radioaktywny 09.08.05, 13:44 Wróciłem z Apulii, poniżej link do kilkudziesieciu zdjec z tego regionu Wloch community.webshots.com/user/radioaktywny100 Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Apulia na zdjęciach 09.08.05, 13:55 Moja ukochana sasiadka, Apulia... Uwielbiam ten region: w tych dniach przezywa tragedie katastrofy samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funghettino Re: Apulia na zdjęciach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.05, 14:41 radioaktywny,i jak wrazenia z mojego drugiego domu :)))?? podobalo sie? slicznie jest...juz sie nie moge doczekac kiedy tam wroce z tej zapadanej i zimnej w-wy brrrr... pozdrawiam :) fun Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Wrazenia zapierajace dech w piersiach. 09.08.05, 20:23 Wrazenia jak zwykle cudowne, to moj ulubiony region. Bylem tam kolejny juz raz choc po raz pierwszy moglem zrobic zdjecia, ktore mozna pokazac ( kupilem cyfrowke). Nigdy nie mam dosc Apulii tak jak i Wenecji. Wyjezdzajac z tego regionu juz zaczynalem tesknic az bolało... Ps. Morze jonskie jest najladniejszym morzem, a plaze pod Tarentem zachwycaja mnie kolorem wody, wydmami i drobnym piaskiem. Zazdroszcze mozliwosci bycia tam czesciej lub na stale, najchetniej bym tam zamieszkal lecz niestety zrodlo utrzymania mam tutaj :-( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiku_san Re: Apulia na zdjęciach IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.08.05, 18:18 Tobie to dobrze :-) A jak tam jest o tej porze: duży tłok? Miałeś gdzie parkować? Pytam, bo zawsze jeżdżę w czerwcu, właśnie, aby uniknąć tłoku. Co prawda w zeszłym roku w Ligurii tłok dopadł mnie nawet w czerwcu... Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Apulia na zdjęciach 10.08.05, 18:24 Tlok na plazach jest jedynie w sobote i niedziele gdy wlosi maja wolne, w tygodniu jest cisza i spokoj. Bardzo sobie cenie fakt, ze prawie nie ma tam turystow z poza Wloch. Z parkowaniem nigdzie nie mialem problemu. Apulia jest oazą spokoju i domowej atmosfery w porownaniu z polnoca czy nawet srodkiem tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiku_san Re: Apulia na zdjęciach IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.08.05, 18:36 Widzę, że muszę wybrać południe Włoch na następne wakacje. To chyba coś dla mnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Apulia na zdjęciach 10.08.05, 18:41 Bardzo, bardzo polecam - tam sa plaze na ktorych bedziesz jedynym plazowiczem :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Apulia na zdjęciach 10.08.05, 18:46 Proponuje obejrzec sobie plaze Apulii z "lotu ptaka" :-))) maps.google.com/maps?ll=40.405131,17.347412&spn=2.062157,3.938599&z=9&t=k&hl=en Odpowiedz Link Zgłoś
funghettino Re: Apulia na zdjęciach 10.08.05, 20:55 no pewnie ze musisz bo warto!!!!wystarczy spojrzec na zdjecia radioaktywnego,a to tylko niewielka namiastka... natomiast z tlokiem, korkami i turystami to roznie bywa. plaze sa pustsze (chyba to nie po polsku ale nie przychodzi mi nic lepszego do glowy :/) w strone brindisi i taranto wlasnie, albo na skalkach. no i zdecydowanie odradzam niedziele bo nawet na stojaco nie znajdziesz miejsca na piasku :). a parkowanie w lecce to koszmar zawsze (oprocz tych niedziel kiedy wszyscy sa nad morzem oczywiscie :)) turysci zagraniczni sa w miastach, w tym roku nawet jakos ich duzo widzialam wloczacych sie i popijajacych granite hihi, ale na plazach rzeczywiscie ich brak. i dobrze... ach, jeszcze dwa tygodnie i wracam!!! pzdr fun (salentina nel cuore) Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Apulia na zdjęciach 10.08.05, 21:17 Mam nadzieje fun, ze tam gdzie wracasz bedzie koncowka netu ;-) A propos Lecce to bylem tam jakies 5 - 7 lat temu. Najwieksze wrazenie zrobila na mnie "koronkowa" katedra, szkoda ze rzezby rozsypuja sie na pył :-( Poza tym jakos nie poruszylo mnie to miejsce - niestety. Pewnie wymaga mojej powtórnej wizyty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
funghettino Re: Apulia na zdjęciach 10.08.05, 21:40 mam net a jakze, "alice" sobie zalozylam by dostep do forum miec :) z lecce jest tak ze czym dluzej tam jestes tym bardziej ci sie podoba...na poczatku chyba caly ten barok troche przytlacza i jakos sie go za duzo wydaje...nie wiem jak bylo 5 lat temu ale teraz nic sie nie rozsypuje(no dobra prawie, ale to jak w calych wloszech). jak wroce do lecce to rzuce zdjecia, mam ich sporo z calego salento. teraz na wakacjach w kraju jestem na chwilke :)wiec moj komputer sam w domu siedzi. pozdrawiam goraco Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Apulia na zdjęciach 10.08.05, 21:54 Koniecznie bardzo prosze o zdjecia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Apulia na zdjęciach 11.08.05, 09:53 nic przeci Apulii czy zdjeciom ale ........... szczerze powiedziawszy nic ciekawego (nie zdjecia ale motywy) jesli je zamieszczasz to oczekujesz komentarza, wiec nie obrazaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Apulia na zdjęciach 11.08.05, 11:03 Zdjecia sa po to aby przez chwile poczuc sie znow we Wloszech i klimat tego kraju, a nie oceniac techniczne aspekty poszczegolnych ujec. Gdybym chcial aby one byly brane pod uwage to link wkleiłbym na forum FOTOGRAFIA. To tak aby rozwiac twoje watpliwosci Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Apulia na zdjęciach 11.08.05, 14:41 to tez nie to mialem na mysli, pardon chodzilo mi o to, ze zdjecia -obrazki powinny zachecic ogladajacego do odwiedzenia tego regionu, w tym przypadku tak nie jest i tylko to chcialem przekazac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radioaktywny Re: Apulia na zdjęciach IP: *.astral.lodz.pl 11.08.05, 14:52 chodzilo mi o to, ze zdjecia -obrazki powinny zachecic ogladajacego do > odwiedzenia tego regionu, w tym przypadku tak nie jest i tylko to chcialem > przekazac Dziekuje za typowo polskie, powodowane szczerą troską uwagi, m.in. dlatego czuje sie lepiej we Wloszech. Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Apulia na zdjęciach 12.08.05, 07:39 wlasnie twoja odpowiedz jest typowo polska: co mnie sie podoba musi sie wszystkim podobac a gdzie tolerancja dla inaczej widzacych ? moj drogi, czy pokazujac zdjecia w miejscu publicznym oczekujesz tylko aplauzu ? ja bym napisal np. tak : pardon masz racje, zdjecia nie pokazuja calego uroku Apulii, nie jestem profesjonalista ale tam naprawde jest pieknie i jeszcze nie calkiem "zasmiecone masowa turystyka" Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Apulia na zdjęciach 12.08.05, 14:49 >a gdzie tolerancja dla inaczej widzacych ? Zapewniam cie, ze jestem chodzaca tolerancja dla osob inaczej widzacych i myslacych. Pozdrawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś