Gość: Asia IP: 213.17.153.* 20.07.04, 14:19 Cześć, we wrześniu wybieram się do Kalabrii i chciałabym zobaczyć Wyspy Liparyjskie. Interesuje mnie skąd organizowane są wycieczki i w jakiej cenie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gościak Re: Wyspy Liparyjskie IP: *.olsztyn.mm.pl 20.07.04, 17:25 no wita, byłem na vulcano i salinie, bez zorganizowania bo i lepiej nie trzeba sie trzymac planu, widoki wspaniale, ja wyplywalem z Milazzo na sycyli ok. 40 km od messyny, prom normalny kosztuje 7 euro a wodolot okolo 20 ale plynie sie 20 minut zamiast godzinki ale wolnie nie znaczy gorzej, mniej rzuca :) na Vulcano mozna wynajac skuter, placilem chyba 7-8 euro za godzine ale ajzda boowiazkowa, mozna wiechac na same szczyty widoki jak z bajki , zreszta sluze fotami w razie czego :) prosze pisac gosciak@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
saavage Re: Wyspy Liparyjskie 20.07.04, 22:38 Wodolotem można się dostać chyba na każda z wysp, nawet na Alicudi, która w sumie wydaje się odludną ale malowniczą wysepką (spędziłam tam ponad tydzień). Z tym że o ile dobrze pamiętam wodolot na niektóre wyspy kursuje tylko raz w tygodniu (tak było 2 lata temu). Bardzo polecam Vulcano i kąpiel w "błotku" :) Może Ci się przyda np ta strona www.traghetti.com/traghetti/trg.taf Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Wyspy Liparyjskie IP: 213.17.153.* 21.07.04, 08:30 Dzięki za informację, mam jeszcze jedno pytanie czy na Wyspy Liaryjskie promy ,statki kursują tylko z Sycyli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martek Re: Wyspy Liparyjskie IP: 217.153.156.* 21.07.04, 16:42 oczywiscie,ze nie tylko z Sycylii,ja plynelam z Kalabrii :) kosztowalo 60 euro-Vulcano,Stromboli i Lipari. Rejs bylby baaardzo przyjemny,gdyby nie fakt,ze trafilam na niespokojny dzien morza i byly duuze fale... poza tym ja tam akurat blotka na Vulcano nie polecam-bo zapach odrzucal mnie skutecznie ;)) ale Lipari i Stromboli to cudenka :))) polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościak Re: Wyspy Liparyjskie IP: *.olsztyn.mm.pl 21.07.04, 18:06 ej tam zapachm na całym Vulcano jedzie siarką :) wydobywa się z każdej szczeliny i śmierdzi jak zgniłe grzyby... co do kąpania w siarce, fajna sprawa tylko 2 euroi można do bólu siedzieć, śmiesznie później się wygląda ja z gliny ale obok jest morze i chlup i czysty, polecam po drugiej stronie ulicy czarną plaże, normalnie czarny piasek i super krajobraz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martek Re: Wyspy Liparyjskie IP: 217.153.156.* 21.07.04, 18:45 no wlasnie dlatego,ze na calym Vulcano jedzie siarka,najmniej mi sie podobal;))) mialam jeszcze w perspektywie caly dzien wycieczkowy,Stromboli i Lipari,wiec zrezygnowalam z kapieli ;)) na Vulcano podobno mieszka na stale iles osob-nie wiem,jak tam wytrzymuja ;)) blech!! ale krajobraz rzeczywiscie suuuper :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Wyspy Liparyjskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 18:22 Mozna tez z biurami Włoskimi Kosztuje 45 Euro Problem jest dostanie sie do portu niektore biura organizuja transfer z hotelu Odpowiedz Link Zgłoś