Dodaj do ulubionych

Dom Pielgrzyma w Rzymie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 23:05
Hej!
Problem pojawił się już we wcześniejszym wątku, ale mam dodatkowe pytanie.
Samolot ląduje na Ciampino o 21.20. Chciałbym dotrzeć szybko do Domu
Pielgrzyma na Via Cassia. Siostrzyczki proponują transport za 30 ojro (chyba
za osobę). Czy ktoś z Was się orientuje ile może na tej trasie kosztować
taksówka?
Aha…Czy siostrzyczki mogą robić problemy parze w nieformalnym związku? ;-)
Pzdr
Pedro
Obserwuj wątek
    • Gość: Pedro Re: Dom Pielgrzyma w Rzymie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 01:16
      Hej! Może ktoś pomoże PLIZ!
      Pzdr
      Pedro
      • Gość: Remo Re: Dom Pielgrzyma w Rzymie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 09:13
        Widze ze nie ma odzewu wiec postaram sie pomoc jak umiem. Nigdy niekorzystalem
        z taksowek w Rzymie wiec moje informacje bede opierac na wiadomosciach z
        internetu...
        Z Ciampino na via Cassia jest ok 40 km jadąc obwodnicą. Porównując ceby podane
        na www.assotaxi.it/index.html wychodzi ze taki dystans to koszt okolo
        50 - 57 euro. Tak wiec wszystko zalezy od tego w ile osób bedziecie bo jesli we
        dwie to nie wiem czy nie lepiej skorzystac z oferty siostrzyczek :]
        Przynajmniej bez ryzyka i nerwówki. Z drugiej strony jesli znacie choc troche
        wloski to zawsze sie mozna targowac z taksowkarzem.
        No to ja tyle. Pozdrawiam.
    • basia553 Re: Dom Pielgrzyma w Rzymie 18.05.05, 08:57
      Ciesz sie, ze siostrzyczki chca Ci pomöc, D.P. lezy na drugim koncu miasta, za
      taksöwke zaplacilbys wielokrotnie wiecej. I to w nocy! Ja bede mieszkac w
      srodku miasta, a wlascicielka mieszkania napisala mi, ze z dworca Termini do
      niej taksöwka kosztuje ok. 25 Eur. A jeszcze musze dojechac do tego Termini z
      lotniska!!
    • Gość: Maja Re: Dom Pielgrzyma w Rzymie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 10:57
      Nie wiem jak dojechać szybko, ale ja też jedę do Domu Pielgrzyma i mam zamiar
      skorzystać z komunikacji miejskiej. Z lotniska Ciampinio pojedziemy autobusem
      COTRAL do stacji Ciampinio tam wsiądziemy w kolejkę i dojedziemy do Termini. Z
      Termini siostrzyczki nam podały autobusy, tzn. autobusem 910 do końca do placu
      Mancini a tam się przesiadamy na autobus 201, który jedzie wzdłuż via Cassia.
      Nie wiem ile czasu zajmie nam ta podróż ale przecież nigdzie naM SIĘ NIE
      SPIESZY. Wyczytałam na necie, ze taxi kosztuje od 45 do 60 euro a nocna taryfa
      jest drozsza o 30%. Jedziemy pierwszy raz i te informacje uzyskaliśmy od
      forumowiczów i siostrzyczek no i oczywiście szperaliśmy w necie. Pozdrawiam Maja
      • Gość: bebo Re: Dom Pielgrzyma w Rzymie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 12:04
        Ale o 22.00 Dom Pielgrzyma zamknięty. Więc rzeczywiście nie ma się co spieszyć
        bo do rana daleko.
        • Gość: Maja Re: Dom Pielgrzyma w Rzymie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 12:49
          Ale siostrzyczki to też ludzie. My przed wyjazdem napewno zadzwonimi i powiemy,
          że do 22 nie damy rady dojechać. Myślę,że z całego samolotu więcej osób będzie
          miało nocleg w Domu Pielgrzyma i nie wszyscy będą jechać taxi. Pozdrawiam.
          • Gość: maraska Re: Dom Pielgrzyma w Rzymie IP: *.zr.univ.gda.pl 18.05.05, 14:03
            Ja wiele nie pomoge, ale slyszalam i wyczytalam gdzies na watkach ze z centrum
            Rzymu na Via Cassia jezdzi jakas kolejka. i juz podobno ni jest to tak dlaeko.
            mzoe poszperajacie w watkach o domach pielgrzyma, troche tego jest.
            A ja lece juz jutro, ale nocowac bede blizej centrum, zobaczymy:-)
            pozdrawiam
            A w Domu Pielgrzyma juz raz keidys bylam, piekny ogrod.
            natomaist nie gwarantuje ze siostry nie beda mialy nic przeciwko parze
            niebedacej malzenstwem.
            Maraska
            • vojager29 Re: Dom Pielgrzyma w Rzymie 18.05.05, 14:24
              >Siostrzyczki proponują transport za 30 ojro<

jesli moge zapytac - co ta za waluta
              • Gość: Pedro Re: Dom Pielgrzyma w Rzymie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 14:59
                Dzięki wszystkim!...a waluta? cóż Ojropejska ;-)
                Pzdr
                Pedro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka