Dodaj do ulubionych

Rzym-Florencja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 13:01
Z gory przepraszam ze znowu o kimunkacji ale strona podana nizej albo nie
zawiera informacji ktorej szukam albo jestem za malo kumaty.
Otoz slyszalem ze jest szybka kolej laczaca Rzym z Florencja, tak ze mozna w
jeden dzien dostac sie do Florencji, zwiedzic (pobieznie ale zawsze) i wrocic
do Rzymu jeszcze tego samego dnia.
Czy ktos moze wie ile kosztuje bilet i skad odjezdzaja te pociagi?
Z gory dziekuj bardzo za ewentualne informacje
Obserwuj wątek
    • dorrit Re: Rzym-Florencja 25.05.05, 13:04
      www.trenitalia.it - strony kolei wloskich, znajdziesz wszystkie polaczenia,
      tylko gorzej ze znalezieniem cen... W kazdym razie dojedziesz szybko i drozej
      Eurostarem i wolniej Intercity. Odjazd (podaje tylko dworce centralne) z Roma
      Termini, przyjazd do Firenze S.M.N. (czyli Santa Maria Novella).
      Milego zwiedzania!
      • Gość: vander Re: Rzym-Florencja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 13:35
        bardzo dziekuje!!!
        To co tam znalazlem, moze komus sie przyda. Eurostar jedzie 1.5, IC 2.5.
        Cena II klasy dla Eurostara to 30EUR, IC - 25EUR. Nie wiem czy sa jakies znizki
        za bilety w obie strony.
        Czyli zasadniczo taka zabawa kosztyje 60EUR od lepka. Niby sporo ale byc tam i
        nie zobaczyc perly renesansu;)
        • patekku1 Re: Rzym-Florencja 25.05.05, 13:51
          Jak masz możliwość, to kup bilety wcześniej, bo jest rezerwacja miejsc na
          Eurostar.
          Ja jechałam w kwietniu z Rzymu do Florencji i potem dalej do Wenecji i bilety
          kupiliśmy kilka dni wcześniej, tak jak nam poradzono w inf. turystycznej. I
          faktycznie pociąg był pełen.
          • Gość: spirea Re: Rzym-Florencja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.05, 14:58
            jesli masz zamiar więcej podróżować po Włoszech, rozważ tzw. chilometrico,
            piszą o tym na psacal.onet, kosztuje 118 euro i można na nim przejechać do
            3000km, bilet do 5 osób, więcej info nie mogę znaleźć, ale wydaje mi się, że to
            wychodzi najtaniej
            • puara Re: Rzym-Florencja 30.05.05, 00:44
              hey
              a wiecie moze czy sa znizki na kolej dla studentow?Np na karty typu EURO czy
              ISIC?
              Czy jest jeszcze jakas tansza mozliwosc przejazdu Firenze-Roma,np orientujecie
              sie jakie sa ceny za bilet pospieszny?Albo powiedzcie jaki skrot odpowiada tej
              nazwie po wlosku,to sama sprawdze w rozkladzie:)Dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka