Dodaj do ulubionych

wczoraj wróciłem............ odpowiem na pytania

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 13:14
Wczoraj w nocy wróciłem z 2-tygodnoiewj włóczęgi po polach namiotowych -
WENECJA - RAVENNA - FLORENCJA - LIVORNO - CAORLE. Jeżeli macie jakieś potania
chetnie odpowiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: rybka Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: 81.219.242.* 18.07.04, 22:26
      Czy ceny żywności są b. wysokie?
      • Gość: cctom Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 11:08
        Byliśmy pod namiotem - samochodem z kuchnią i polskimi zapasami. Kilka cen -
        chleb - (UWAGA - na kilogramy) - od 2-3 E/kg. Wieprzowina - 3 kotlety na obiad
        kosztowały 5,8 E. Paliwo 95 bezoł - 1,11-1,18 zależy od stacji.Lody - 1 gałka -
        0,8-1,0 E - ale 2-ie juz taniej. Owoce troche drozsze niż u nas - trzeba
        kupować na bazarach - wtedy jest troche taniej. Woda mineralna - cena
        porównywalna z naszą. Pizza - od 5 E wzwyż - mówię tu o okrągłej ( a nie o
        wycinanym kawałku). Ryby - od 7E/kg. Małże 7 E/kg - ale można samemy nazbierać
        (sam zbierałem i gotowałem PYCHA). Pozdrowionka
        • Gość: rybka Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: 81.219.242.* 19.07.04, 16:57
          Czy możesz podać PYCHA przepis na małże?
          • Gość: cctom Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 22:48
            Najpierw trzeba nazbierać ............. - trzeba wiedzieć co - w tym pomogli
            Włoci o 6.oo rano na plaży. Potem moczyć w słonej wodzie często ją zmieniajac (
            aby się oczysciły) - potem władować do goracego garnka ( bez wody - tak jak
            stoją ) pootwieraja się - dodać troszkę czosnku , oleju i soku z cytryny. No i
            WINO - dodawać i pić przy gotowaniu. Ja tak robiłem - a córka kreciła film -
            jaja jak berety - cały proces gotowania - to jakieś 15 minut. Pięknie puszczaja
            sok i są PYCHA........
            • Gość: rybka Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: 81.219.242.* 20.07.04, 23:11
              dzięki, mam nadzieję, że uda mi się nazbierać, przyrządzić i że będą PYCHA!!!
    • Gość: konik Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 23:01
      jakie są ceny benzyny? wiesz? a jak z noclegami rzeczywiście taka drożyzna? Ja
      jade autem- jakby co siedzonka zostają:)i jeszcze jedzenie? gdzie jeśc i za ile
      z góry wielkie dzięki!
      • Gość: cctom Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 11:12
        benzyna -1,11-1,18 - najtańsza w stacjach TAMOIL ( UWAGA - też sa w nich różne
        ceny) . Ja spałem na kempingach pod namiotem. Cena 12-18 E za
        samochód+namiot+prąd i 6-9 E od osoby.Jedzenie - butla + kuchenka. W Wenecji -
        skromny obiad na 3 osoby -tzw.menu - zapłaciłem 58 E. Pozdrowionka
    • Gość: sonaten Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.smart.polish / *.polish-airports.com 19.07.04, 10:49
      Ostatnio na "Forum" czytałem kilka komentarzy dotyczacych czystości wody w
      okolicach na południe od Wenecji, a także w okolicach Caorle. Jak jest
      naprawdę, czy są jakies ograniczenia w kąpieli etc.?
      • Gość: cctom Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 11:00
        W okolicach wenecji byłem 2-krotnie . Pierwszy raz na poczatku podróży -
        kemping 5 km od PUNTA SABIONI - kemping oke - plaza czysta - podobało mi
        się.Drugi raz - kemping w CAORLE - plaza berdzo szeroka i może płytkie - odpływ
        był na długości ok 50 m - i żeby wejść do pasa trzeba było iść ok 80 m. Woga
        generalnioe czysta - aczkolwiek widziałem już lepsze. O żednych ograniczeniach
        w kąpaniu sie nie słyszałem.Pozdrowienia
    • Gość: journeyman Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.04, 14:41
      Zadalem juz wczesniej pytanie na forum, ale brak odzewu. Musze zaparkowac
      samochod w Civitavecchia, na trzy tygodnie, bo plyne na rejs. Z jaka kwota sie
      liczyc? Dziekuje z gory
      • Gość: cctom Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 15:10
        Nie umiem odpowiedzieć na to pytanie - ja jeżeli kożystałem z parkingów - to na
        krótko - i na przykład parking na Punta Sabioni - ( przed Wenecją - przystań
        promowa) - kosztował 5 E - ale nie przekładaj tego na inne parkingi. To była
        taka łąka u chłopa na która facet wpuszczał samochody i brał za to kase.
    • alice75 Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta 19.07.04, 15:54
      Jakie polecasz pola(jakie ceny?) w okolicach Wenecji? Interesują mnie pln.
      Wlochy (od strony Wenecji do San Remo)
      • Gość: cctom Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 22:51
        Ja spałem na kempingu al Boschetto - www.alboschetto.it - tam masz
        wszystko - kemping bajka czyściutenki - az przyjemnie mieszkać.
      • Gość: maciek Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.clubnet.pl 20.08.04, 23:56
        w okilicach wenecji proponuje camping miramare na punta sabbioni - 5 minut spacerem wzdluz laguny do przystani promowej(podroz stateczkiem trwa 45 minut i kosztuje 6 euro tam i z powrotem - bilety mozna kupic w recepcji campingu).ceny - za 2 osoby i samochod placilem okolo 23 euro na dobe(weekend 25)wiec w miare okej(ceny z poczatku sierpnia).Camping nie pierwsza klasa ale na krotki pobyt idealny
    • Gość: ant Camping w Ravennie...? IP: *.chello.pl 19.07.04, 16:02
      Mam pytanie gdzie nocowałeś na campingu w Ravennie, sam zamierzam odwiedzić to
      miasto podczas swojej wrześniowej podróży, ale z tego co wcześniej patrzyłem na
      camping.it to w samej rav. nie ma campingu. Z góry dzięki za odpowiedź, jakbyś
      jeszcze napisał kilka słów o tym samym campingu to bedzie super.
      pozdrawiam
      • Gość: cctom Re: Camping w Ravennie...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 22:32
        Sorki ze z takim spóźnieniem - ale mam trochę zawodowych zaległości. W
        okolicach Ravenny nocowałem na kempingu COOP3
        (digilander.libero.it/campingcoop3/) - kemping niegrogi (6,1 E/osoba i
        10,10E/sam+namiot+prąd) ale beznadziejny - takie slumsy kempingowe - co prawda
        jest i sklep i ciepła woda - ale atmosfera przypomina takie nasz dacze nad
        jeziorami - pełno przyczep stojaczych na stałe. Na przeciwko był kamping
        CONTINENTAL - droższy ale dużo ładniejszy. Morze raczej brudnawe.
    • Gość: konik Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 00:32
      dzieki rewelacja ze dzielisz sie tą cenną wiedzą:)a jak ze spaniem w aucie?
      można czy wlepiają mandaty i kryć się trzeba?
      • Gość: cctom Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 22:34
        Nie mam doswiadczenia - byliśmy w trójke ( zona i córa) takich eksperymentów
        nie podejmowałem - sądzę że 1-2 noce da się przespać - a potem trzeba zmieniać
        miejsce pobytu
    • Gość: RYH Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.crowley.pl 20.07.04, 12:19
      Czy w okolicach Livorno w Toskanii są jakieś mniejsze miejscowości gdzie można
      się zaszyć na jakimś campingu. Wiesz - piaszczyste plaże, małe restauracyjki.
      nie zależy mi na tłumach i dyskotekach. Może polecisz jakieś miejsce bądź
      camping?
      • Gość: cctom Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 22:43
        nad morzem sródziemnym miałem problem z kempingiem - mianowicie jest ich duzo -
        miejsca były (bez kłopotu) ale w 9 na 10 przypadków kazano mi stawiać samochód
        na zewnętrznym parkingu. I to juz mi nie lezało - makaron, konserwy - wszystko
        elegancko zapakowane w samochodzie. Jechałem w kierunku Pizzy i 12 próba
        zakończyłe sie sukcesem - było moznaq postawic samochóe koło namiotu.
        Generalnie kempingóe jest dużo - i zawsze coś można wybrać - Ja stałem na
        kempingu continental www.campingcontinental.it/ - i było bardzo
        przyzwoicie. Z tym, że była duza fala na morzy i ratownicy gonili z wody.
    • sonaten Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta 21.07.04, 08:49
      Dzięki za odpowiedź na temat czystości wody. Tak naprawdę żona przypomniała mi,
      że jedziemy w okolice Ravenny, a więc w delcie Padu. Jak tam wygląda czystość
      wody i plaż?. Czy znasz może camping Tahiti i miasteczko Comacchio?
      Pzdr.
      • Gość: cctom Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 21:51
        Niestety nie znam. Jeżeli chodzi o czystość wody - była najgorsza na całej
        naszej wycieczce właśnie w Rawennie - jakieś zielska zlielono-brunatne
        rozkładajace się pływały - wialiśmy szybko stamtąd.
    • Gość: rybka Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: 81.219.242.* 21.07.04, 22:42
      Jak radziłeś sobie z przechowywaniem żywności??? Przygotowujemy się do
      rodzinnej wyprawy, bagażnik samochodu za spiżarnię... Jesteś w temacie,proszę o
      rady.Co warto zabrać z Polski?
      • Gość: cctom Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 21:49
        Zadrałem ziemniaki(bez problemu) pomidory ( kazdy zawiniety oddzielnie w
        papierek - też bez problemu) cebula, ogórki (niestey zabrałem za duże!! i
        zwiędły) konserwy mięsne i rybne. troche dżemy, jajka (1o). Wszystkie
        przyprawy - tu nie ma kłopotu. Fakt, że po takim wyjezdzie nie moge patrzeć na
        makaron - ale daję się przeżyć - to tylko kwestia dobrego humoru. Jedziesz pod
        namiot?? - jeżeli tak - cos na komary - na wybrzeżu adriatyckim chcę zjeść
        żywcem. Aha - sok cytrynowy ( PYCHA małże). Zabraliśmy troche soków - tak do
        mieszania z woda mineralną - woda jest u nich tania ( szukaj PENNYMARKT lub
        Lidl - chyba tak sie to nazywa)jakies tam zupki w proszku - ale to wróciło
        spowrotem. Gorący kubek - nie wchodził wogóle - kisiele - niezłe . Galaretki -
        bez sensu - nie staja w tych temperaturach.
        • Gość: rybka Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: 81.219.242.* 22.07.04, 23:43
          Dzięki, jedziemy pod namiot, więc Twoje sugestie poparte doświadczeniem są dla
          nas b.cenne. :)
        • foolproof Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta 23.07.04, 13:35
          Gość portalu: cctom napisał(a):

> Zadrałem ziemniaki(bez problemu)
          Lepiej wziąć purée ziemniaczane w proszku, biorę też mleko UHT – praktyczne
          (przy braku lodówki) w ½ l kartonach, także ryż, zupy typu „chińskiego” z
          makaronem (można je przyrządzić jako makaron .. z zupą) też się sprawdzają (nie
          trzeba gotować).

Powodzenia F.
    • Gość: JJ23 A jechałeś może na LPG? IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 23.07.04, 11:23
      Jeżeli tak to proszę o wykaz stacji zawierające LPG przy autostradach zarówno w
      Austrii jak i w Italii
      Pozdrawiam
      Jurek
      • Gość: cctom Re: A jechałeś może na LPG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 21:15
        Nie - tylko benzynka .........
      • Gość: lika Re: A jechałeś może na LPG? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.04, 15:42
        W Austrii nie znaleźliśmy, we Włoszech bez problemu co jakiś czas na
        drogowskazie do stacji(takie dystrybutory narysowane)napis na jednym z nich GPL
        i masz gaz!
      • Gość: zember Re: A jechałeś może na LPG? IP: 194.242.62.* 27.07.04, 14:07
        ja tez niedawno wróciłem z Włoch i jeździłem na LPG.

W Austrii LPG jest bardzo rzadkie. Przy Autostradzie z Wiednia do Włoch (chyba
        A2) jest jedna stacja na 105. kilometrze, która sprzedaje LPG (można tam
        spotkać dużo polaków ;)) Jednak cena gazu jest bardzo wysoka. W tym roku z tej
        stacji nie korzystałem, więc nie powiem jaka jest aktualna cena ale rok temu
        cena była niewiele niższa niż cena benzyny w Polsce, więc opłacało się bardziej
        kupić bak paliwa w kraju i jechać bez zatrzymania.

We Włoszech z gazem nie ma problemów, choć trzeba się nastawić że GPL nie jest
        tak powszechny jak u nas i tankować trochę wcześniej przed opróżnieniem
        zbiornika. Przy austradach co druga, trzecia stacja ma GPL. Cena waha się w
        przedziale 0.51-0.54 EUR. Zwykle wystarczy się zatrzymać na dowolnej stacji i
        zapytać gdzie jest najbliższy GPL.

życzę miłego wyjazdu,
        Michał
        • Gość: Maciek Re: A jechałeś może na LPG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 23:04
          Tak to prawda, że w Austrii kiepsko z gazem ale oprócz tej stacji podanej w
          poprzednim poście - midzy Wiedniem i Grazem jest stacja miedzy Salzburgiem i
          Villach w okolicy miejscowości Spittal. Szczegóły znjdziesz na stronie
          www.gas-tankstellen.info/ . Ja jechałem z Poznnania do Lignano (północny
          Adriatyk) (przez Zgorzelec, Norymberg, Monachium, Salzburg, Villach) na LPG i
          tankowałem przy autostradach w Niemczech, Austrii i we Włoszech. Na benzynie
          jechałem tylko ok 200 km w okolicach Monachium bo akurat na stacji nie było
          gazu. Ceny gazu w D i A ok 0,66 E/l a w I 0,54 E/l. (ale jak jedzie na
          tamtejszym gazie !!! - bajka! ... jakby mi kto koni dosypał do silnika)
    • Gość: fifi Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 11:46
      Witam!
      Wybieram się za dwa tygodnie przyczepą campingową do cavallino, co możesz mi
      powiedzieć o tym mjejscu? Dokładnie na camping marinadivenezia, jadę po raz
      pierwszy w te okolice i troszeczkę się obawiam czy wybór mjejsca jest trafny.
      Jadę z 6-cio letnią córką i zastanawiam się czy są w tym rejonie atrakcje dla
      dzieci, z tego co znalazłam to jest aqua park w Lido di Jesolo ale nie wiem jak
      wygląda samo cavallino, chyba jesteś zorientowany bo z tego co czytam to spałeś
      Tam.
      Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję
      Pozdrawiam
      • Gość: cctom Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 21:14
        Cavalino - to jezeli dobrze kojarze - to niewielka miejscowoćć - Tak dokładnie
        nie pamietam - byłem tam raptem 3 dni. Ale park wodny widziałem - NIe BYŁEM -
        widziałem jadac - wyglada imonujaco. Pozdrowienia. Dlaczego akurat ten kamping??
        • Gość: fifi Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 11:07
          Tak poprostu padło, a tak naprawdę wydaje mi się że tam było najwięcej
          kempingów w jednym mjejscu szukając namiarów przez internet.
          Kemping marinadivenezia wydaje mi się OK, poza tym kilka osób z różnych forum
          wypowiadało się o nim b. dobrze, ale nie upieram się przy nim może mi coś
          polecisz bardziej atrakcyjnego?
          Było by miło, tym bardziej że moi znajomi też nie zabardzo mogą mi pomóc, gdyż
          nikt w te rejone nie wypuszczał się , tak czy inaczej bardzo dziękuję za
          odpowiedź, życze miłego dnia.
          • Gość: cctom Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 12:45
            Ja nie mam nic przeciwko temu kempingowi-nie znam go. Ale z doświadczenia wiem
            że warto !!!! (naprawdę WARTO ) sprawdzić jaka jest sytuacja na kępingu - ja
            wchodziłem na kemping - zaglądałem do kibla - szłem nad morze i dopiero wtedy
            decydowałem .... albo jechałem dalej. Kempingi są z gwiazdkami i te co maja 2-
            wie sa już znośne i cenowo mozliwe. Jeżeli masz siedzieć w jednym miejscu długo
            to o takie sprawy jak plaża ( ja nurkuję - potrzebuję kamieni w wodzie - bo tam
            są ryby) itd . i inne higieniczno sanitarne są wazne i warto stracić trochę
            czasu aby wybrac kemping który będzie fajny. Pozdrowienia
            • Gość: fifi Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 11:09
              Masz rację, ten ma 4 gwiazdki i jest z dwoma dużymi basenami, z tego co mogłam
              się zorientować to jest naprawdę niezły kamp, tyle że nie bardzo wiem jak z
              okolicą, zdążyłam się zorientować że woda tam jest dosyć czysta, a plaża
              szeroka, ale zdaje sobie sprawę że samemu najlepjej się o tym przekonać, poza
              tym coś z pogodą jest najlepiej ale tego nie jesteśmy w stanie już zmienić,
              bardzo dziękuję ci za informację, które naprawdę dla osób dopiero co
              wyjeżdzających są bardzo ważne, dziękuję i życzę miłego dnia
            • Gość: Krzys Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.qc.sympatico.ca 14.08.04, 07:22
              To teraz juz w Polsce sie mowi : " szlem " ?
    • Gość: JJ Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.kghm.pl 24.07.04, 10:11
      Od granicy austryjackiej jechałeś autostradą czy zwykłą drogą? Jak autostradą
      to jaki jest koszt przejazdu?
      • Gość: cctom Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 12:40
        spałem w Brnie. Potem na wiedeń - grac - lauterbach (?) granica włoska. i to
        jest bezpłatne. Poten do zjazdu w okolicach wenecji zapłaciłem cois koło 8 e.
        Pozdrowienia
      • Gość: lika Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.04, 15:48
        Osobiście polecam autostrady.Drogi podporządkowane są fatalnie oznaczone i my
        błąkaliśmy się jak idioci(na miejscu okazało się że nie tylko my!)Nie wszystkie
        autostrady są płatne.Reguła jest taka im dalej jedziesz tym taniej
        wychodzi.Wróciliśmy z serca chianti i tylko autostrady polecam gdzie się da
        oczywiście!
    • Gość: jola Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.07.04, 20:45
      Zamierzam z męzem i z synkiem wybrać się do Włoch w
      sierpniu - nie mamy jeszcze wybranego konkretnego miejsca na pobyt tam! Mam
      pytania:
      1. chcemy jechać z przyczepką campingową nad jezioro Garda (chyba) - czy to nie
      jest problem? - chodzi mi o przyczepkę!
      2. Ile mniej więcej kosztuje pobyt dzienny na kempingu (dwie osoby dorosłe +
      dziecko 7 lat + przyczepka + samochód)
      3. Czy warto jechać nad jezioro Garda?
      4. Czy mógłbyś polecić jakiś dobry camping?
      5. Jeżeli nie jezioro Garda to może jakieś inne atrakcyjne miejsce
      6. Jak kalkuluja się ceny w porównaniu do Polski?
      7. Maż ma tylko dowód osobisty, czy to nie jest problem na "granicach"?
      8. Może masz jakieś ciekawe spostrzeżenia z pobytu we Włoszech?
      ...z góry dziękuje za informację!!!! :-)))
      • Gość: cctom Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 09:27
        Jola napisała:

1. chcemy jechać z przyczepką campingową nad jezioro Garda (chyba) - czy to nie
        jest problem? - chodzi mi o przyczepkę!
        Nie jest to zaden problem - z tym że jazda jest wolniejsza - na kempingacz
        wszedzie masz podłączenie do prądu (UWAGA - polskie wtyczki nie pasuja) i do
        wody.

2. Ile mniej więcej kosztuje pobyt dzienny na kempingu (dwie osoby dorosłe +
        dziecko 7 lat + przyczepka + samochód)
        Oni liczą tam jako zestaw(z reguły). I tak jeden zestaw to
        -namiot+samochód+prąd ..... lub
        -przyczepa+samochód+prąd
        i za taki zestaw płacisz w zalezności od kempingu od 12do18 Euro za noc
        Dziewcko chyba do 4 lat jest bezpładnie (też zależy od kempingu) generalnie
        cena od osoby jest 0d 6 do 9 Euro za noc.

3. Czy warto jechać nad jezioro Garda?
        Nie byłem - słyszałem że jest ładnie

4. Czy mógłbyś polecić jakiś dobry camping?
        W okolicach Wenecji - Al Boschetto miejscowość CA'SAVIO - czyściuteńki, plaza i
        morze ekstra - tylko drogi 16,8E ( zestaw +7,5 E za osobę

5. Jeżeli nie jezioro Garda to może jakieś inne atrakcyjne miejsce

7 lat chłopak - może warto pokazać mu Włoski DISNEYLAND - Mirabelandię -
        pomiędzy RAVENNĄ a RIMINI.
        Byłem z córka - bardzo fajnie - wstęp 21 E od osoiby na 2 dni.
        6. Jak kalkuluja się ceny w porównaniu do Polski?

możesz przyjąć że 1E=1zł czyli wszystko jest 3-4 razy droższe. Ale woda
        minetalna -cena porównywalna. Grappa - tańsza niż u nas.

7. Maż ma tylko dowód osobisty, czy to nie jest problem na "granicach"?
        Ja miałem paszpoty - biuro paszportowe przed wyjazdem powiedziało mi (
        kwiecień) że raczej powinienen mieć paszport.

8. Może masz jakieś ciekawe spostrzeżenia z pobytu we Włoszech?
        ...z góry dziękuje za informację!!!! :-)))
        komary.. na wschodnim wybrzeżu, niektóre kempingi przypominają slamsy ( trzeba
        przed podjęciem decyzji przejść się po kempingu - zajrzeć do toalety - pójść na
        plaże - potem okazuje się że coiś nie gra.
    • Gość: jola Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.07.04, 12:21
      Bardzo dziękuję za konkretne odpowiedzi!! :-)) Zdecydowalismy się pojechać na
      camping Al boschetto! Mam tylko jedno pytanie: czy łatwo tam dojechać, czy są
      po drodze jakieś kierunkowskazy wskazujace drogę na ten camping??
      • Gość: cctom Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 17:56
        www.alboschetto.it/english/ - tu powinnas miec wszystko. Zresztą będą
        drogowskazy po drodze. Tam pracuja dwie Polki - sa sprzataczkami - pozdrówcie
        je od faceta który gotował muszle - powuinny mnie pamietać.
    • Gość: XYZ Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 27.07.04, 13:21
      Witam Serdecznie. Mam pytanko : jak wygląda droga pomiedzy Graz a campingiem Al
      Boschetto?Jak długo jadę autostradą?Czy to prawda że mogą mnie niewpóścić do
      tunelu z przyczepką campingową?
      • Gość: cctom Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 18:04
        Non stop autostrada - od włoskiej granicy płatna - ja za samochód osobowy (nie
        wiem co z przyczepą) zapłaciłem cos koło 8 E.
        Przyczepa a tunele = nie prawda - wjedziesz bez dyskusji - nawet nie ma Cie kto
        przed tunelami zatrzymać. Spokojnie mozesz jechać.

Nie mam ty mapy przed soba - ale sądze ze ostatnie około 60 - 100 km będziesz
        jechał drogą dwupasmową. Doradzał bym - jak najdłuzej jechac autostradą - nie
        zgubisz sie - a i mniej spalisz - to sie troche opłaca. Pozdrowienia. Jak
        bedziesz na Al Boschetto - pozdrów pracujące tam dwie Polki - od faceta co
        małże gotował - powinny pamietać.
        • Gość: Piotr Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.gisz.sti.net.pl / 217.153.85.* 13.08.04, 22:15
          We wrześniu czyli za 2 tygodnie jadę z rodziną do Ballarii koło Rimini jadę
          samochodem - drogę mam obrana przez Słowację-Austrię ( wien - Graz -
          Klagenfurt - Willach itd ) - mam problem z obliczeniem ile powinienem
          przenaczyć pieniędzy w Euro za autostrady we Włoszech na tej trasie - cenne
          wskazówki mile widziane i jeszcze jedno czy w Austrii na tej trasie jest jakieś
          miejsce na mały odpoczynek (tani ) np. nocleg czy na parkingach można odpocząć
          pokimać trochę - jadę z dziećmi. Bardzo proszę o dobre rady na e-meil
          pmatyja@wp.pl z góry dzięki i pozdrawiam
          • Gość: M Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.chello.pl 13.08.04, 22:52
            Od granicy (Tarvisio) do Wenecji dokładnie 10,3E w jedną stronę, dalej
            bezpłatną drogą na Rawennę i Rimini.
            • Gość: Piotr Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.gisz.sti.net.pl / 217.153.85.* 13.08.04, 23:00
              Dziękuję ale te bezpłatne drogi to autostrada ? i czy dobrze oznakowana ? - bo
              nie wiem czy się nie pogubię ?
            • Gość: Piotr Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.gisz.sti.net.pl / 217.153.85.* 13.08.04, 23:01
              moje GG 3589214
    • Gość: wloszka1 Re: wczoraj wróciłem............ odpowiem na pyta IP: *.icpnet.pl 16.08.04, 22:00
      hej, witaj, mysle o tym, by we wrzesniu wybrac sie gdzies na wybrzeze w
      okolicach livorno lub jeszcze nizej- san vincenzo na ok 9 dni do bungalowu dla
      4 osob, cos mozesz polecic? bez tloku i klimatu "ibizy". pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka