Dodaj do ulubionych

Ładne plaże, spokojne miejscowości.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 11:39
Jeżeli ktoś z Was był i może polecić poproszę o informację gdzie znaleźć
urokliwe zakątki, bez bardzo wielkich tłumów, z ładnymi plażami i okolicami.
Wybieramy się samochodem, więc dotarcie do ciekawych miejsc do zwiedzania nie
będzie problemem. Poproszę też o informacje, których szukam od kilku dni na
forum, dotyczące trudności ze znalezieniem prywatnych kwater/apartamentów i
przykładowych cen. Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: biala81 Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.06.05, 23:54
      Polecam Miramare na obrzeżach Rimini. Jest dość spokojnie, plaża super, morze
      czyściutkie, ludzie sympatyczni i baaardzo pomocni.
      Ja mieszkałam ze znajomymi w Verdemare Residence i za tydzień czasu zapłaciłam
      235 złotych!!!( + 15 złotych za ubezpieczenie i 25 euro < jak wszędzie >
      kaucji, którą zwracają w dniu wyjazdu ). Mieliśmy 5 minut spacerkiem do
      promenady, do sklepów natomiast dosłownie kilka kroków. Bardzo fajne miejsce!
      Wkrótce tam wracam :O) !!!
      • Gość: sknera Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 00:17
        A ja! mieszkalam u znajomego za friko, no moze niecalkiem ;-)0.
        Bylo superowo, co bede wam opowiadac. Mojej kolezance to nawet
        doplacili. Nie wiem czy ty Max masz tez szanse, chociaz moze?
        Przystojny jestes?
        • Gość: Max Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. IP: *.toya.net.pl 09.06.05, 09:43
          Dzięki za błyskotliwy post. Pytałem o przykładowe (czytaj obowiązujące) ceny,
          co nie znaczy, że chcę znaleźć kwaterę za darmo, sknerą nie jestem, pracy nie
          szukam - wybieram się na wakacje z moją kochaną żoną! :-)
          Nie wątpię, że dla Ciebie "u znajomego za friko" może być super i może było - z
          każdej strony, ale jak mówił Piłsudski "byka trzeba się strzec z przodu, konia
          z tyłu, a głupoty z każdej strony".
          Wszystkich, którzy mogą pomóc w odpowiedzi na proponowany wątek ładnych plaż i
          spokojnych miejsc zachęcam do podzielenia się informacjami. Myślę, że wiele
          osób na tym skorzysta.
    • marghe_72 Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. 09.06.05, 09:45
      ale jakie okolice Cię interesują?
      Włochy są długaśne ;-)
      • Gość: Max Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 10:16
        Nie ma ograniczeń. Jestem przygotowany na przejazd przez całe Włochy do
        Kalabrii, na Sycylię. Chętnie kilka dni w jednym, kilka w innym miejscu.
        Planowaliśmy zatrzymać się w Toskanii i ewentualnie nad Adriatykiem.
        Ograniczeniem może być tylko czas ok. 3 tyg., dlatego chciałbym wiedzieć gdzie
        warto.
        • Gość: gunia997 Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. IP: *.master.pl 09.06.05, 11:26
          polecam Kalabrie- okolice Tropea,Capo Vaticano-piekne plaze,woda
          krysztal,egzotyczna roslinnosc/cytryny,pomarancze,granaty,figi itd/-jezeli
          chcesz wiecej info-pytaj
          • Gość: Max Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 11:34
            Dzięki Gunia. Orientujesz się, czy są problemy ze znalezieniem apartamentu dla
            2 os. - lipiec i ewentualnie jakie są przedziały cenowe? Może jesteś w stanie
            polecić jakieś konkretne wypróbowane kontakty?
            • Gość: gunia997 Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. IP: *.master.pl 10.06.05, 18:20
              w roku ubieglym bylismy ze scanholiday-316 euro za extra ap.4 osoby,14 dni/co
              ciekawe na miejscu mozna bylo za ta kase wynajac plac pod namiot w tym samym
              osrodku t,j.Torre Ruffa Robinson/ w tym roku widzialem ten osrodek w ofercie
              Neckermana-ale niestety nie ta cena/ aha, to byl poczatek wrzesnia
          • gosia.kontra1 Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. 09.06.05, 13:32
            za 2 tyg. jadę na wycieczkę z Triadą i tydzień spędzę nie wiem jeszcze
            dokładnie, w którym hotelu na Kalabrii. Giunia czy mogłabyś powiedzieć jakie są
            zejścia do wody, czy kamieniste i od razu głęboko (kiepsko pływam i stąd moje,
            na pierwszy rzut oka może niezbyt rozsądne pytanie) i jakiej miejscowości w
            Kalabrii na pewo nie mogę przegapić?
            • Gość: gunia997 Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. IP: *.master.pl 10.06.05, 18:26
              plaze kamieniste i piaszczyste-zajscia rozne czesciej lagodne.Nie mozesz
              pominac m. Tropea-to cos nizwyklego/zejdz koniecznie na plaze/
    • Gość: marghe_72 Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. IP: *.acn.waw.pl 09.06.05, 10:54
      miejsc jest duzo.. od Gardy, przez Sperlongę po zatokę neapoletanską (mniejsze
      miejscowosci typu Vietri, Positano..)
      poszukaj wątku o Kalabrii.. forumowicze polecali co nieco

a Toskania.. co krok piekna miejscowosc..ale raczej nie nad morzem

ja polecam Sardynię,ale nie wiem czy tam dacie rade dojechac (prom..)
      • Gość: Max Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 11:45
        Marghe, orientujesz się jakie są możliwości znalezienia prywatnej kwatery na 3-
        4 noce w mniejszych miejscowościach Toskanii. Morza tam nie braliśmy pod uwagę,
        na te kilka dni nastawilibyśmy się na krajobrazy, zwiedzanie i wino:-) Mówiąc o
        promie na Sardynię miałaś na myśli koszt promu czy może inne problemy np. korki
        na prom? Koszt promu w jedną stroną auto +2 os. to ok. 80 EUR w jedną stronę,
        na kilka dni może to faktycznie się mało opłacać, chociaż z drugiej strony
        zobaczyć na pewno warto. Możesz polecić jakieś miejscowości na Sardynii?
    • oxygen100 Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. 09.06.05, 11:50
      Polecam okolice Selinunte na Sycylii. Malo ludzi sliczna plaza z rudym piaskiem
      woda lazurowa i ZIMNA!!!
      • marghe_72 Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. 09.06.05, 12:39
        w toskanii jest pełno willi, domostw itp do wynajecia ..nie wiem tylko czy na
        3 - 4 dni Wam wynają w sezonie (raczej tydzien to minimum)..

Jesli o Sardynię chodzi - miałam na mysli 10 h spędzonych na romie (z Livorno),
        nie wiem czy macie ochotę na coś takiego.. ew. mozna płynąc 4 h na Korsykę..
        przejchać sie po niej (warto) , przespać i dopłynąc na Sardynię (45 min).
        Miejscowosci powiadasz.. my zatrzymalismy sie w Palau (nieciekawe miateczko) ..
        ale stanowio dobra bazę wypoadową do zwiedzania - Costa Smeralda i wiele innych
        ciekawych zakóatków.
        Jesli sie zdecydujesz daj znać to napisze konkretniej
        • linn_linn Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. 09.06.05, 14:01
          W cenach mozna sie zorientowac wstawiajac do www.google.it case vacance
          miejscowosc ewentualnie dodatkowo ilosc lozek / posti letto 3,4,5,6 /.
          Przykladowo Tropea.
          Na Sardynie mozna plynac z portu Civitavecchia do Olbii: niecale 5 godzin.
          Polecam szczegolnie statki Moby: spodobaja sie dzieciom.
          Virtual Tour z Moby Wonder, Freedom lub Aki:
          www.moby.it/mds/mws/virtual_tour/home.xpd
        • oxygen100 Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. 09.06.05, 14:04
          marghe a moglabys i do mnie napisac na poczte gazetowa konkretniej?? Wybieramy
          sie do Wloch ale nie mamy sprecyzowanych miejsc gdzie pojechac. Myslelismy tez
          o Sardynii ale bez zadnych konkretow.
          dzieki z gory:))
          ---
          Wredne plany nie uknuja sie same!!!
          Wesprzyj polska nauke!!! - kliknij
          ampat.amu.edu.pl/SNP/index.html
          • marghe_72 Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. 09.06.05, 21:17
            napisałam na priva
        • Gość: Max Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. IP: *.toya.net.pl 09.06.05, 14:35
          Pomyślę o Sardynii, chociaż chyba skłaniałbym się do planu Toskania,
          ewentualnie jakaś miejscowość między Rzymem a Neapolem, a później Kalabria
          albo/i Sycylia jeżeli czasu na wszystko wystarczy. Dzięki za dotychczasowe
          posty.
          • linn_linn Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. 09.06.05, 19:05
            Jesli morze to Toskania nie jest najlepszym wyborem; tzn. mozna znalezc we
            Wloszech miejscowosci o wiele ladniejsze.
            • Gość: marghe_72 Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. IP: *.acn.waw.pl 09.06.05, 23:26
              jesli między Rzymem a Neapolem to może Orvieto?
              tylko ze to nie nad morzem.. no i dosc oblegane, ale piękne
              • ortodox Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. 10.06.05, 22:35
                Tylko, że Orvieto nie leży między Rzymem a Neapolem :))).
                • Gość: marghe_72 Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. IP: *.acn.waw.pl 10.06.05, 22:44
                  swieta racja:)))

pomieszałam
                  Orvieto jest przed lub nad Rzymem.. w zlaeznosci kto skąd jedzie :)))

• Gość: marghe_72 Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. IP: *.acn.waw.pl 11.06.05, 21:07
                    a raczej przed lub za :)))
    • Gość: zyzio Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. IP: 80.51.191.* 10.06.05, 10:18
      A ja polecałbym półwysep Gargano okolice Vieste. Dla mnie idealne miejsce do
      odpoczynku.
    • Gość: zyzio Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. IP: 80.51.191.* 10.06.05, 10:18
      A ja polecałbym półwysep Gargano okolice Vieste. Dla mnie idealne miejsce do
      odpoczynku.
    • Gość: Jackowski Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:04
      Maxie, polecalbym jezioro Garda. To miejsce, ktore najbardziej spelnilo moje
      wyobrazenie o Italii. Miejsowosci (male i "romantyczne", np. Limone, Malcesine)
      naprawde robia niesamowite wrazenie. Wrazenie robi krajobraz gorski, ale zeby
      cie nie przerazic, Malcesine nazywane jest 'ogrodem Wloch'.

Przekonaj sie sam:
      www.garda.com
      www.lagodigarda.it

Nie wiem jak z kwaterami i apartamentami. Spalismy w Malcesine, w niezlym
      hotelu (z naprawde olbrzymim ogrodem) - zdaje sie, ze na tych stronach cos
      znajdziesz:

www.gardalake.it

Moja zona tez byla zachwycona.

P.S.

Dodatkowy plus - bliskosc Werony.
      Jedyny minus - to nie nad morzem, ale jeziorem....
    • Gość: zebur Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.05, 21:33
      Rimini i okolice - plaża szeroka (ok.100-150 m od morza do lungomare - drogi
      przy plaży), piaseczek, bez tłoku, do San Marino 20 km (najtańsze whisky w
      Europie)
      w okolicach cudowne ciche miasteczko jak ze średniowiecza - Satarcangelo di
      Romania, tylko wieczorem! cudo
      • Gość: wrocek Rimini bez tłoku? IP: *.chello.pl 13.06.05, 23:38
        No to chyba w listopadzie. No ale jeśli ktoś lubi plaże z 30 rzędami leżaków i
        zajmowanie miejsca w sektorze 5, rząd 25 do morza, miejsce 44 to może i to
        miejsce dla niego...
        • Gość: zyzio Re: Rimini bez tłoku? IP: 80.51.191.* 14.06.05, 09:37
          To samo chciałem napisać.
    • Gość: boo Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.05, 23:07
      Jest takie miejsce w Kalbrii nad morzem Tyrreńskim - nazywa się Capo Vaticano a
      miejscwość konkretnie San Nicolo di Ricadi - mało znana wioska z pięknymi
      plażami , zatoczkami, piaskiem, skałkami do nurkowania + latarnia morska z
      restauracją - dolce vita :)
      • Gość: Max Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. IP: *.toya.net.pl 16.06.05, 10:24
        Dzięki za dotychczasowe info. Myślę, że Toskania, a później Kalabria będzie
        dobrym rozwiązaniem.
        Czy ktoś ma informacje na temat cen i możliwości wynajęcia apartamentów? Czy za
        np. 60 EUR/apart. znajdzie sie coś przyzwoitego? Czy jest duża dostępność
        prywatnych apartamentów, czy łatwiej o ośrodki i hotele?
        • linn_linn Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. 16.06.05, 10:54
          Do strony www.google.it wstaw case vacanze posti letto ... / tu ilosc lozek / i
          miejscowosc.
    • Gość: Giglio Re: Ładne plaże, spokojne miejscowości. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 23:05
      polecam strone www.interhome.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka