Dodaj do ulubionych

Camping Union Lido

11.02.18, 19:52
Proszę o informacje czy aquapark jest w cenie zakwaterowania? czy jest dodatkowo płatny?
Najlepiej z jakiego biura zarezerwować mobile home
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: Camping Union Lido 11.02.18, 21:22
      Byłam na Union Lido z Eurocampem. Świetnie zorganizowanym campingiem, którego centralnym punktem jest fantastyczny basen ze zjeżdżalniami utrzymany w hawajskim stylu, Dzięki piaskowi przypomina on prawdziwą plażę. Ogólnie w kompleksie jest chyba 8 basenów z zamkiem ze zjeżdżalniami dla dzieci, leniwą rzeką i hydromasażami. Jest też sauna, jakuzzi i whirphool. Wszystko było wliczone w cenę pobytu. Jak widzę w tym roku przybyła jednak opłata klimatyczna w wysokości 0,50 eur/osoba/dzień płatna przy wyjeździe na camping. Ale to raczej nie zależy od biura, przez które zarezerwujesz noclegi.
      PS. Osobiście preferuję noclegi w namiotach, bo mobile home są dla mnie za ciasne. Jedynym ich plusem jest to, że masz na miejscu łazienkę i nie musisz biegać ze "skorupami" do zmywania.
    • grego0 Re: Camping Union Lido 12.02.18, 11:38
      Byłem na tym kempie z Alfresco w mobile home w zeszłym roku we wrześniu (to był pechowy wrzesień prawie cały czas lało i było chłodno). Polecam firmę rezerwowaliśmy przez Eurocamp. W tym roku znów planujemy ale tym razem pod namiot. Kemping jest rewelacyjny pod kątem dzieci aquapark jest w cenie, właściwie są 2. Animacje są fajne niestety pod klienta Niemca ogólnie 90% to Niemcy. Jest bardzo czysto, przyjemna atmosfera. W razie potrzeby służę radą.
      • ewcia_75 Re: Camping Union Lido 13.02.18, 09:49
        Dziękuję za opinię, bardzo podoba nam się ten camping ale przeraziły mnie ceny w lipcu mobil home około 5 tys. za tydzień. Mam dzieci szkolne i mogę wyjechać tylko w sezonie. Na Vacansie już nie ma miejsc na lipiec, gdzie mogę znaleźć w miarę rozsądnej cenie.
        • singsing74 Re: Camping Union Lido 14.02.18, 10:04
          ewcia_75 napisała:

> Dziękuję za opinię, bardzo podoba nam się ten camping ale przeraziły mnie ceny
          > w lipcu mobil home około 5 tys. za tydzień. Mam dzieci szkolne i mogę wyjechać
          > tylko w sezonie. Na Vacansie już nie ma miejsc na lipiec, gdzie mogę znaleźć w
          > miarę rozsądnej cenie.
          >

Mobildomki na kempingach w sezonie są stosunkowo drogie, niezależnie od operatora. Podejrzewam, że w Vacansoleil ceny również oscylowały w okolicach 5 tys za tydzień, tym bardziej, że to jeden z lepszych kempingów. Pozostaje namiot operatora (ewentualnie własny), albo słono zapłacić.
        • aseretka Re: Camping Union Lido 14.02.18, 18:26
          > Dziękuję za opinię, bardzo podoba nam się ten camping ale przeraziły mnie ceny
          > w lipcu mobil home około 5 tys. za tydzień.
          Niestety, cena za pobyt jest wysoka. :( Od 7 lipca 800 zł/dobę, a od 14 lipca 899 zł/dobę. Jeżeli jednak rozważacie camping na Lazurowym to cena domku jest niższa (od 07/07 671 zł/dobę, a od 14/07 731 zł/dobę. Jeżeli jednak Waszym priorytetem jest wypoczynek i pażowanie, to należałoby się zastanowić... Do Frejus na Lazuzowym jest z Warszawy ok.1900 km (nie wiem dokładnie skąd jedziecie) i nie da się tego dystansu pokonać w ciągu jednego dnia. Więc oprócz wyższych kosztów paliwa i wyższych opłat za autostrady, które we Francji są droższe niż we Włoszech, doliczyć trzeba jeszcze dwa noclegi tranzytowe dla 4 osób. Dystans 1250 km do campingu nad Adriatykiem jest do pokonania w ciągu jednego dnia, chociaż ja osobiście jadąc z wnuczkami rozkładam go na dwa dni. Po zsumowaniu wszystkich wydatków może się więc okazać, że pobyt na Union Lido nie będzie wiele droższy od pobytu na campingu Domaine du Colombier. Chyba, że wybierzecie pobyt pod namiotem na campingu La Baume ( 462 zł/dobę od 7 lipca i 503 zł/dobę od 14 lipca).
          • itm.an Re: Camping Union Lido 14.02.18, 23:23
            Ja przy okazji chciałbym dopytać o te noclegi tranzytowe? Bo przez ostatnie lata jechaliśmy jednym ciagiem nad Gardę 1150 km ale latka niestety leca .... Kiedys nocowaliśmy raz w Niemczech /jeździmy przez Niemcy/ w hotelu Etap /teraz chyba Ibis/.Placilismy 49 DM za 2 dorosłe plus małoletni.
            • aseretka Re: Camping Union Lido 15.02.18, 12:36
              > Kiedys nocowaliśmy raz w Niemczech /jeździmy przez Niemcy/ w hotelu Etap /teraz chyba
              > Ibis/.Placilismy 49 DM za 2 dorosłe plus małoletni.
              Tak, teraz zarówno hotele Etap, jak i Formuła1 przejęte zostały przez sieć Ibis. Ceny w euro za pokój 3 osobowy są też wyższe w euro niż niegdyś w markach lub frankach. :) Nadal jednak korzystam w Niemczech i Francji z tychże hoteli jeżeli mam tam spędzić tranzytowo jedną noc. Korzystam też z sieci hoteli Premiere Classe (też płaci się za pokój trzyosobowy niezależnie, czy śpi jedna, czy trzy osoby).
              www.premiereclasse.com/pl/ab
              Gdy jadę do Włoch lub Chorwacji korzystam zwykle z któregoś z Oekoteli w okolicach Wiednia lub Graz.
              www.oekotel.com/#top
              Tu płaci się od osoby (dzieci do 6 lat gratis), ale w cenę wliczone jest śniadanie.
          • ewcia_75 Re: Camping Union Lido 15.02.18, 10:26
            Dziękuję za odpowiedź. Jedziemy w Warszawy. Właśnie rozważam pobyt na Lazurowym Wybrzeżu bo wtedy moglibyśmy pozwiedzać Wybrzeże ale trochę boję się długiej podróży i trzeba zorganizować nocleg po drodze więc dochodzą dodatkowe opłaty i we Francji jest drożej niż we Włoszech. Interesują nas domki campingowe. We Włoszech już co prawda byliśmy na campingu Norcenni Girasole Club i Albartos ale dzieciakom (11 i 14 lat) spodobał się Union Lido ze względu na fajne aquaparki. Mi najbardziej się podoba Les Prairies de la Mer na Lazurowym ale tam nie ma basenu i zjeżdżalni dla dzieciaków i mam dylemat :(
            • grego0 Re: Camping Union Lido 15.02.18, 13:30
              W zeszłym roku zrobiliśmy trasę Warszawa - Union Lido na raz, wyjechaliśmy ok. 19 i byliśmy na miejscu ok. 12. Trasa nie jest męcząca, jechaliśmy z dzieckiem 5 letnim. W nocy przejechaliśmy Czechy i Austrię a już bliżej Włoch takie widoki gór że spać się nie chce:). Dojechałem z lekkim zmęczeniem nigdy nie przesadzam co do jazdy. Dużo tańsze są kepmy w Hiszpani okolice Barcelony, tańsze paliwo i jedzenie może warto przemyśleć temat. Niestety o 1000 km dalej, dodatkowy koszt autostrada we Francji. Na Lazurze polecam kemp Le Baume, fajny aquapark, dobra baza wypadowa do zwiedzania tylko niestety daleko do morza ok. 10 km, dlatego Francja u nas odpada, morze musi być blisko. A może jednak namiot w Union LIdo? my w tym roku właśnie wybieramy się pod namiot,mamy cały sprzęt, dziecko uwielbia taki klimat wychodzi ok. 100 zł za dobę czyli cenowo dużo taniej niż mobile home ale co kto lubi.
              • mzet82 Re: Camping Union Lido 06.03.18, 08:18
                W jakim terminie sie wybieracie ?macie chlopca czy dziewczynke? My od 11-20 lipca 2018 chetnie nawiazemy z kims kontakt w tym czasie mamy chlopca 6,5 lat obecnie :)
            • singsing74 Re: Camping Union Lido 15.02.18, 15:36
              Jeżeli chcesz kemping z fajnymi basenami to masz tu niezłą ofertę: www.rivaverde.it/english/ W lipcu ceny za tydzień zaczynają się w okolicach 945 euro za domek i cztery osoby. Kemping wygląda na wymarzony dla dzieci. Jest to mój plan na jedne z kolejnych wakacji.
    • reachell Re: Camping Union Lido 19.02.18, 13:19
      W zeszłym roku obydwa Aquaparki na Campingu Union Lido były darmowe, tzn. w cenie zakwaterowania. Co do biura to najlepiej sobie porównać ceny w różnych biurach w terminie który Was interesuje, warto sprawdzić też dostępność bezpośrednio na stronie campingu. Z tego samego biura często dostępne są zupełnie różne Mobile Home więc warto poczytać o danym domku, dopytać o jego wiek (to też jest istotne przynajmniej dla mnie).
    • romano98 Re: Camping Union Lido 07.03.18, 18:04
      Odsprzedam moją rezerwację na majówkę na campingu Unio Lido (Włochy) w terminie 29.04 - 06.05.2018, domek Tahiti 1, cena 1426 zł za cały domek. Więcej szczegółów na priv.
      • zyku00 Re: Camping Union Lido 12.03.18, 20:01
        Witam. Jestem zainteresowany. Proszę o kontakt na zyku00@gmail.com. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka