carbonara 27.01.05, 11:36 Witam! Mam takie pytanko! Czy zna ktoś jakieś miejsca (tanie) do przenocowania na terenie Toskanii?!!! Bardzo proszę o pomoc! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kiku_san Re: Podróż po Toskanii IP: *.bu.uni.wroc.pl 28.01.05, 08:10 Był taki tani hotelik w Sienie niedaleko starówki - Casalbergo, przy via Paradiso 54. Nocowalam tam pare lat temu. Dokladne namiary latwo znajdziesz przez Google. Odpowiedz Link Zgłoś
carbonara Re: Podróż po Toskanii 02.02.05, 19:23 Dziękuję ślicznie za informację! Mam nadzieję, że niedługo z niej skorzystam! :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Podróż po Toskanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 23:15 Polecam stronę www.sole.cnm.pl i agroturystykę "Wieża" wysoki standard w dobrej cenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Podróż po Toskanii 03.02.05, 09:51 w maju zeszlego roku mieszkalam w uroczym hoteliku w polowie drogi miedzy Florencja i Siena. Z basenem w ogrodzie. Przed domem (niemalze) przystanek autobusowy, tak ze np. do Florencji nie jezdzilam autem, tylko autobusem (tanio i bez koniecznosci szukania parkingu). Poköj dwuosobowy ze sniadaniem 50 €. Zainteresowana? Znakomity punkt wyjsciowy do wszelkiego zwiedzania, wszystko blisko, szczegölnie jak sie ma auto. Odpowiedz Link Zgłoś
bir.ke Re: Podróż po Toskanii 04.02.05, 12:25 basiu, czy moge prosic o namiary na ten hotelik czy raczej b&b? to 50 eur to rozumiem jest od osoby, nie od pokoju.jestem bardzo zainteresowana, bo lecimy na tydzien do wloch, pozyczamy auto i chcemy pojezdzic glownie po toskanii. nawet wolimy, zeby hotelik byl gdzies na prowincji niz w samym miescie. szukam czegos wlasnie do 50 eur na lebka, a wpadaj mi w rece same ekskluzywne toskanskie wille:( pozdrawiam serdecznie i dziekuje za info Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Podróż po Toskanii 04.02.05, 19:43 zobacz: www.anticapieve.net Zdjecie jest nieciekawe, to wyglada naprawde lepiej. ale co innego mnie zastanawia: ja placilam 50€ za jedno lözko w pokoju dwuosobowym, bo bylam sama. Normalnie powinnam byla placic z caly poköj, takie sa przepisy. A oni teraz chca za caly poköj 100€. Musze poszukac czy znajde nazwe tego biura podrözy, przez ktöre (przez internet) buchowalam, bo to wyglada jakbym mniej placila niz przy buchowaniu bezposrednio w hotelu. Czesto tak jest. Jak cos znajde -zamieszcze tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzystof Re: Podróż po Toskanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 15:36 W zeszłym roku byłem z żoną w Toskanii i udało mi się znaleźć takie miejsce przez stronę www.sole.cnm.pl agroturystyka-wieża o której już pisałem. Rezerwowałem w Polsce przez tą agencje, zaliczkę zapłaciłem w Polsce a resztę po pobycie u gospodarzy. Cena za apartament dwuosobowy (sypialnia+salon z kuchnią+łazienka) cena za noc ale bez śniadania to było 65 Euro bez żadnych dopłat, może w tym roku też mają takie ceny. Było rewelacyjnie i napewno jeszcze tam wrócimy. Rodzina włoska była bardzo miła, warunki w apartamencie bardzo dobre, i kompletny spokój a do Sieny ok. 20 km, gorąco polecam. Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: Podróż po Toskanii 06.02.05, 18:41 Ha,ha zadałam Ci ,Krzysztofie ,przed chwilą pytanie o cene w innym wątku i już mam odpowiedź.Dziekuję i pozrdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bir.ke dla zainteresowanych 07.02.05, 02:58 www.affittareintoscana.com/casavecchia.htm w obecnej chwili maja oferte za 31 eur za noc (poza sezonem), a w ogrodzie tez basenik a ja jade tu:) www.winoispiew.com/new/p_dom_i_apartamenty.htm fajna stronka: agriturismo.it pozdr dzieki basiu za info, nawet bym sie skusila, bo pieknie wyglada, ale raczej wydam te kase na benzyne i jedzonko toskanskie;) Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: dla zainteresowanych 07.02.05, 11:27 kliknij tu moze cos jest de.hotels.com/index.jsp Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: dla zainteresowanych 07.02.05, 11:31 albo moze tu www.hotel.de/Search.aspx?hs_city=toskana&hs_validate=1&persons=1&hs_persons=1&hs_landnr=0&hs_locationnr=0 &circum=0&hotelagentnr=925413 Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: dla zainteresowanych 07.02.05, 11:38 a moze jeszcze tu www.hotelbenessere.it/Applicazioni/hotelbenessere.nsf/Articolo!SearchView&SearchMax=1500&query=siena&SearchOrder=1&SearchFuzzy=TRUE&Result=102& Start=1&count=10 Odpowiedz Link Zgłoś
carbonara Re: dla zainteresowanych 09.02.05, 20:32 Dziękuję Wam wszystkim!!! Teraz to już pozostaje mi tylko zmobilizować się... i wyruszyć na szlak Piera della Francesco... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corso Re: Podróż po Toskanii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.05, 14:01 Będzie Ci ciężko znaleźć w Toskanii noclegi poniżej 20 EUR za osobę. Jedynie w Sienie znalazłem hostel za ok. 13 EUR. Tak poza tym to straszna drożyzna. Jeśli będziesz w San Gimignano to polecam Ci konwent prowadzony przez zakonnice. Co prawda przewaletowanie kosztowało mnie równo 20 EUR ale za to warunki i widoki z okna były super. Odpowiedz Link Zgłoś