Dodaj do ulubionych

nocleg ok Villach

14.01.14, 12:08
witam! interesuje mnie ile może kosztować 1 nocleg na trasie Wiedeń- villach? patrzyłam na różnych stronach ale albo brak już miejsc albo cena od 300 zł w górę. w obie strony to trochę drogo wyjdzie a chcemy jechać z dzieckiem... czy są jakieś tańsze warianty? ktoś zna i korzystał proszę o porady
Obserwuj wątek
    • wislok1 Re: nocleg ok Villach 14.01.14, 18:34
      300 złotych to około 75 euro, na jedną osobę 25 euro za noc. W cenie jest przeważnie śniadanie, na śniadaniu jest bufet i takie śniadanko kosztuje. Więc sam nocleg jest za około 20 euro.
      To normalne ceny w Austrii, nie ma niczego poniżej 20 euro za noc,
      chyba że zbiorowe sale w schroniskach.
      25 euro to tanio jak na Austrię

• marghe_72 Re: nocleg ok Villach 14.01.14, 18:47
        sprawdź w sieciówkach typu Etap, Formula1
        • wislok1 Re: nocleg ok Villach 14.01.14, 19:20
          Etap i Formuła 1 to teraz sieć hoteli Ibis

Ibis w Graz jest bardzo tani ---Cena całkowita:
          (pokoje + śniadania)
          279.82 PLN ( jeśli dziecko nie skończyło 11 roku życia )

Za to w Karyntii niedaleko Villach
          ---
    • aseretka Re: nocleg ok Villach 14.01.14, 21:18
      Polecam Oekotel za Grazem:
      www.oekotel.com/index.php/en/rates
      Dzieci do 6 lat bez opłat.
      • stopczyk22 Re: nocleg ok Villach 15.01.14, 09:02
        dzięki serdeczne za bardzo szybki odzew. jeśli już to zdecyduję się na ten koło Grazu który aseratka proponuje. Z trzyletnim dzieckiem jazda no-stop 1300 km nie bardzo wchodzi w grę tym bardziej że to pierwsza tak długa by była wyprawa...
        pozdrawiam
        • sempre_dritto Re: nocleg ok Villach 15.01.14, 09:23
          Aseretka i mi poleciła Graz
          tani, czysty hotel i co ważne położony blisko autostrad
          i śniadanie w cenie.
          • stopczyk22 Re: nocleg ok Villach 15.01.14, 09:58
            a czy trzeba bukować tam wcześniej czy można po porostu po drodze zajechać na nocleg?
            • sempre_dritto Re: nocleg ok Villach 15.01.14, 10:10
              Dużo zależy od terminu, ale ja bukowałem. To nic nie kosztuje a jedziesz bez ryzyka
            • aseretka Re: nocleg ok Villach 15.01.14, 11:46
              Lepiej rezrwować wcześniej. Hotel cieszy się powodzeniem na trasie do Włoch i do Chorwacji, więc "z marszu" może nie być wolnych pokoi. Rezerwacja nic nie kosztuje. Wysyłasz zgłoszenie ze strony, którą podałam i dostajesz odpowiedz na e-maila.
        • ma.ci.ej Re: nocleg ok Villach 15.01.14, 11:15
          > Z trzyletnim dzieckiem jazda no-stop 1300 km nie bardzo wchodzi w grę

1300 km w tym kierunku to wcale nie tak daleko - spokojnie zrobisz w 13-14 godzin. Ale decyzja należy do Ciebie
          • stopczyk22 Re: nocleg ok Villach 15.01.14, 14:42
            właśnie w tym problem że 1300 km to faktycznie da się zrobić w jeden dzień ale... nasze dziecko nie należy do dzieci które słyszą szum silnika i oczka same zaklejają się. Jechaliśmy nad morze nasze w zeszłym roku 530 km wyjazd 4.00 rano bo pośpi sobie w drodze hym córcia usnęła o 9 na 40 min!!! dla tego rozważamy nocleg na spokojnie dojechać bez nerw i pośpiechu
            • aseretka Re: nocleg ok Villach 15.01.14, 20:08
              Jeżdżąc kilkanaście lat temu z dzieciakami w wieku 16-23 też pokonywaliśmy trasę z Łodzi na wybrzeże Adriatyku za jednym podejściem. Ale człowiek się starzeje... Już jadąc trzy lata temu do Chorwacji w okolice Zadaru zdecydowaliśmy się na nocleg w Okotelu w Graz. Również jadąc dwa lata temu do Włoch z 2,5 letnią wnuczką też zarezerwowaliśmy nocleg w Okotelu w Traiskirchen. Popieram jazdę bez nerwów i pośpiechu. Przecież jedziemy na wakacje :)
          • wislok1 Re: nocleg ok Villach 15.01.14, 19:37
            Jazda z małym dzieckiem 13-14 godzin to jest mało mądre.
            Człowiek po 10 godzinach jest już bardzo zmęczony.
            W zasadzie po 12 godzinach efekt dl akierowcy jest taki, jakby wypił pół flaszki wódki
            Pochwalam decyzję o noclegu.
            Co innego jak jedzie 2 kierowców i nie ma dzieciaków, wtedy da się jechać w jednym kawałku i 16 godzin.
    • ireneuszm Re: nocleg ok Villach 15.01.14, 12:22
      Polecam hotel Garni Sohler w Villach,można wybrać się spacerem na starówkę/ok.1.5km/,
      niedrogo,dobre sniadania.
      • elde23 Re: nocleg ok Villach 15.01.14, 13:52
        Można też nocować tuż przed granicą włoską, w Arnoldstein, www.hotel.info/pl/grum-in-arnoldstein-pension/hotel-329988/ , albo www.hotel.info/pl/fertala-gasthof/hotel-329668/ . Ten drugi jest powyżej miasteczka, ale jest tam cicho, aż w uszach dzwoni. No i ciut taniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka