agosta1983 11.04.16, 10:33 Witam! Czy byl ktoś w ubiegłym roku na cempingu spiagga e mare? W jakiej części są domki fiji 2 z vacansoleil? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aseretka Re: Spiagga e Mare 11.04.16, 17:26 Co prawda byłam trzy lata temu, ale domków chyba nie przenieśli. :) Znajdowały się tak mniej więcej w okolicach 3-5 alejki na lewo od recepcji. www.campingspiaggiamare.it/ita/lidi-ferraresi/mappa-camping-village-lidi-ferraresi.php Jak widzę od tego roku będzie działał nowy basen ze zjeżdżalniami i statkiem pirackim. :) www.campingspiaggiamare.it/ Camping jest nieduży ale bardzo przyjemny. Nie zapomnijcie wziąć środków na komary, bo tam w delcie Padu ich zatrzęcienie. Odpowiedz Link Zgłoś
agosta1983 Re: Spiagga e Mare 15.04.16, 09:11 Dziękuje za odpowiedz : ) cemping znam byłam tam ale dość dawno chyba z 5 lat temu końcem czerwca, wtedy też było pełno krwiopijców : /, teraz wybieramy się 4 września : ). Nowy basen ma być otwarty od lipca takie inf podają w vacansoleil Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Spiagga e Mare 15.04.16, 10:33 > Nowy basen ma być otwarty od lipca takie inf podają w vacansolei Taki termin podawany jest też na stronach campingu. My byliśmy na początku września i te stworzenia wdzierały się jakimś cudem przez moskitiery w oknach. Mnie tam one nie gryzą, a przynajmniej nie mam po ich ukąsaniu uczulenia, ale to bzykanie nad uchem było uciążliwe. :) Odpowiedz Link Zgłoś
agosta1983 Re: Spiagga e Mare 15.04.16, 14:18 No trudno na komary coś zabierzemy jak zwykle w sumie to one chyba wszędzie są bo w innych rejonach też atakowały : ) Odpowiedz Link Zgłoś
karolla705 Re: Spiagga e Mare 11.05.16, 01:08 Witam, mam pytanie do Pań ... pierwszy raz się wybieramy na kamping do Włoch... którą trasą jechac? Niemcy-Szwajcaria? Czy Czechy-Austria? Może jakies wskazówki na drogę? Dodam że jedziemy z Warm-Maz. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Spiagga e Mare 11.05.16, 08:20 A dlaczego Niemcy-Szwajcaria? I mapy gogle i via michelin pokazują najkrótsze drogi przez Czechy-Austrię, lub przez Niemcy-Austrię. www.google.pl/maps/dir/Olsztyn/Porto+Garibaldi,+W%C5%82ochy/@48.7165957,5.2721527,5z/data=!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x46e2792d071419c7:0x106a8126cf54c20f!2m2!1d20.4801193!2d53.778422!1m5!1m1!1s0x477dfef44e6908c7:0x55e207de6d41596b!2m2!1d12.1426!2d44.4048 Na obu trasach roboty drogowe, więc nie ma co liczyć, że przejedzie się całą trasę w 17-18 godzin. Która trasa lepsza? Jeździłam i tą i tą chociaż nie z woj. warmińsko-mazurskiego ale z Łodzi. Jadąc przez Niemcy oszczędza się na winietce na Czechy, ale trzeba wykupić winietkę na Austrię + dodatkowa opłata za drogę Innsbruck-Brenner. Można co prawda przejechać ten odcinek (ok. 60 km) drogą wzdłuż autostrady, ale wydłuża to czas przejazdu o dodatkową godzinę. Osobiście wybrałabym drogę przez Czechy-Austrię z noclegiem po drodze np. w okolicach Wiednia. www.oekotel.com/en/ Odpowiedz Link Zgłoś
agosta1983 Re: Spiagga e Mare 11.05.16, 16:48 My zawsze jezdzimy przez czechy i austrie droga tak prosta że raczej nikt się nie pogubi : ) tyle że my mamy bliżej z południa polski więc jedziemy bez noclegu Odpowiedz Link Zgłoś
karolla705 Re: Spiagga e Mare 11.05.16, 20:08 Bardzo dziękuję za informacje. Jedziemy z 3 dzieci więc trase wybierzemy najkrótszą. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Spiagga e Mare 11.05.16, 20:33 Nie zawsze najkrótsza oznacza najszybszą. A jadąc z północno-wschodniej Polski z trójką dzieci tym bardziej nie decydowałabym się na pokonanie całej trasy na jeden raz. Nie wiem, w jakim wieku masz dzieci, ale gdy jadę np. z Łodzi w okolice Wenecji lub nad Jezioro Garda z wnuczkami (w ubiegłym roku w wieku 2 i 5 lat), to droga, którą sami z mężem pokonalibyśmy w 11-12 godzin wydłuża się co najmniej o 3-4 godziny. Bo a to jednej chce się siusiu, a to drugiej kupkę, a to trzeba nogi rozprostować i dać dzieciakom coś do zjedzenie... I tak wyjeżdżając z Łodzi ok. 6;00 rano jesteśmy w okolicach Wiednia nie wcześniej niż o 15:00 -16:00. Weźcie to pod rozwagę, jeżeli po raz pierwszy wyjeżdżacie w taką podróż. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferroni Re: Spiagga e Mare IP: *.static.ip.netia.com.pl 12.05.16, 10:41 Aseretka jak zawsze pisze tak jak jest, zgadza się wszystko. A tak w ogóle, to się zdziwiłem, taki mały zonk, bo śledzę wątek włoski od kilku lat i zawsze widząc nick aseretka miałem przed oczami dwudziestokilkuletnią dziewczynę, a tu wnuczki - wow :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Spiagga e Mare 12.05.16, 14:06 Miło mi, że ktoś ma o mnie wyobrażenie, jak o młodej dziewczynie. :) Nigdy jednak nie ukrywałam swojego wieku, a i często pisałam o wyjazdach z wnuczkami. Zresztą wszystko można sprawdzić na moim profilu w gazeta.pl. Pozdrawiam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
agosta1983 Re: Spiagga e Mare 12.05.16, 09:34 dokładnie aseretka ma racje : ) jadąc pierwszy raz z 3 dzieci musicie zakładać dodatkowe postoje więc sami musicie ocenić czy jechać ciągiem czy lepiej zdecydować się na nocleg, ja jezdziłam z dwójką dzieci zawsze nocą tzn wyjezdzalismy okolo 19-20 wiadomo że nie spali cały czas, ale większość drogi. Za kierownicą się wymienialiśmy a i tak robiliśmy jeden dłuższy postój gdzieś w połowie trasy na jakieś 2-3 godzinki. W tym roku jedziemy już z trójką najmłodszy ma ponad rok więc zakładam że nie będzie tak łatwo jak dotychczas : ) Odpowiedz Link Zgłoś
agosta1983 Re: Spiagga e Mare 12.05.16, 09:39 I jeszcze zależy gdzie jedziecie bo w okolice Wenecji to jeszcze jesteście w stanie zajechac bez noclegu ale już gdzieś dalej wątpie tzn nie chodzi o to że nie dacie rady tylko czy ma to sens bo nie będzie to ani bezpieczne ani wygodne. Tak jak pisałam my z południa mamy bliżej więc jadąc w okolice Wenecji luz, ale gdy jechaliśmy do abruzji koniec trasy był już męczący nawet zatrzymując się często jest gorąco więc nie wiele odpoczniecie na postoju. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Spiagga e Mare 12.05.16, 14:14 Agosta, z tego co napisała Karolla wynika, że jadą z woj. mazursko-warmińskiego. Zakładając, że są to okolice Olsztyna, to do Porto Garibaldi jest ok. 1800 km (jakieś 150 km za Wenecją). Moim zdaniem z dzieciakami jest to długa trasa jak na jeden raz. Nawet gdy na zmianę będzie dwóch kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
agosta1983 Re: Spiagga e Mare 12.05.16, 15:46 No tak dlatego napisałam że sami muszą ocenić czy warto jechać tyle bez noclegu tym bardziej jadąc pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
karolla705 Re: Spiagga e Mare 13.05.16, 14:30 Jedziemy z okolic Olsztyna do Porto Garibaldi. Dzieci mają 6 lat, 3 i rok. W tamtym roku jechalismy do Holandii bez noclegu na trasie i troche czasu zajął nam dojazd z dziecmi kiedy najmlodsza miala 2 m-ce. Wiadomo siku, kupke, jesc no i kosci rozprostowac tyle ze w tamtym roku zalozylismy ze jedziemy na luzie i tyle czasu ile bedzie trzeba choc nie powiem cala podróż była męcząca. Do tej pory zakładaliśmy ze jedziemy bez noclegu na zmiane 2 kierowców i z dluższym postojem na przespanie w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Spiagga e Mare 13.05.16, 14:44 Tylko trasa Olsztyn-Amsterdam jest o ok. 600 km krótsza. Czy nie szkoda Wam dzieci i siebie przy pokonywaniu 1800 km na jeden raz? Ja w tym roku jadę z wnuczkami (też 6 i 3 lata) na Istrię (ok. 1100 km z Łodzi) i jednak wolę wydać dodatkowe 50,00 euro na nocleg w Oekotelu pod Wiedniem, gdzie za dzieci w tym wieku się nie płaci, niż męczyć dzieciaki i siebie w samochodzie. Ale każdy ma prawo do własnej decyzji... :) Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Spiagga e Mare 13.05.16, 15:51 Dodam jeszcze, że z doświadczenia wiem, iż dzieci zazwyczaj śpią/drzemią wtedy, gdy samochód jedzie. Więc gdy zatrzymacie się na nocleg w samochodzie na parkingu, to takie maluchy raczej nie pozwolą Wam na regenerującą drzemkę. Weźcie to pod rozwagę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
agosta1983 Re: Spiagga e Mare 13.05.16, 16:50 Popieram : ) dzieci śpią tylko gdy auto jedzie my też zazwyczaj robimy dłuższy postój na 2-3 godz i zawsze wtedy się budzą, wymieniając się za kierownicą może dacie rade tylko że to faktycznie 1800 km więc dużo bo przecież pasażer też za dużo nie wypocznie żeby wymienić się za kierownicą. Najdalej bez noclegu jechaliśmy okolo 1500 km i koniec był już męczarnią. Odpowiedz Link Zgłoś
agosta1983 Re: Spiagga e Mare 13.05.16, 16:51 Karolla w jakim terminie macie rezerwacje? Odpowiedz Link Zgłoś
1ulinka1 Re: Spiagga e Mare 08.06.17, 17:08 A czy jest tu ktoś kto jedzie w terminie 25.06.2017 na ten Camping? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agosta1983 Re: Spiagga e Mare IP: *.lunarcorp.pl 09.06.17, 11:56 Będziemy ale do 24.06 : / także się miniemy. Udanych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
1ulinka1 Re: Spiagga e Mare 16.06.17, 13:00 Super Nasz córka ma 10 lat, a do towarzystwa tylko 3 chłopców Odpowiedz Link Zgłoś