Dodaj do ulubionych

Wymiana walut

IP: *.bialap.sdi.tpnet.pl 31.03.05, 12:02
Jadę pierwszy raz do Włoch a konkretnie do Rzymu.Mam dylemat ile zabrać kasy
ze sobą- wiem że to indywidualna sprawa ale dla świętego spokoju chcę zabrać
trochę złotówek i dlatego zwracam się o radę jak w praktyce wygląda wymiana
na miejscu ,czy kurs mocno niekorzystny i gdzie najlepiej to robić?
Obserwuj wątek
    • vojager29 Re: Wymiana walut 31.03.05, 18:02
      jesli nie masz karty bankowej platniczej, powiedzmy VISA to wez ze soba euro bo
      tam kursy, jesli wogole beda chcieli wziac zlotowki, lichwiarskie
    • Gość: kasia Re: Wymiana walut IP: *.aster.pl 31.03.05, 19:45
      najlepiej miec karte i poprostu skorzystać z bankomatu znanej sieci dostępnej
      też w polsce wtedy koszty sa minimalne, w tamtym roku byłam w Western Union w
      Rzymie to bezpieczna firma wiec rozważałyśmy taką możliwość bo Euro były na
      wyończeniu , kurs w Polsce był 4.6 a u nich 5.50 ostatecznie moża było.. ale
      zdecydowaliśmy się w końcu na zbórke u znajomych, kto co ma ... i rozliczenie w
      Polsce
      • Gość: trebor Re: Wymiana walut IP: *.bialap.sdi.tpnet.pl 31.03.05, 20:20
        Mam kartę do bankomatu Maestro z BPH , ale nie mam czasu zajść do banku i
        zapytać co mógłbym zwojować tą kartą , jak coś wiecie-podpowiedzcie.Pozdrawiam.
        • aani Re: Wymiana walut 31.03.05, 20:31
          Praktycznie to samo co tu - zaplacic w sklepie czy gdziekolwiek, wyplacic z
          bankomatu. Dowiedz sie, jakie twoj bank pobiera prowizje za wyplaty z bankomatu
          za granica - moga byc wysokie, lepiej po prostu placic karta. Oczywiscie w
          niektorych miejscach bez gotowki sie nie obejdziesz, ale wieksze wydatki mozesz
          regulowac karta.
        • Gość: kasia Re: Wymiana walut IP: *.aster.pl 31.03.05, 20:48
          chyba jednak lepiej sie dowiedziec w banku, teoretycznie w sieci euronet nie
          powinno być prowizji, w tamtym roku zaryzykowałam obcy bankomat ale okzało sie
          po powrocie że prowizja za 50e wynisła 15 zł wiec chyma nie aż tak dużo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka