotmail.it
      • Gość: Piotr Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE IP: *.connect.netcom.no 15.02.13, 15:08
        hej dzieki Mona bedziemy w kontakcie!!!!!
        • Gość: monika Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE IP: *.37-151.net24.it 15.02.13, 16:28
          Nie ma za co jak mogę coś zadziałać to bardzo chętnie, pozdrawiam z Sardynii i nie przysyłajcie tu śniegu, bo nie znają co to jest ;-)
          • bah77 Sardynia zimą... 26.02.13, 07:51
            > nie przysyłajcie tu śniegu, bo nie znają co to jest ;-)

A to cymbały! Nie znają śniegu, a budują wyciąg narciarski?
            Tylko... co to jest, takie białe w dużej ilości???
            www.youtube.com/watch?v=v2brzogOtv4

Pozdrawiam

bah77
            • ichnusa Re: Sardynia na lato 2013 28.02.13, 14:44
              Oj nie tak od razu cymbly ! Patrzac z perspektywy wyspy jaka jest Sardynia i tutejszego cieplego aczkolwiek wilgotnego klimatu srodziemnomorskiego,snieg pada tutaj baaaaaaaaardzo rzadko, i zazwyczaj w centralnych i gorzystych partiach jak Nuoro, Fonni, Orgosolo. Natomiast na nadmorskich wybrzezach polnocy( Alghero, Costa Smeralda) czy poludnia Sardyni( Cagliari, Villasimius), jak i wschodnich (okolice Orosei ), niestety sniegu darmo szukac. A jesli juz popruszy "cos" bialego, to ztapia sie to odrazu z ziemia. Reasumujac : Sardynia jest idealnym miejscem na wakacje. Milosnicy morza, moga byc pewni, ze poczawszy juz od maja a konczac na pazdzierniku (czego niestety nasze polskie morze nie gwarantuje) slonca im na Sardyni nie zabraknie a blekitnie czyste morze i plaze z drobnym i miekkim piaseczkiem dopelnia pelni relaxu ;-) Zapraszam na nasza stronke www.facebook.com/AlgheroService
    • Gość: naszewakacje Re: Autem do Wloch czer-lip gdzie piekne plaze HE IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 11:18
      od 169zł/os./tydzien BIBIONE : www.travelbook.pl/page_szukaj5.html#!nazwa=bibione;operator=18716;data1=2012-10-30;groupby=1;results=100;order=cenaasc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka