Dodaj do ulubionych

Podróż po Toskanii

27.01.05, 11:36
Witam!
Mam takie pytanko! Czy zna ktoś jakieś miejsca (tanie) do przenocowania na
terenie Toskanii?!!! Bardzo proszę o pomoc! Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kiku_san Re: Podróż po Toskanii IP: *.bu.uni.wroc.pl 28.01.05, 08:10
      Był taki tani hotelik w Sienie niedaleko starówki - Casalbergo, przy via
      Paradiso 54. Nocowalam tam pare lat temu. Dokladne namiary latwo znajdziesz
      przez Google.
      • carbonara Re: Podróż po Toskanii 02.02.05, 19:23
        Dziękuję ślicznie za informację! Mam nadzieję, że niedługo z niej skorzystam! :)
        Pozdrawiam!
        • Gość: Krzysztof Re: Podróż po Toskanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 23:15
          Polecam stronę www.sole.cnm.pl i agroturystykę "Wieża"
          wysoki standard w dobrej cenie.
          Pozdrawiam
    • basia553 Re: Podróż po Toskanii 03.02.05, 09:51
      w maju zeszlego roku mieszkalam w uroczym hoteliku w polowie drogi miedzy
      Florencja i Siena. Z basenem w ogrodzie. Przed domem (niemalze) przystanek
      autobusowy, tak ze np. do Florencji nie jezdzilam autem, tylko autobusem (tanio
      i bez koniecznosci szukania parkingu). Poköj dwuosobowy ze sniadaniem 50 €.
      Zainteresowana? Znakomity punkt wyjsciowy do wszelkiego zwiedzania, wszystko
      blisko, szczegölnie jak sie ma auto.
      • bir.ke Re: Podróż po Toskanii 04.02.05, 12:25
        basiu, czy moge prosic o namiary na ten hotelik czy raczej b&b? to 50 eur to
        rozumiem jest od osoby, nie od pokoju.jestem bardzo zainteresowana, bo lecimy na
        tydzien do wloch, pozyczamy auto i chcemy pojezdzic glownie po toskanii. nawet
        wolimy, zeby hotelik byl gdzies na prowincji niz w samym miescie. szukam czegos
        wlasnie do 50 eur na lebka, a wpadaj mi w rece same ekskluzywne toskanskie wille:(
        pozdrawiam serdecznie i dziekuje za info
        • basia553 Re: Podróż po Toskanii 04.02.05, 19:43
          zobacz:
          www.anticapieve.net
          Zdjecie jest nieciekawe, to wyglada naprawde lepiej.
          ale co innego mnie zastanawia: ja placilam 50€ za jedno lözko w pokoju
          dwuosobowym, bo bylam sama. Normalnie powinnam byla placic z caly
          poköj, takie sa przepisy. A oni teraz chca za caly poköj 100€.
          Musze poszukac czy znajde nazwe tego biura podrözy, przez ktöre (przez internet)
          buchowalam, bo to wyglada jakbym mniej placila niz przy buchowaniu bezposrednio
          w hotelu. Czesto tak jest. Jak cos znajde -zamieszcze tutaj.
          • Gość: Krzystof Re: Podróż po Toskanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 15:36
            W zeszłym roku byłem z żoną w Toskanii i udało mi się znaleźć takie
            miejsce przez stronę www.sole.cnm.pl agroturystyka-wieża o której już pisałem.
            Rezerwowałem w Polsce przez tą agencje, zaliczkę zapłaciłem w Polsce a resztę
            po pobycie u gospodarzy. Cena za apartament dwuosobowy (sypialnia+salon z
            kuchnią+łazienka) cena za noc ale bez śniadania to było 65 Euro bez żadnych
            dopłat, może w tym roku też mają takie ceny. Było rewelacyjnie i napewno
            jeszcze tam wrócimy. Rodzina włoska była bardzo miła, warunki w apartamencie
            bardzo dobre, i kompletny spokój a do Sieny ok. 20 km, gorąco polecam.
            Krzysztof
            • ennka Re: Podróż po Toskanii 06.02.05, 18:41
              Ha,ha zadałam Ci ,Krzysztofie ,przed chwilą pytanie o cene w innym wątku i już
              mam odpowiedź.Dziekuję i pozrdrawiam.
              • bir.ke dla zainteresowanych 07.02.05, 02:58
                www.affittareintoscana.com/casavecchia.htm w obecnej chwili maja oferte
                za 31 eur za noc (poza sezonem), a w ogrodzie tez basenik
                a ja jade tu:) www.winoispiew.com/new/p_dom_i_apartamenty.htm
                fajna stronka: agriturismo.it
                pozdr
                dzieki basiu za info, nawet bym sie skusila, bo pieknie wyglada, ale raczej
                wydam te kase na benzyne i jedzonko toskanskie;)
                • vojager29 Re: dla zainteresowanych 07.02.05, 11:27
                  kliknij tu moze cos jest
                  de.hotels.com/index.jsp
                  • vojager29 Re: dla zainteresowanych 07.02.05, 11:31
                    albo moze tu
                    www.hotel.de/Search.aspx?hs_city=toskana&hs_validate=1&persons=1&hs_persons=1&hs_landnr=0&hs_locationnr=0
                    &circum=0&hotelagentnr=925413
                    • vojager29 Re: dla zainteresowanych 07.02.05, 11:38
                      a moze jeszcze tu
                      www.hotelbenessere.it/Applicazioni/hotelbenessere.nsf/Articolo!SearchView&SearchMax=1500&query=siena&SearchOrder=1&SearchFuzzy=TRUE&Result=102&
                      Start=1&count=10
                      • carbonara Re: dla zainteresowanych 09.02.05, 20:32
                        Dziękuję Wam wszystkim!!!
                        Teraz to już pozostaje mi tylko zmobilizować się... i wyruszyć na szlak Piera
                        della Francesco... :)))
    • Gość: Corso Re: Podróż po Toskanii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.05, 14:01
      Będzie Ci ciężko znaleźć w Toskanii noclegi poniżej 20 EUR za osobę. Jedynie w
      Sienie znalazłem hostel za ok. 13 EUR. Tak poza tym to straszna drożyzna. Jeśli
      będziesz w San Gimignano to polecam Ci konwent prowadzony przez zakonnice. Co
      prawda przewaletowanie kosztowało mnie równo 20 EUR ale za to warunki i widoki
      z okna były super.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka