Dodaj do ulubionych

Włochy Riwiera

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 21:44
Witam wszystkich serdecznie. W pierwszej połowie lipca wybieram się z rodziną
na Riwierę. Przejrzałam już ogrom ofert zarówno z polskich, jak i włoskich
biur. Jest tego bardzo dużo, ale ceny są czasami powalające. Jeśli ktoś z Was
ma jakieś ciekawe propozycje, to proszę o kontakt. Pozdrawiam Jola.
Obserwuj wątek
    • Gość: isztar Re: Włochy Riwiera IP: 157.25.152.* 17.03.05, 23:58
      a o jaką Riwierę chodzi? Tą w okolicach Genui?
      • vojager29 Re: Włochy Riwiera 18.03.05, 07:27
        Gość portalu: isztar napisał(a):

> a o jaką Riwierę chodzi? Tą w okolicach Genui?

kilka slow wyjasnienia

Riviera w scislym rozumieniu tego slowa jest JEDNA i jest rozumiana jako wloska
        Riviera, rozciagajaca sie od Genui do Ventimigli -
        a wiec jesli mowimy o Riwierze, to w 95% mamy na mysli wlasnia ta a nie inna
        Riwiere, zwana tak od ponad 100 lat i to wszystko jedno co tu "inni znawcy
        Italii powiedza"
        jechalo i jedzie sie nad Adriatyk, do Garganio, na Sycylie, do Neapolu
        wzglednie zatoke napolitanska, nad morze Tyrenski, na Sardynie, na wybrzeze
        toskanskie ale jesli na Riwiere to jak wyzej, nawet Liguria nie koniecznie byla
        z tym kojarzona - poprostu jechalo i jedzie sie na Riwiere i basta

a teraz podaj namiary jesli masz i juz nie pytaj o jaka Riwiere chodzi

pozdrawiam

• Gość: isztar Re: Włochy Riwiera IP: 157.25.152.* 18.03.05, 15:58
          wiele osób potocznie nazywa wybrzeże adriatyckie Riwierą, którzy do znawców nie
          należą.wydaje mi się że zawsze lepiej sprecyzować o co chodzi, bo to nic nie
          kosztuje. a namiarów nie podam bo to nie ja potrzebuję takowych informacji
    • Gość: Kiku_san Re: Włochy Riwiera IP: *.bu.uni.wroc.pl 18.03.05, 07:53
      Lepiej coś poradźcie dziewczynie, zamiast kłócić się, gdzie jest Riwiera ;-)
      Witaj Jolu, wydaje mi się, że dość tanimi miejscowościami są np. Pietra Ligure
      lub sąsiednie Finale Ligure. Dużo ofert jest np. w Interhome
      www.interhome.pl/
      Tanio jest zwłaszcza na początku czerwca i warto wtedy jechać, bo jest już
      naprawdę ciepło. Gdybyś przypadkiem zdecydowała się na rezydencję Cherie z
      Neckermanna, to broń Boże nie bierz mieszczącego się na poddaszu apartamentu
      dla dwóch osób. Dużo lepsze i niewiele droższe są te dla czterech osób. Tylko z
      parkowaniem tam bardzo krucho.
      Pozdr.
      • Gość: Kiku_san Re: Włochy Riwiera IP: *.bu.uni.wroc.pl 18.03.05, 08:04
        Ewentualnie zobacz tu:
        www.residenceoliveto.it/lingue.html
        Obawiam się, że Liguria jest w ogóle droga, zbyt tanio nie będzie i lepiej
        uważaj z takimi zbyt tanimi ofertami. Może być badziewie...
        • vojager29 Re: Włochy Riwiera 18.03.05, 09:12
          alez tu nie chodzi o klucenie sie tylko o wyjanienie
          tak, Pietra Ligure jest chyba jedna z tanszych miejscowosci na Riwierze,
          relatywnie nie drogo tez jest w Ventimigli
          niestety, w lipcu wszedzie jest drogo do bardzo drogo, obie wartosci sa
          relatywne ale jesli wybierzecie cos o kilka km od wybrzeza to napewno bedzie
          sporo taniej
        • Gość: Fredzio Re: Włochy Riwiera IP: *.zwm.osi.pl 18.03.05, 15:38

Że tania oferta może być badziewiem? Owszem, ale nigdy gdy dotyczy to biur
          profesjonalnych (Interhome, Neckerman, Tui itd), które nigdy nie schodzą poniżej
          pewnego poziomu.
          • Gość: Kiku_San Re: Włochy Riwiera IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.03.05, 09:16
            Oj, Fredziu, Fredziu, ja też byłam pewna, że Neckermann nie schodzi poniżej
            pewnego poziomu... Piszę o tym dlatego, że wiele osób przywiązuje duża wagę do
            komfortu. Ja akurat nie jestem taka wymagająca - w hotelu zjawiam się głównie
            na noc i na ogół szkoda mi płacić zbyt dużo za nocleg - wolę wydać na inne
            rzeczy, takie jak zwiedzanie, jakąś restauracyjkę, drinka itp. No, ale jakieś
            tam minimum musi być. A jak w apartamencie zalatuje, kuchenka nie jest do końca
            sprawna, lodówka antyczna, bez zamrażalnika, z racji poddasza jest nieznośnie
            gorąco, chociaż to dopiero początek czerwca (a co by było w lipcu!), to może to
            wszystko przeszkadzać a niektórym by całkiem popsuło wakacje.
      • Gość: Jola Re: Włochy Riwiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 18:58
        Bardzo dziękuję za informacje, zaraz poszperam w internecie i sprawdzę jeszcze
        raz INTERHOME.Jola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka