Dodaj do ulubionych

Do WŁOCH Z DZIECKIEM

05.06.05, 23:09
Bardzo prosze o pomoc. W ktory rejon Włoch udac sie z dzieckiem? Nie znam
zupełnie tego rejonu swiata a bardzo chce tam jechac. Słyszałam wiele o Zatoce
Neapolitanskiej. Ale moze jakies zawezenie danych?? Poradzcie, z gory
dziekuje Aga
Obserwuj wątek
    • agniesiau Re: Do WŁOCH Z DZIECKIEM 05.06.05, 23:16
      jeszcze jedno najwazniejsze BIURO Z jakim warto jechac. Chciałabym jechac na
      zorganizowane wczasy aby byl czas na lezenie na plazy i troche zwiedzania (małe
      dziecko)
    • Gość: blanka Re: Do WŁOCH Z DZIECKIEM IP: *.ramtel.com.pl 05.06.05, 23:22
      ja tez wybieram się z dzieciakiem. Wybraliśmy południową częśc Włoch, bo północ
      kojarzy mi się niestety z mega zatłoczonymi plażami, na których ciężko się
      zrelaksować, zwłaszcza będąc z dzieckiem. Jedynym minusem wyprawy na pułudnie
      jest ilość kilometrów jaka trzeba przebyć, ale z dwojga złego lepsze to, a
      słyszałam, że widoki na południu zniewalają...
      • Gość: blanka Re: Do WŁOCH Z DZIECKIEM IP: *.ramtel.com.pl 05.06.05, 23:23
        ...ale jeśli wybierasz sie samolotem, to odległość nie ma znaczenia w sumie...
      • Gość: funghettino Re: Do WŁOCH Z DZIECKIEM IP: *.pool82190.interbusiness.it 06.06.05, 00:28
        na pustki na plazach poludnia tez nie ma co marzyc niestety. ale za to plaze sa
        ladniejsze:)
        • Gość: blanka Re: Do WŁOCH Z DZIECKIEM IP: *.ramtel.com.pl 06.06.05, 00:31
          taaakkk - musi byc malowniczo i piaszczyście..:)
    • marghe_72 Re: Do WŁOCH Z DZIECKIEM 05.06.05, 23:32
      zalezy jad daleko jestescie w stanie dojechac
      no i jak zamierzacie wypoczywac

czy np. morze jest niezbędne?

co do osrodków w regionie Campania to moze to -www.residenceoleandri.com/

albo Kalabria - polecam z całego serca, idealne dla rodzin z dziecmi (w jakim
      wieku jest Twoje?)
      www.ventaglio.com/cgi-bin/cgi2nova.exe?
      SN_ADDRESS=ivvportal2&SN_METHOD=M_show3&Haz=01&Hbt=02&Hpg=05&Hvl=22 - szukaj
      Nicotera
      • marghe_72 Re: Do WŁOCH Z DZIECKIEM 05.06.05, 23:34
        jeszcze raz
        www.ventaglio.com/cgi-bin/cgi2nova.exe?SN_ADDRESS=ivvportal2&SN_METHOD=M_show&Haz=01&Hbt=00&Hpg=00
        • marghe_72 Re: Do WŁOCH Z DZIECKIEM 05.06.05, 23:35
          poszukaj w okienku SELEZIONA IL VENTA CLUB - Calabria - Nicotera
          • Gość: blanka Re: Do WŁOCH Z DZIECKIEM IP: *.ramtel.com.pl 05.06.05, 23:58
            straaaasznie tam drogo... hmmm.. Nie znasz czegoś tańszego?...:)
            • Gość: turysta Re: Do WŁOCH Z DZIECKIEM IP: *.Interpl / 217.17.41.* 06.06.05, 00:09
              Tanio to mozesz kloca postawic w publicznym szalecie, jak mowi staropolskie
              powiedzenie- kto nie ma miedzi ten w domu siedzi, siedz wiec na dupie i tyle.
              • Gość: blanka Re: Do WŁOCH Z DZIECKIEM IP: *.ramtel.com.pl 06.06.05, 00:18
                .. siedz wiec na dupie i tyle

A na czym przepraszam mozna jeszcze siedziec? .... he he
            • Gość: marghe_72 Re: Do WŁOCH Z DZIECKIEM IP: *.acn.waw.pl 06.06.05, 12:35
              blanko.. Nicotera to All Inclusive (all inclusive z prawdziwego zdarzenia- w
              cenie jest WSZYSTKO - sporty, zajecia dla dzieci, wyzywienie,m napoje lody
              itp) .. zatem cena jest usprawiedliwiona
              warto tam jechać poza sezonem

• Gość: mag333 Re: Do WŁOCH Z DZIECKIEM IP: 212.160.131.* 06.06.05, 07:39
      witaj, tak się składa że też wybieramy się do włoch z dzieckiem,do tej pory
      podróżowaliśmy samolotem , ale kusi nas piękno krajobrazów Europy i dlatego
      postanowilismy się wybrać samochodem. Przyznam szczerze, że troche przeraża
      mnie perspektywa jazdy z naszym maluchem, przez tyle godzin, czy on to wytrzyma
      (wprawdzie ma 4 lata)ale on nie wytrzymałby dwa tygodnie bez mamy i taty , więc
      chyba lepiej zrobimy zabierając go zesobą?

dręczy mnie sumienie, że będeę go męczyła tyle czasu w samochodzie;

dodam żemy wybieram sie do Rzymu ,niedaleko jest morze i oczywiście w Rzymie
      jest co zwiedzać , planujemy podróż do Watykanu (koniecznie)a potem to jeszcze
      zobaczymy;

pozdrawiam Megan
      • Gość: marghe_72 Re: Do WŁOCH Z DZIECKIEM IP: *.acn.waw.pl 06.06.05, 12:38
        córka miała niecąły rok jak musielismy pojechac na północ Włoch, nie byo
        łatwo,ale dojechalismy
        następnie wybralismy sioe dpo Toskanii (córka miała hmm rok i 8 m-cy - podróz
        zniosła idealnie
        im starsza tym, łatwiej sie z Nią podrózuje, pod warunkiem,ze po drodze
        zapewniamy Jej jakieś atrakcje:
        np.
        - ostatnio - postoj w Wiedniu - wizyta na Praterze
        - postoje w ciekawych misteczkach, gdzie mozna pójść na spacer i do parku,
        zjeśc loda itp
        - zabawki, zabawki .. płyty z bajkami i piosenkami do słuchania, ksiazki..
        przekąski, czeęste postoje

Noclego po drodze moim zdaniem to koniecznosc.
        • mag333 Re: Do WŁOCH Z DZIECKIEM 06.06.05, 13:32
          cieszę się , że potwierdziłaś swoją odpowiedzią, moje zamiary co do
          wyprawy ,szczerze mówiąc tochę mnie onaprzeraża ale mam nadzieję żesobie
          poradzimy,

dzięki za pomoc

M
          • agniesiau Re: Do WŁOCH Z DZIECKIEM 06.06.05, 16:16
            dzieki wszystkim za podpowiedzi. Byłam dzis w Orbisie i tam tez polecaja
            Calabrię. My jedziemy autokarem bo do najblizszego lotniska mamy zbyt daleko.
            • makda Re: Do WŁOCH Z DZIECKIEM 06.06.05, 16:27
              ..ja nie mam dziecka co prawda, ale podroz z dzieckiem autokarem tak daleko
              wydaje mi sie kiepskim pomyslem. Auto to co innego, mozna robic duzo
              przystankow, dziecko sie nie zmeczy i w razie ewnetualnych przygod (np choroba
              lokomocyjna) mozna zawsze chwile odpoczac...

20 godzin- jesli nie wiecej- non stop w autokarze to katorga dla dziecka (i jak
              przypuszczam, dla wspolpasazerow rowniez)
              • Gość: marghe_72 Re: Do WŁOCH Z DZIECKIEM IP: *.acn.waw.pl 06.06.05, 20:43
                muszę sie zgodzić
                Autokarem bym z dzieckiem nie pojechała. Zwłąszcza z małym
                • ennka Re: Do WŁOCH Z DZIECKIEM 07.06.05, 19:40
                  Do Kalbrii jest daleko i podróż autokarem będzie trwała napewno ponad dobę.
                  Powinni Ci powiedzieć w biurze podróży ,ile trwa podróż.Do tego co
                  podadzą ,dodaj jeszcze 20%.Zawsze są jakieś nieprzewidziane sytuacje.
                  Z dzieckiem bym nie pojechała,dorosłemu taka drogę ciężko wytrzymać.
                  Jeśli już , to wybierz okolice Wenecji ,tam jest dużo bliżej.
    • Gość: Jagoda Re: Do WŁOCH Z DZIECKIEM IP: *.pk.edu.pl 08.06.05, 00:15
      witam,
      jest Pani zainteresowana kupnem biletu samolotowego do Rzymu?bardzo tanio...moj
      email:kryszka9@wp.pl
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka