Dodaj do ulubionych

PRACA DLA POLSKI W HOTELU W VALLE D'AOSTA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 16:51
SZUKAM OSOBY, KTORA CHCIALABY PODJAC LEGALNA PRACE W CLASS HOTEL (****) W
VALLE D'AOSTA. jA DOSTALAM TAM PRACE I ZACZYNAM ZA 3 TYGODNIE, BO TERAZ HOTEL
JEST ZAMKNIETY. DYREKTOR POSZUKUJE OSOBY, KTORA PRACOWALABY ZE MNA I
JEDNOCZESNIE DZIELILA ZE MNA POKOJ W HOTELU. WARUNKI SA NAPRAWDE KORZYSTNE.
900 EURO NA REKE, WYZYWIENIE, NOCLEG, DZIEN WOLNY W TYGODNIU, 13-TKI, 14-TKI.
OSOBA POWINNA MOWIC PO WLOSKU, MIEC JAKIES DOSWIADCZENIE W PRACY JAKO
KELNERKA I NAJLEPIEJ ABY MIALA PERMWSSO DI SOGGIORNO. WIEM, ZE TO NIELATWE,
ALE MOZE KTOS TAKI WLASNIE SZUKA PRACY. PODKRESLAM ZE PRACA JEST LEGALNA I
DYREKTOR ZAMIERZA STWORZYC TEAM NIETYLKO NA SEZON,ALE NA STALE. PISZCIE
LOOCYNKA@LIBERO.IT
Obserwuj wątek
    • alessa Re: PRACA DLA POLSKI W HOTELU W VALLE D'AOSTA 04.11.05, 11:41
      Lucynko nie powinnaś robić nadziei osobom, które szukają pracy legalnej , bo
      chyba wiesz , że zdobycie permesso di soggiorno jest bardzo skomplikowane
      i czasami załatwienie tych formalności trwa 1/2 roku.
      • linn_linn Re: PRACA DLA POLSKI W HOTELU W VALLE D'AOSTA 04.11.05, 12:51
        Pisze przeciez, ze najlepiej gdyby te osoby mialy permesso. Nie jest natomiast
        jasne, czy pracodawca bierze na siebie zalatwienie formalnosci.
        • Gość: Lucyna Re: PRACA DLA POLSKI W HOTELU W VALLE D'AOSTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 23:32
          Zalatwienie permesso di soggiorno jest zwykla formalnoscia, jedynie troche
          zabiera to czasu. Najpierw nalezy udac sie do ufficcio dell'immigrazione i
          wypelnic wniosek, zostawic 4 zdjecia i kopie paszportu. Po 30-40 dniach jest
          juz do odbioru. Permesso di soggiorno pozwala zalatwic jeszcze jedna sprawe-il
          codice fiscale, niezbedne do legalnej pracy. Zalatwia sie to w 5 minut w
          ufficcio delle entrate. To nie jest chyba takie trudne, a ja nikumo oczu nie
          mydle, napisalam bowiem ze najlepiej bedzie jesli osoba, ktorj poszukuje bedzie
          miala permesso di soggiorno, bo to jest podstawa do legalnego zatrudnienia we
          Wloszech. Reszte formalnosci zalatwia pracodawca
          • linn_linn Re: PRACA DLA POLSKI W HOTELU W VALLE D'AOSTA 05.11.05, 11:18
            Mowisz o permesso di soggiorno turystycznym?
            • Gość: Lucyna Re: PRACA DLA POLSKI W HOTELU W VALLE D'AOSTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 15:36
              Nie....ja mam permesso di soggiorno attesa lavoro- czyli w oczekiwaniu na
              prace. Turystyczne jest o tyle gorsze, ze czesto zadaja od ciebie, abys
              udowodnila im ze na czas pobyty na kazdy dzien masz okolo75 Euro, natomiast
              Attesa lavoro pozwala Tobie legalnie przebywac we Wloszech i poszukiwac pracy.
              Dopiero w momencie, gdy znajdziesz pracodawce lub on sam Ciebie znajdzie, to on
              wystepuje do Ufficcio dell'impiego o pozwolenie na prace. W tym przypadku tylko
              i wylacznie on musi o nie wystapic. Ja przez 5 lat jezdzilam do wloch ze
              swiadomoscia ze tak ciezko jest zalatwic permesso di soggiorno..problem w tym,
              ze nikt nic nie wie, a my nie jestesmy w ogole poinformowani w przepisach. Sami
              Wlosi maja metlik. W jednym z urzedow 6 pan pracujacych nie umialo mi
              odpowiedziec na proste pytanie.
              • linn_linn Re: PRACA DLA POLSKI W HOTELU W VALLE D'AOSTA 05.11.05, 16:48
                Jesli dobrze rozumiem, kiedys juz pracowalas, skonczylo Ci sie permesso i
                przedluzylas je motywujac oczekiwaniem na prace. Nie sadze, aby bylo to mozliwe
                jesli ktos nie mial jeszcze permesso na prace, ale moge sie mylic.
                • Gość: Lucyna Re: PRACA DLA POLSKI W HOTELU W VALLE D'AOSTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 11:10
                  Permesso disoggiorno mam po raz pierwszy...
                  • linn_linn Re: PRACA DLA POLSKI W HOTELU W VALLE D'AOSTA 06.11.05, 11:23
                    A to cos nowego... Tym lepiej. Byc moze ma znaczenie fakt, ze Val d'Aosta jest
                    regionem autonomicznym.
                    • Gość: Lucyna Re: PRACA DLA POLSKI W HOTELU W VALLE D'AOSTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 15:02
                      Ja zalatwialam sobie permesso disoggiorno w Turynie, bo tam chcialam zostac, a
                      praca w Valle D'Aosta wyskoczyla nagle....wiec to nie ma znaczenia
    • Gość: leonardo Re: PRACA DLA POLSKI W HOTELU W VALLE D'AOSTA IP: 80.55.195.* 06.11.05, 16:37
      Ja w kwesti formalnej. Ten Dyrektor to robi Cię w konia bo za taką pracę
      dostaje się ok 1300 Euro do 1500 i łaski Ci nie robi. Wiem bo żona pracowala w
      hotelach. Pozdrawiam
      • basia553 Leonardo, 06.11.05, 17:39
        czy to bylo netto? I czy miala oprocz tego wyzywienie i nocleg? Pytam nie
        zlosliwie, tylko z ciekawosci
        • Gość: Lucyna Re: Leonardo, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 18:03
          Ja mam 900 na reke, od 5 lat jezdze do wloch i wiem, jakie sa pensje, dlatego z
          tej bardzo sie ciesze. Pracuje 7 godzin dziennie, mam dzien wolny w tygodniu.
          Nie interesuje mnie ile zarabia czyjas zona, to byl post dla osoby
          zainteresowanej ta praca a nie dla jakichs zlosliwych facetow
          • Gość: Lucyna Re: Leonardo, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 18:05
            Placa mi dodatkowo 13-tki i 14-tki
            • Gość: zbynek Re: Leonardo, IP: *.plock.mm.pl 06.11.05, 19:02
              a dlaczego ma ktoś pracować za 900 jak wszędzie za taką samą pracę dostanie1300-
              1400 i po odliczeniu kosztów prawie nic się nie zostanie .
              • linn_linn Re: Leonardo, 06.11.05, 19:10
                Kosztow czyli czego dokladnie? No bo wyzywienia i noclegu nie. Zostatwmy to
                zreszta osobom zainteresowanym.
                • Gość: Lucyna Re: Leonardo, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 21:42
                  Dziekuje za ostatnia wypowiedz, bo Leonardo chyba nie zrozumial
                  • Gość: zbynek Re: Leonardo, IP: *.plock.mm.pl 07.11.05, 11:58
                    o obazach pracy we włoszech już się posze a o innych wyzyskach będzie się pisać
                    • linn_linn Re: Leonardo, 07.11.05, 12:45
                      Nie przesadzaj. Wielu Wlochow marzy o takiej pensji.
                    • bynek Re: Leonardo, 07.11.05, 12:52
                      W obozie można zamknąć pracujących w polu, na fermie. W hotelu, restauracji jest
                      to raczej nie możliwe. Widziałem sporo Polaków zadowolonych z takiej pracy i
                      zarobków. Zostaje praktycznie 900 euro w kieszeni, to całkiem spora sumka.
                      Nawet gdyby trzeba było pracować 12 a nie 7 godzin dziennie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka