transkert 03.03.05, 12:12 Latem chcielibyśmy zwiedzić region Basilicata. Czy ktoś może nam pomóc w uzyskaniu informacji o miejscach godnych obejrzenia, zakwaterowaniu itp.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
funghettino Re: Basilicata 03.03.05, 17:22 nie jestem znawca regionu, ale na pewno koniecznie trzeba zobaczyc matere,przepiekna i ostatnio bylo o niej glosno bo tam byla krecona "pasja" no i potenze. oprocz tego w okolicy sa tez ruiny greckie i rzymskie tylko nie pamietam gdzie...znajde i dam znac. mnie urzekly wsciekle zielone pagorki(na wiosne w zeszlym roku) jak zywcem wziete z desktpu windows :-))pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
funghettino Re: Basilicata 03.03.05, 17:45 otoz wykopaliska o ktorych mowilam sa w metaponto i policoro; jezeli bedziecie mieszkac w okolicach matery to odwiedzcie tez puglie!!!w andria jest castel del monte, to najblizej ale polecam cale puglie bo jest przepiekna. stronka o basilicacie: www.aptbasilicata.it/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: transkert Re: Basilicata IP: *.ahol.hu 07.03.05, 13:46 Serdeczne dzięki. Od kilku dni błądzę po internecie szukając informacji na ten temat. Chcemy jechać samochodem, absolutnie prywatnie i niezorganizowanie. Czy masz może jakieś wskazówki odnośnie noclegów (apartamenty, kempingi)? Na www.camping.it jest tego raczej niewiele, nie znalazłam też informacji o miejscowościach nadmorskich. Gdzie warto odpocząć po zwiedzaniu zabytków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funghettino Re: Basilicata IP: *.pool82190.interbusiness.it 07.03.05, 17:34 dobra stronka to www.bed-and-breakfast.it jest tam dosc duzy wybor roznych hotelikow wiec pewnie znajdzie sie cos w basilicacie. mozesz tez sprobowac poszukac w googlu "masseria" ewentualnie "agriturismo" tzn. takich zazwyczaj urokliwych zakatkow , gdzie oprocz mieszkania mozna zjesc cos regionalnego a nawet zakupic tez...zycze powodzenia i podrawiam ps.i jak zawsze zapraszam przy okazji do pugli :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Basilicata 07.03.05, 17:45 Tam jest mnostwo kempingow, zwlaszcza nad morzem. Ja nigdy nie zawracam sobie glowy szukaniem kempingow, ktore znalazlem w necie. Na miejscu okazuje sie ze jest ich b.duzo i z reguly tansze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: Basilicata... IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 07.03.05, 21:05 > Gdzie warto odpocząć po zwiedzaniu zabytków? 1. Na północy Basilicaty: wybrałbym się w okolice Melfi na wygasły wulkan Monte Vulture ponad Laghi di Monticchio... www.battaglinivenosa.it/Vulture.htm 2. Na południu: oczywiście malownicze drogi przez P.N. Pollino... 3. Na zachodzie: plaże w malowniczych zatoczkach w okolicy Maratea Marina... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=21397647&wv.x=0 4. Na wschodzie: czy warto? www.sinaj.net/skavti/belpaese/foto/11pisticci.htm bah7 Odpowiedz Link Zgłoś