Gość: jaaa IP: *.hell.net.pl / *.hell.net.pl 01.09.04, 14:08 Jadąc zWiednia do Włoch przekraczamy granicę w Tarvisio, proszę o informację gdzie jest pierwsza stacja z gazem na terenie Włoch w kierunku Udine, Wenecji itd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: auto gaz Tarvisio - Udine 01.09.04, 14:37 www.star-gas.it/stazioni_gpl.htm Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: auto gaz Tarvisio - Udine 01.09.04, 14:39 Mam nadziej, ze nie poplatalam linkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: auto gaz Tarvisio - Udine IP: *.hell.net.pl / *.hell.net.pl 01.09.04, 14:43 dzięki za ten link ale już go mam, trudno na tej stronie coś znaleźć, np. stacje na autostradzie od granicy do Udine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościak Re: auto gaz Tarvisio - Udine IP: *.olsztyn.mm.pl 01.09.04, 20:23 ostatnio tamtędy jechałem, radzę w kraju zalać bak benzynki do pełna chyba że masz butlę z gazem ok 60 litrów jak tak to przy prędkości ok 120 km na autostradzie i zalaniu w mukulovie gazu starczy do stacji z gazem we włoszech, ok 60 km od austri bedzie stacja AGIP z gazem, ja jechalem na butli 36 litrow zrobilem 450 km (niezly wynik) potem na benzynce polskiej oczywiscie :) pozdrawiam ... acha taka rada jesli masz do konca butki ok. 100 km to tankuj na pierwszej napotkanej z gazem bo moze sie zdazyc ze nastepne bedzia za np. 40 km a nastepna za 100 km :) wec lepiej czesciej niz wcale ... Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: auto gaz Tarvisio - Udine 02.09.04, 10:33 Sprobuj znalezc tutaj: www.autostrade.it/autostrade/servizi/index.jsp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: auto gaz Tarvisio - Udine IP: *.hell.net.pl / *.hell.net.pl 02.09.04, 16:09 a czy jadąc w stronę Polski też jest tam dostępny gaz? mam informację że w Austrii przy autostradzie A2 też jest stacja z gazem: AGIP Autobahn-Tankstelle A2, Loipersdorf 7411 Loipersdorf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościak Re: auto gaz Tarvisio - Udine IP: *.olsztyn.mm.pl 06.09.04, 19:01 jadąc spowrotem do Loipersdorf trzeba odbić jakieś 90 km więc to się nie opłaca, a żadnej innej stacji nie ma niech nie zmyli cię znak AUTO GAS bo na bank to ziemny :) w cenie 0,78 euro ooo, ja lałem jakoś za wenecją, radze lać masymalnie często od wenecji na maksa bo następna stacja dopiero w mikulovie w czechach - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: auto gaz Tarvisio - Udine IP: *.hell.net.pl / *.hell.net.pl 13.09.04, 21:45 ale podobno ta stacja w Loipersdorf jest przy autostradzie i można tam tankować LPG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: auto gaz Tarvisio - Udine IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 20.09.04, 07:32 Tak ta stacja jest przy autostradzie i można tam tankować LPG (GPL). Wracając do Polski gaz jest na stacji Agip jakieś 15 km za Udine przy drodze superstradzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: auto gaz Tarvisio - Udine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 11:42 a jak jest jadąc w stronę Udine? gdzie jest pierwsza włoska stacja LPG? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ23 Re: auto gaz Tarvisio - Udine IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 21.09.04, 12:33 Pierwszą stację z gazem (Agip) od granicy austryiackiej napotkałem dopiero kilka kilometrów za rozjazdem autostrady (Triest i Wenecja)w kierunku Wenecji. Jest to jakieś 100 km od granicy a kilkanaście km od Udine. Odpowiedz Link Zgłoś