painkiler 07.09.04, 09:51 wczoraj wróciłem z calabrii z wyjazdu z rainbowtours - jeśli macie pytania to pytajcie. jestem pod wrażeniem calabrii i toskanii - polecam je każdemu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
puara Ja rowniez 08.09.04, 17:42 Ciao,gdzie dokladnie byles w Calabrii? tez bylam w Calabrii,w sierpniu,ale tym razem po drugiej stronie-nad morzem Jonskim,okolice Catanzaro.Woda piekna,plaze piaszczyste,mile turystyczne miasteczko.TA wschodnia-kalabryjska strona Wloch jednak barrrrrrrdzo sie rozni! Wprawdzie bylam na obrzezach regionu,moze dalej na poludnie krajobraz sie zmienia.Po drodze widzialam bowiem same przemyslowe miasta,co barrrrdzo mnie zdziwilo,np Crotone,Barletta:)))-omijac z daleka! Taki smutny obraz biednego poludnia- kominy,fabryki,bloki(!!!),brudno,wszedzie pelno smieci.Dopiero teraz wiem co znaczy BIEDNA KALABRIA i dlaczego Wlosi od lat stamtad uciekali na Polnoc i do USA.To nie to samo co po drugiej stronie nad Tyrrenskim,gdzie sa takie perelki jak Tropea i eleganckie villaggi nad morzem.Ale kazda podroz to dobre doswiadczenie,nawet jesli pozna sie te mniej turystyczne Wlochy,biedne i smutne,a jednak prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Barletta 13.09.04, 11:30 Barletta lezy w Apulii, nad Adriatykiem. Ostatnio uzyskala status stolicy prowincji. Co do omijania, faktycznie nie cieszy sie najlepsza opinia. Odpowiedz Link Zgłoś