Dodaj do ulubionych

Park Albatros z psem

31.01.14, 22:18
W tym roku wybieramy się z dziećmi do Toskanii. Możemy pojechać z psem - lub bez. (Oczywiście pies za dopłatą.) I mam pytanie, czy jest tam miejsce aby zwierzątko faktycznie się wybiegało? Czy można na plażę wchodzić z psem? Czy można z psem spacerować po wszystkich alejkach kampingowych? Czy zwiedzanie okolicznych miasteczek z psem jest możliwe?
I przy okazji - czy jest niedaleko dobra rodzinna winiarnia, oraz supermarket typu Bennet?
Obserwuj wątek
    • drk0202 Re: Park Albatros z psem 31.01.14, 22:57
      Hm, ciekawe pytanie, spróbuję odpowiedzieć chociaż nigdy tam nie byłem, wszedłem na stronę w/w ośrodka, jest tam 12 ha, czyli 120 000 m2 , to chyba nawet dla nabuzowanej pantery wystarczy, ale obowiązują zasady kultury i współżycia społecznego i nie każdemu pasuję, aby czyjś pies biegał mu pod domkiem, lub przy basenie, a o sprzątaniu po psie już nie wspomnę bo mniemam że sprzątasz (mam 36 lat, w swoim życiu widziałem w Polsce -strzelam-kilka tysięcy psów i 2x, słownie; dwa razy właściciele tych psów sprzątali, zresztą za kilka dni śnieg stopnieje i będzie widać ) Na plaże raczej z psem się nie wchodzi, ani na place zabaw, ani do parku. Po mieście oczywiście możesz spacerować z psem, ale już nie wszędzie z nim wejdziesz, że o posprzątaniu nie wspomnę. Więc z psem to raczej do agroturystyki, w Toskanii jest ich "jak psów" i bardziej klimatycznie i bardziej po toskańsku. Kempingi i baseny są wszędzie takie same.
      • sempre_dritto Re: Park Albatros z psem 31.01.14, 23:03
        Z psem na wakacje nie jeżdżę, ale na stronie Eurocampu jest zaznaczone, że ten kemping akceptuje psy.
    • aseretka Re: Park Albatros z psem 01.02.14, 09:51
      Mogę dodać, że w pobliżu jest plaż dla psów, tzn. dla osób z psami:). Jakoś tak przypadkiem tam trafiliśmy pierwszego dnia, bo nie zauważyliśmy oznaczenia, że akceptowane są psy. Mnie nie za bardzo pasowało, takie biegające, sypiące piaskiem i otrząsające sierść z wody towarzystwo, więc szybko się stamtąd zwinęliśmy. Na terenie campingu psy są akceptowane, ale raczej nie biegają swobodnie po alejkach.
      Okoliczne miasteczka można zwiedzać z psem, ale do środka obiektów raczej z nim nie wejdziesz.
      Najbliższe markety w oddalonym o ok. 10 km San Vincenzo.
      • Gość: Karolina Re: Park Albatros z psem IP: *.tktelekom.pl 03.02.14, 13:30
        My na zakupy jeździliśmy do pobliskiej Venturiny, jest tam Coop, Konzum i Penny. Ten ostatni chyba najtańszy, żeby do niego dojechać trzeba minąć Coopa i dojechać do końca ulicy.
        • Gość: 123adak Re: Park Albatros z psem IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.14, 17:25
          Witam, czy ktoś wybiera się do Albatrosa w terminie od 28.06.14 ? My jedziemy z Zielonej Góry z dwójką dzieci w wieku 10 i 13lat.
          • Gość: vvv Re: Park Albatros z psem IP: *.ists.pl 03.06.14, 20:19
            Czy to ostrzeżenie? ;)
          • aga_i_oli Re: Park Albatros z psem 03.06.14, 21:27
            My będziemy od 20.06 do 05.07. Pieska zostawiamy z babcią, a dzieci zabieramy 5 i 12 lat :)
            • Gość: 123adak Re: Park Albatros z psem IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.14, 07:40
              To super , a będziecie w namiotach czy w domkach ? My będziemy w albatrosie od 28.06 do 06.07.14 w domku fiji.
          • Gość: Remik Re: Park Albatros z psem IP: *.146.172.165.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.14, 11:06
            My jedziemy od 20-06 do 04-07 z dwójką dzieci .(8lat, 3lata)plus znajomi tez z dwójką dzieci (3lata, 4miesiace). Jedziemy z Jeleniej Góry. Domki Fiji
            • Gość: Magda Re: Park Albatros z psem IP: *.icpnet.pl 12.06.14, 11:08
              Witam,czytam ,że będzie nas trochę rodaków na tym kempingu,my również wybieramy się w tym okresie (2 rodziny 4 osobowe),ale chcemy spróbować wakacji pod namiotem :) w takim razie może do zobaczenia :)
          • Gość: Magda Re: Park Albatros z psem IP: *.icpnet.pl 12.06.14, 11:13
            Witaj,będziemy od 20.06-05.07,dwie rodziny 4 osobowe (4 dziewczynki w wieku 6 i 8 lat ),z tym,że będziemy pod namiotem,jesteśmy ze Swarzędza :), w takim razie do zobaczenia :)
            • Gość: Remik Re: Park Albatros z psem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.14, 20:23
              Trochę nas tam będzie. Korzystacie z namiotów jakiegoś operatora czy własne?

• Gość: Magda Re: Park Albatros z psem IP: *.icpnet.pl 13.06.14, 08:14
                Nie wieziemy własnych namiotów.niektórzy wynajmują domki ,my wynajęliśmy namiot typu Ottawa
                • Gość: vvv Re: Park Albatros z psem IP: *.ists.pl 13.06.14, 16:49
                  Jak wrócisz to napisz jak było w Ottawie ;)
                • Gość: Remik Re: Park Albatros z psem IP: *.146.149.235.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.06.14, 17:52
                  My akurat mamy domek Fiji tez z Vacansolei. Pytam bo moja córka (8lat) dopytuje czy będą inne dzieci z Polski żeby miała się z kim bawić.
                  • Gość: Jacek Re: Park Albatros z psem IP: *.mazowieckiesieci.pl 17.06.14, 22:53
                    Hej, my jedziemy z warszawy będziemy od 30-go do 12-go. Domek Figi z Vacansoleil. Córka 11l + syn 4l. Do zobaczenia
          • Gość: Remik Re: Park Albatros z psem IP: *.147.137.197.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.06.14, 12:06
            Dzisiaj startujemy na Albatrosa, 16.00 wyjazd!!!
            • aga_i_oli Re: Park Albatros z psem 19.06.14, 13:22
              Ja mam właśnie przerwę w pakowaniu. Startujemy jutro do Zatoru, a w sobotę rano około 6 tej jedziemy bezpośrednio do Albatrosa :)
              Oby była ładna pogoda!
              I spokojnej trasy :)
              • Gość: Remik Re: Park Albatros z psem IP: *.158.217.151.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.06.14, 12:43
                Pogoda super!

Pozdrawiamy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka