Dodaj do ulubionych

camping- namiot w ciemno

09.04.13, 16:46
kempingi które nas interesują nie robią rezerwacji parceli pod namioty (albo robią np. na 10% tych miejsc i są one już zarezerwowane), czy ktoś z Was może się orientuje czy w pełnym sezonie (druga połowa lipca) jest szansa na przyjazd rano na kemping i znalezienie miejsca?
dodam że chodzi mi o miejscowość Lazise nad Gardą
Obserwuj wątek
    • Gość: vvv Re: camping- namiot w ciemno IP: *.ists.pl 09.04.13, 18:19
      Niech pocieszeniem dla Ciebie będzie to że w Lazise jest 11 kempingów. Myślę, że jak przyjedziesz nie za późno tak o 14-15 to na pewno coś znajdziesz.
      • itm.an Re: camping- namiot w ciemno 09.04.13, 19:29
        Na pewno znajdziesz.
      • sekwencja_zdarzen Re: camping- namiot w ciemno 09.04.13, 20:39
        Pocieszenie nie do końca :) jedziemy z dziećmi i zależy mi żeby był to kemping z atrakcjami, a nie tylko jako równał się noclegowi, zatem chyba będzie mniej niż 11...
    • Gość: SingSing74 Re: camping- namiot w ciemno IP: *.piekary.net 10.04.13, 10:44
      W 2007r. pod koniec sierpnia znalazłem miejsce pod małe igloo dopiero na trzecim lub czwartym kempingu. Faktem jest, że było to w północnej części jeziora, a tam kempingi są raczej małe. Wybierz te które cię interesują i napisz do nich - jak to wygląda w praktyce? To chyba najpewniejsze rozwiązanie.
    • ma.ci.ej Re: camping- namiot w ciemno 10.04.13, 10:50
      Jeśli mam coś doradzić - przede wszystkim nie przyjeżdżaj w weekend. Nie mam doświadczeń z nad Gardy, ale w innych rejonach Włoch nigdy nie miałem problemu z brakiem wolnych miejsc - z jednym wyjątkiem: włąśnie w piątek wieczór na wybrzeżu między Rzymem a Neapolem większość campingów była pełna.
      Ale lipiec to jeszcze nie szczyt sezonu we Włoszech, więc myślę, że nie powinno być problemu.
      • sekwencja_zdarzen Re: camping- namiot w ciemno 10.04.13, 17:21
        z dwóch kempingów napisali że właśnie nie rezerwują miejsc tylko że zalecają przyjazd "early morning" (oczywiście kwestia co dla kogo jest early) i właśnie żeby nie w sobotę, niedzielę i nie w poniedziałek ( o piątku nic nie było)
        no cóż chyba zaryzykujemy...
        • dokto Re: camping- namiot w ciemno 10.04.13, 18:01
          To jeszcze sprawdź do której trwa doba na tych kempingach i wystartuj do recepcji zaraz po tej godzinie. Wsześniej podawałem Ci 14 żeby już było po sjeście ale nie wiem jakie zwyczaje panują nad Gardą czy tam recepcje też zamykają w porze sjesty. Być może zależy to także od wielkości kempingu. W kombinatach pewnie zawsze ktoś dyżuruje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka