Dodaj do ulubionych

pre paid we włoszech

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 22:41
hej, jade na nartki do wloch i planuje kupic kare telefoniczna do telefonu
komorkowego typu pre paid. Moze ktos z szanownego grona cos wie na ten temat.
pzdr.
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: pre paid we włoszech 21.03.05, 10:02
      Musisz miec dokument i tzw. "codice fiscale" / podobno biora z internetu, ale
      nie wiem, czy to jest legalne /. Byl watek niedawno.
    • megg78 Re: pre paid we włoszech 22.03.05, 22:48
      karte mozesz kupic praktycznie wszedzie. problem w tym, ze nie bedziesz jej
      mogl doladowac po wyczerpaniu jesli jej nie zarejestrujesz na czyjes nazwisko.
      mozna to zrobic tez przez internet, wystarczy znajomy z codice fiscale i
      wszystko jest legalne:)
      polecam TIM, nawet jesli ja go nie znosze, ale w gorach zasieg murowany.
      • testardo Re: pre paid we włoszech 23.03.05, 10:01
        Mozesz zarejestrowac na swoje nazwisko. Wez dokument tozsamosci, na miejscu go
        skseruja, wczesniej wygeneruj z netu codice fiscale (np tu:
        www.comuni.it/servizi/codfisc/), bo cie o niego spytaja, to podyktujesz z kartki
        i po sprawie. Doladowac mozna przez net, albo kupujac karte zdrapke w tabacchaio
        czy innych oznaczonych punktach. Ja tak zrobilam i nie mialam zadnych problemow.
        Milego nartkowania, dokad jedziesz?
        • linn_linn Re: pre paid we włoszech 23.03.05, 11:06
          Problem w tym, ze "codice fiscale" wygenerowane z netu nie jest wazne. Musi byc
          przydzielone przez Urzad Skarbowy. Nie wiem jakie sa konsekwencje poslugiwanie
          sie tym z netu, ale dobrze wziac to pod uwage.
          • tet-anium Re: pre paid we włoszech 24.03.05, 00:31

--a ja kupowalam w tamtym tygodniu w TIM i nawet sie nie zajakneli o codice
            fiscale. Wystarczyl im moj paszport i adres w Rzymie (a nawet nie jestem pod
            nim zameldowana)
            :-)
            • Gość: funghettino Re: pre paid we włoszech IP: *.pool82190.interbusiness.it 24.03.05, 00:36
              vodafone chcial ale jak powiedzialam ze nie mam to sobie go sami zrobili i
              juz...bez problemow
            • daisy123 Re: pre paid we włoszech 24.03.05, 15:32
              Tak jak wyzej pisano: przy zakupie nie pytaja , ale gdy chcesz doladowac to bez
              waznego codice fiscale nie mozesz tego uczynic.
              • Gość: funghettino Re: pre paid we włoszech IP: *.pool82190.interbusiness.it 24.03.05, 15:45
                udalo wam sie kupic karte(w sensie sim )bez dokumentu lub cf???ja kupowalam 2
                razy (raz wind, potem "przerzucilam" ten sam numer na vodafone) i zawsze byl
                potrzebny...i co to znaczy ze nie mozna doladowac: jak masz wazny numer to w
                jaki sposob niby moga ci zabronic go doladowac????
                • daisy123 Re: pre paid we włoszech 24.03.05, 16:21
                  Gość portalu: funghettino napisał(a):

...i co to znaczy ze nie mozna doladowac: jak masz wazny numer to w
                  > jaki sposob niby moga ci zabronic go doladowac????

Oznacza to,z e gdy kupisz karte i probujesz ladowac to kredyt nie jest
                  akceptowany i gdy dzwonisz do operatora i mowisz, ze na taki i taki nr chciales
                  naladowac telefon i podajesz nr karty itd to pan/pani operator mowia Ci,z e
                  musisz sie zglosic do punktu sprzedazy z dokumentem tozsamosci i codice
                  fiscale. Mnie sie zdarzylo kupic kilka razy telefon, z ktorym byla juz karta i
                  przy zakupie nie wymagano zadnych dokumentow. Pewnego razu zdecydowalam,z e
                  warto zatrzymac jeden nr Tim-u no i wlasnie wyszlo, ze nie mozna go doladowac
                  jesli nie podam waznego codice fiscale itd.
                  • Gość: funghettino Re: pre paid we włoszech IP: *.pool82190.interbusiness.it 24.03.05, 16:27
                    boh...naprawde pierszy raz o czyms takim slysze ale wszystko jest
                    mozliwe...dziwne ze ci sim sprzedali bez dokumentu, moze to jakis lewy punkt
                    byl bo przeciez oni kazdy numer musza rejestrowac przy sprzedazy...
                    • linn_linn Re: pre paid we włoszech 24.03.05, 17:31
                      Oznacza to, ze mysla tylko o sprzedazy / choc mnie sie wydaje, ze kseruja dowod
                      i codice fiscale; moge sie mylic, gdyz bylo to kilka lat temu /. Wpisuja numer
                      z netu. Potem ktos ten numer kontroluje i okazuje sie, ze jest wygenerowany,
                      czyli niewazny.
        • Gość: TOMSON Re: pre paid we włoszech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 22:58
          dzieki serdaczne za info. juz za 7 dni jade do pinzolo z grupą www.medula.pl
          • Gość: funghettino Re: pre paid we włoszech IP: *.pool82190.interbusiness.it 24.03.05, 23:59
            ha! to z mojej kumpeli biurem jedziesz znaczy!!!udanej zabawy-na pewno taka
            bedzie!!!
            • Gość: TOMSON Re: pre paid we włoszech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 20:49
              hehehehe to jaki swiat jest maluteńki-kupluje się z jej chłopakiem Piotrkiem S.
              pozdrawiam Tomson

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka