Dodaj do ulubionych

Kilka pytań o METRO w RZYMIE !!

IP: 212.69.66.* 10.05.05, 07:49

To jeszcze raz ja. Będę niedługo w Rzymie i wiem, że muszę wykonać parę jazd
metrem - a dokładnie jego czerwoną linią.
Ile euro kosztuje bilet na metro w jedną stronę, albo całodzienny? Gdzie
można kupić bilety? Napiszcie mi coś o tym wszystkim.....
Pozdrawiam
Cio!

simone_don
Obserwuj wątek
    • Gość: pablo Re: Kilka pytań o METRO w RZYMIE !! IP: 212.160.200.* 10.05.05, 08:41
      Całe info znajdziesz na: www.atac.roma.it/
    • Gość: Kasia Re: Kilka pytań o METRO w RZYMIE !! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.05.05, 09:10
      1 bilet kosztuje 1 euro i można jeździć na nim przez 75 min. Całodobowy bilet
      kosztuje 4 euro. Bilet jest ważny na wszystkie rodzaje transportu w Rzymie:
      metro, kolejke, autobusy.
      Pozdrawiam
    • Gość: bolawa Re: Kilka pytań o METRO w RZYMIE !! IP: *.pap / 217.153.186.* 10.05.05, 10:47
      metro jest strasznie zatłoczone, brudne, pełne imigrantów i złodziei (działają
      jak w Polsce - wyróżnają ich przewieszone przez ramię kurtki i torby na
      ramieniu, czasem nawet reklamówki; działaja w grupach). Zatłoczone na tyle, że
      metro stoi w korkach! jedzie jedno za drugim i kiedy jedno wjeżdża na peron,
      drugie czeka w tunelu!

w metrze nie ma klimy, a znalezienie miejsca do siedzenia (zwłaszcza rano i
      wieczorem) graniczy z cudem.

znacznie lepsze są rzymskie tramwaje i autobusy - ładne, czyste i przewiewne.
      polecam sprawdzić, czy na danej trasie nie jeżdżą. i choć stoja w korkach, jakś
      nie widziałam, by zatykały się ulice na więcej niz parę minut.
    • Gość: marghe_72 Re: Kilka pytań o METRO w RZYMIE !! IP: *.acn.waw.pl 10.05.05, 11:36
      a bilety kupisz w sklepie pt. Tabacchi , w automatycznych dystrybutorach itp
    • hernandez 4 EURO calodniowy Metro Rzymski-SYF KILA I MOGILA: 10.05.05, 11:37
      polecam przejazdzke:
      -duszmo
      -masy ludzi
      -zasyfione korytarze
      -po metrze w W-wie, Moskwie to metro Rzymu to szok kulturowy:)) ale i tak z
      niego korzystam:)
      Polecam tez stacje kolejki przystanek przed piazza Popolo (euklide o ile mnie
      pamiec nie myli) jak w schronie;))
      • Gość: ALICJA Re: 4 EURO calodniowy Metro Rzymski-SYF KILA I MO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 12:44
        może wiecie czy w autobusach trzeba mieć dodatkowy bilet za bagaż? Pozdrawiam
        Alicja
        • Gość: bolawa Re: 4 EURO calodniowy Metro Rzymski-SYF KILA I MO IP: *.pap / 217.153.186.* 10.05.05, 12:52
          wydaje mi się, że nie trzeba, ale lepiej to sprawdzić
        • hernandez Re: 4 EURO calodniowy Metro Rzymski-SYF KILA I MO 11.05.05, 16:22
          hmm chyba nie trzeba (tj.nikt nigdy nie kupowal:)ale to nie to samo:)
      • Gość: funghettino Re: 4 EURO calodniowy Metro Rzymski-SYF KILA I MO IP: *.pool82190.interbusiness.it 10.05.05, 12:55
        mi sie najbardziej podoba to ze nie mowia nazw stacji, wiec bedac w wagonie
        trzeba caly czas pilnowac i wypatrywac jakie stacje sie mija i ile jeszcze
        brakuje...a ostatnio jak bylam to na stacji termini przy wejsciu do metra stal
        jeden facet z obslugi i mowil zeby uwazac na bagaze torebki i inne rzeczy bo
        mozne sie zdarzyc ze po wyjsciu z metra tych bagazy i torebek juz sie nie
        bedzie mialo- fajnie nie ? :)
        • dorrit Linia metra A 10.05.05, 13:35
          Czy wszyscy mowicie o linii "czerwonej" metra czyli linii A?
          Bo linia B, ktora jezdze codziennie do pracy i z powrotem (rano jade w
          godzinach szczytu) nie jest tragiczna, wentylacja dziala, pociagi nie stoja,
          scisk w wersji japonskiej jest b. rzadko...
          Pozdrawiam.
          • Gość: Alicja Re: Linia metra A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:41
            Rozumiem dorrit, że mieszkasz w Rzymie. Może ty wiesz napewno czy w autobusach
            obowiązuje tak jak w Polsce bilet na bagaż? Będę wdzięczna jeżeli się
            odezwiesz. pozdrawiam
          • hernandez Re: Linia metra A 11.05.05, 16:23
            kurde to chyba masz szczescie;)))Ja jezdze i A i B i w obu jest
            scisk,tlok,sauna itp itp itp:)
        • Gość: marghe_72 Re: 4 EURO calodniowy Metro Rzymski-SYF KILA I MO IP: *.acn.waw.pl 10.05.05, 13:41
          funghettino a cóz w tym dziwnego?
          wiadomo ze kradzieze sie zdarzają.. i w polskim i we włoskim metrze.
          • dorrit bagaz 10.05.05, 14:28
            bagaz jedzie gratis do wymiarow 25x30x50 cm; wozki dzieciece gratis, jesli sa
            zlozone. Nie wiem, jaka jest cena bagazu wiekszego. Na stronach www tez nie
            widze.

Popatrz na
            www.atac.roma.it
            • Gość: alinka Re: bagaz IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 11.05.05, 08:59
              Proszę o podpowiedź czy można kupić tygodniowy bilet na przejazdy komunikacją ?
              Jeśli tak czy jest ważny od momentu skasowania czy od początku tygodnia ?
              Dzięki
              alinka
              • hernandez Re: bagaz 11.05.05, 16:24
                sa bilety tygodniowe (16 EUR?) ale jak wyglada sprawa z ich waznoscia to nie
                wiem.Wydaje sie ze powinny byc od godz do godz
                • Gość: ks Re: bagaz IP: *.meganet.pl 14.05.05, 01:10
                  bilet wazny od poniedziałku,data stempla na odwrocie,wazny z dokumetem jest to
                  bilet imienny.
          • Gość: funghettino Re: 4 EURO calodniowy Metro Rzymski-SYF KILA I MO IP: *.pool82190.interbusiness.it 10.05.05, 14:39
            w tym ze kradna nic, ale ze metro placi facetowi z rozesmiana buzka za mowienie
            ze kradna zamiast cos zrobic konkretnego w tej sprawie to wg mnie dziwne jest...
            • marghe_72 Re: 4 EURO calodniowy Metro Rzymski-SYF KILA I MO 11.05.05, 11:44
              w PL wiszą kartki "uwaga na kieszonkowców" :))
    • Gość: TAs Re: Kilka pytań o METRO w RZYMIE !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:42
      wrociłem w niedziele z rzymu. e nie jest tak tragicznie, jak niektorzy piszą.
      to prawda, że brudno, duszno pocioagi pomalowane w ohydne grafitti, zlodzieje
      jaj wszedzie. ale metro jest i da sie dzieki niemu poruszac szybko.coż z tego
      ze w w-wie jest superczysto itd skoro metro porusza sie tylko na krotkim
      dystansie? to ja wolalbym bez tych super granitow itp ale zeby bylo dwa razy
      dluższe. bo metro jest do przemieszczania się a nie do ogladania. Do oglądania
      w rzymie jest co innego. A jak komus tak zupelnie zle to niech kupuje skuter i
      arideverci a roma
      • Gość: simone_don Re: Kilka pytań o METRO w RZYMIE !! IP: 212.69.66.* 11.05.05, 13:59
        Dorrit, Marghe_72,hernander and other fellas....

Wielkie dzięki za wasz odzew na moje skromne pytanko o metro Roma.
        Po przeczytaniu waszych postów jestem już gotowy ;) na spotkanie z italian
        underground :)
        Pozdrawiam was wszystkich.

Simone_don

ps. Jak po włosku jest 'metro', albo pytanie 'gdzie jest stacja metra?'??
        • Gość: funghettino Re: Kilka pytań o METRO w RZYMIE !! IP: *.pool82190.interbusiness.it 11.05.05, 14:43
          meropolitana lub metrò (nie wiem w ktora strone akcent...)ale to pierwsze
          czesciej

dove la più vicina stazione di metropolitana?- gdzie jest najblizsza stacja
          metra?

pozdrawiam baw sie dobrze w rzymie i uwazaj na kieszonkowcow :)
          • Gość: marghe_72 Re: Kilka pytań o METRO w RZYMIE !! IP: *.acn.waw.pl 11.05.05, 15:00
            dov'e' la piu' vicina stazione della metropolitana? :)

ps.nie mam włoskich znaków
          • Gość: funghettino Re: Kilka pytań o METRO w RZYMIE !! IP: *.pool82190.interbusiness.it 11.05.05, 15:19
            upssssssss dov'è oczywiscie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka