Dodaj do ulubionych

wczasy autokarem Liguria

24.11.14, 11:30
Planujemy wyjazd na wczasy do Ligurii, czy są jakieś biura autokarowe, które organizują wczasy z wyżywieniem, najlepiej All inclusive ( nie interesuje mnie objazdówka oraz apartamenty bez wyżywienia). W ubiegłym roku byliśmy na tego typu wczasach z Sumady, ale oni mają tylko Chorwację ( było super, dzieciaki prawie za darmo, polecam).
Pozdrawiam
Darek
Obserwuj wątek
    • zawracanie.dupy Re: wczasy autokarem Liguria 24.11.14, 17:44
      Darek, daj se siana z polecaniem autokarow. Bieda z nedza.
      Wysiadziesz pognieciony w stu miejscach.
      • darekswier Re: wczasy autokarem Liguria 24.11.14, 22:45
        Nie jest tak źle, a poza tym na podróż zawsze trzeba coś łyknąć, to czas szybcuej zleci.
        Zachęcam do dyskusji na moje pytanie
        • zawracanie.dupy Autokar i pol litra 25.11.14, 18:49
          Darek, bez obrazy ale wygnieceni turysci zwiedzajacy Europe autokarem i z pollitrem
          wodki nie sa moja broszka. Moze nie jest zle ale tez nie jest dobrze. Nie sadze aby rozwinela
          sie dyskusja. PRL sie skonczyl.
    • vipera.b Re: wczasy autokarem Liguria 25.11.14, 21:52
      Myślę, że (jak już kilka razy ktoś na tym forum napisał) powinieneś napisać tego posta na forum: turystyka zorganizowana. Tam jest więcej informacji o biurach turystycznych i ktoś może będzie coś wiedział.
      Tutaj raczej się tego nie dowiesz.
      • dodekanezowiec Re: wczasy autokarem Liguria 29.11.14, 21:39
        Dowie się że:
        1) Liguria jest strasznie droga i taniej może wyjść Kreta samolotem niż Liguria autokarem.
        2) We Włoszech all inclusive jest mało popularne, tylko Itaka czasem wymysla coś w stylu light all inclusiv.
        3) Liguria jest mało popularna w Polsce bo w Polsce obowiązują szablony - Włochy to narty, Rzym i Toskania; rozumienie Włoch jako kraju południowego z morzem (taki jak Hiszpania, Grecja, Chorwacja) jest traktowane w Polsce ze zdziwieniem.
        4) Ale z drugiej strony - te Wlochy są jakieś deszczowe.
        www.genoa.climatemps.com/
        www.nice.climatemps.com/
        Nicea niedaleko a ma 2.775 godz. słonca w roku (nawet Sycylia tyle nie ma), Genua 2.288, w Polsce ok. 1.700.
        Wniosek: Genua jeśli chodzi o słoneczność to tylko coś pośredniego między Polską a Niceą.
        5) Autora wątku cenię za oryginalność z tą Ligurią - Polak jak już do Włoch nad morze to koło Wenecji nad Adriatyk (tam chyba za zimno na palmy nawet jest, co tu mówić o jakiejś egzotyce), wybrzeże Tyrreńskie jest atrakcyjniejsze.
        • czytelnik69 Re: wczasy autokarem Liguria 30.11.14, 19:51
          Bez przesady !!Do Ligurii trzeba jechać na południe , a nie w okolice Genui .Byłem 3 razy w Ligurii ale bardziej na południe i było Extra. Przełom czerwca i lipca ,upalnie i bez deszczu. Z okolic San Remo robiłem wypady do Nicei i Cannes. A droższe są może tylko autostrady ,a reszta w normie. A na plus : to nie ma tyle STONKI co w okolicach Wenecji ew. Rymini itp.

Jechać do Ligurii - WARTO !!
          • darekswier Re: wczasy autokarem Liguria 17.12.14, 20:36
            A byłeś samochodem na własną rękę, czy autokarem z jakiegośbiura w tej Ligurii?
    • wislok1 Re: wczasy autokarem Liguria 29.11.14, 23:03
      Jazda autokarem powyżej 10 godzin to horror, coś upiornego, a z dziećmi to już masochizm
      • Gość: x Re: wczasy autokarem Liguria IP: *.unknown.vectranet.pl 30.11.14, 11:59
        Tez tak mysle, "z dziećmi" czyli co najmniej 4 osoby więc chyba lepiej autem. Do Ligurii z krańców południowej Polski niewiele dalej niż na Hel.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka