Dodaj do ulubionych

Trasa Poznań-Rimini

20.08.13, 17:04
Proszę o rady, która trasa najlepsza i najkrótsza? Zamierzamy przez Niemcy i Austrie - ok?
I czy znacie jakies fajne niedrogie noclegi po drodze? Będę w podróży z dziećmi i nie wiem czy wytrzymają tak długą podróż? Ile faktycznie trwa podróż, czy po drodze są gdzieś jakieś korki? Na co zwrócić uwagę? Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki;-)
Obserwuj wątek
    • lukasz-r Re: Trasa Poznań-Rimini 20.08.13, 18:08
      Z Poznania to najlepiej przez Monachium, Innsbruck i Veronę.

W Austrii poza winietę osobno trzeba będzie zapłacić za przejazd przełęczą Brenner. Rok temu płaciłem chyba ok. 8 euro.
    • itm.an Re: Trasa Poznań-Rimini 20.08.13, 18:09
      Z całym szcunkiem do wyszukiwarki wpisujesz np.Poznań Rimini i masz sporo odpowiedzi.
    • lukasz-r Re: Trasa Poznań-Rimini 20.08.13, 18:09
      Zapomniałem... Jeśli planujesz przyjazd do Rimini w sierpniową sobotę to jak najbardziej należy spodziewać się częściowo korków (na pewno na bramkach we Włoszech).
      • jot.be Re: Trasa Poznań-Rimini 21.08.13, 11:42
        lukasz-r napisał(a):

> Zapomniałem... Jeśli planujesz przyjazd do Rimini w sierpniową sobotę to jak na
        > jbardziej należy spodziewać się częściowo korków (na pewno na bramkach we Włosz
        > ech).

Już raczej nie w stronę Rimini.
        W przeciwną raczej - zwłaszcza w kierunku Mediolanu.

Pozdr
    • aseretka Re: Trasa Poznań-Rimini 20.08.13, 19:32
      Z Poznania do Rimini jest ok. 1500 km. Jak pokazuje Via Michellin
      www.viamichelin.pl/
      polecane trasy są trzy. Osobiście też wybrałabym tę przez Niemcy, ale z noclegiem po drodze w okolicach Monachium lub Innsbrucka. Np. w dawnym Etap Hotel przejętym obecnie przez Ibisa:
      ibisbudgethotel.ibis.com/pl/booking/hotels-list.shtml
      Korki mogą być w okolicach Monachium oraz przy zjazdach z autostrady na wybrzeże Adriatyku. Zależy od dnia tygodnia oraz pory dnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka