Dodaj do ulubionych

Internet we Włoszech

16.05.14, 11:16
Witam, 14 czerwca wybieram się na 2 tygodnie na objazdówkę po Włoszech. W związku z tym mam pytanie jak wygląda sprawa dostępu do Internetu. Czy jest dużo darmowych Wifi czy Wifi jest w hotelach oraz jak wygląda sprawa zakupu karty sim z dostępem do Internetu?
Obserwuj wątek
    • zagubieniwrzymie Re: Internet we Włoszech 16.05.14, 11:47
      W hotelach raczej jest dostep do internetu.
      Aby zakupić kartę sim należy okazać dowód osobisty. Jednak internet komórkowy jest tu sporo wolniejszy od naszych polskich standardów.
      Aby moc korzystać z publicznego hotspota należy posiadać włoski nr telefonu bo na jego podstawie dokonuje się rejestracji użytkownika.
      Pozdrawiam i życzę przyjemnej podróży :-)
      • singsing74 Re: Internet we Włoszech 14.08.14, 11:55
        Czy we Włoszech są specjalne karty wyłącznie z pakietem danych do korzystania z internetu? Od ilu zaczyna się taka karta i jaki pakiet danych obejmuje, jak się nazywa (po włosku)? Który operator oferuje najkorzystniejszą ofertę? Nie zależy mi na szybkości. Głównie chodzi o Google Translator i pogodę. Z góry dziękuję za pomoc.
        • majkelllll Re: Internet we Włoszech 14.08.14, 20:28
          Zależy gdzie będziesz ale prawie wszędzie udało mi się dorwać jakieś darmowe Wifi. Oczywiście było parę miejsc gdzie nie było dostępu ale jakoś dało się przeżyć bez karty SIM z netem.
          • singsing74 Re: Internet we Włoszech 14.08.14, 22:25
            Będę na kempingach w Cavallino i Caorle, ale net będzie mi potrzebny podczas wycieczek, żeby korzystać z tłumacza.
            • singsing74 Re: Internet we Włoszech 21.08.14, 10:30
              Znalazłem ofertę Lycamobile. Jednak, żeby skorzystać z netu za granicą, trzeba kupić ich kartę w danym kraju. Kiepsko, bo jak odwiedza się kilka krajów, to trzeba mieć kilka kart. Dlatego, że we Włoszech będę 2 tygodnie, chyba się skuszę.
              Czy ktoś z was korzystał z ich sieci? Proszę o opinie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka