Dodaj do ulubionych

Zwiedzanie Rzymu

IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 26.05.05, 20:27
Czy w jeden dzień jest to możliwe:(Północno – Wschodni Rzym i Piazza Navona)
Panteon, Pl.Wenecki, Ara Pacis+Mauzoleum Augusta, Plac del Popolo, Santa
Maria del Popolo, Willa Borghese, Villa Giulia, Villa Medici, Trinita dei
Monti, Schody Hiszpańskie, Santa Maria della Concezione, Santa Maria della
Wittoria, Santa Maria Maggiore, Santa Prassede, San Carlo alle Quattro
Fontane, San`t Andrea al. Quirinale, Palazzo Barberini, Fontanna di Trevi,
Piazza Colonna, Piazza di Montecitorio, La Maddalena, San Luigi dei Francesi,
Piazza Navona, santa Maria della Pace, Palazzo Altemps, Sant Ivo alla
Spienza, Chiesa Nuova, Palazzo della Cancelleria, Campo do Fiori, Area Sacra
di Largo Argentina, ghetto, Il Gesu, Palazzo Doria Pamphili, Santa Maria
Sopra Minerva, Sant Ignazio di Loyola.

Obserwuj wątek
    • mglura Re: Zwiedzanie Rzymu 26.05.05, 20:30
      chyba nie, ale zależy od szybkości i dokładności zwiedzania
    • Gość: marghe_72 Re: Zwiedzanie Rzymu IP: *.acn.waw.pl 26.05.05, 22:01
      zalezy od tego czy bedziesz wszędzie wchodzić i bardzo dokłądnire oglądać

Bo spacer ( z oglądaniem ww wymienionych obiektów) to od biedy Ci wyjdzie:)
      • dorrit Re: Zwiedzanie Rzymu 27.05.05, 09:50
        Przez te obiekty przejdziesz, ale wiekszosci z nich nie bedziesz nastepnego
        dnia pamietac. No i zmachasz sie niezle w upal. Wg mnie warto ograniczyc
        jednodniowe zwiedzanie, zeby cos w glowie zostalo.
        • Gość: r Re: Zwiedzanie Rzymu IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 27.05.05, 14:34
          To może pomożecoe wybrać mi te najważniejsze, których nie sposób pominąć
          • Gość: Aleksandra Re: Zwiedzanie Rzymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 14:45
            Od lat praktykuję ze swoimi turystami i wszyscy są zadowoleni, aby poznać Rzym
            w pigułce wystarczy jeden dzień na szybki spacer bez specjalnego pośpiechu i
            zakładając, że masz cały dzień.

Najlepiej dojechać METREM do Coloseum i zacząć od tej strony Od Coloseum
            idziesz przez cały Rzym antyczny główną ulicą Via del Fori Imperiali , na
            końcu której po prawej stronie znajduje się Kolumna Trajana - mijając Forum
            Romanum i Forum Trajana przechodzisz do Placu Veneckiego , na którym znajduje
            się Pomnik Ojczyzny , stąd możesz zboczyć na Kapitol.

Pózniej idąc ruchliwą ulicą Corso Roma dochodzisz do Fontanny di Trevi (tam
            warto zjeść lody są wspaniałe) stąd należy zboczyć -kierunek Plac Hiszpański ze
            słynnymi schodami hiszpańskimi, pózniej idąc najdroższą ulicą Rzymu wracasz w
            kierunku ulicy Corso Roma gdzie cofając się w kierunku Pomnika Ojczyzny na
            wysokości Fontanny skręcasz w prawo na Panteon i Plac Nawony z tamtąd blisko
            już do Twierdzy Anioła i Watykanu.

To typowy program na jeden dzień zwiedzania , aby troszeczkę w expresowym
            tempie coś zobaczyć, chyba, że interesują Cię obiekty sakralne to należałoby
            ułożyć to wszystko inaczej i mieć na uwadze fakt , że większość kościołów od
            12.00 - 16.00 jest poprostu zamknięta.

ŻYCZĘ CI WSZYSTKIEGO DOBREGO
            MIŁEGO POBYTU W RZYMIE
            • Gość: r Re: Zwiedzanie Rzymu IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 28.05.05, 16:22
              W Rzymie będę 5 dni ale nie wiem czy zobaczę wszystko co chciałabym. Stąd moje
              pytanie. Inne dni będą równie bogato rozplanowane i tu zastanawiam się właśnie
              czy nie za bogato. Co jest najciekawsze waszym zdaniem spośród przedstawionej
              listy i czego nie mogę pominąć.
              • alek69 Re: Zwiedzanie Rzymu 30.05.05, 07:10
                bede w Rzymie od 19 czerwca , czy ktos bedzie tam w tym samym czsie ? Razem
                albo w grupie moze byc przyjemniej zwiedzac Rzym.

Gość portalu: r napisał(a):

> W Rzymie będę 5 dni ale nie wiem czy zobaczę wszystko co chciałabym. Stąd
                moje
                > pytanie. Inne dni będą równie bogato rozplanowane i tu zastanawiam się
                właśnie
                > czy nie za bogato. Co jest najciekawsze waszym zdaniem spośród przedstawionej
                > listy i czego nie mogę pominąć.
    • Gość: maja Re: Zwiedzanie Rzymu IP: *.toya.net.pl 27.05.05, 11:54
      w japońskim tempie jest to do zrobienia ale musisz nieźle zasuwać no i czy coś
      z tego zostanie ci w głowie? czy nie będziesz opowiadał znajomym, że ołtarz
      pokoju stał na szczycie hiszpańskich schodów?
      • energajzerka Re: Zwiedzanie Rzymu 27.05.05, 11:54
        ja mam 4 dni na rzym i sie powaznie zastanawiam czy nie wydluzyc do 9 dni!
        pozdro.er-ka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka