Dodaj do ulubionych

Półwysep Sorrento prosze o pomoc

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 09:12
witam kupiłam bilety do Neapolu i zdecydowałm się na półwysep Sorrento, prosze
o podpowiedź czy tam są miejsca z plażą i łatwym dojściem do autobusu, może
ktoś zna Meta lub Piano Sorrento lub Puolo, nie wiem na które mjejsce się
zdecydować z przewodników wynika albo plaża albo autobus, prosze o jakieś rady Ala
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Półwysep Sorrento prosze o pomoc 28.01.06, 09:35
      Niestety nie bylam. Nie wiem, czy przydadza Ci sie te uwagi.
      A Piano Sorrento nie odpowiada Ci?
      Tu sa autobusy:
      www.uniplan.it/sita/s509
      Tobie chodzi o polaczenie z Neapolu? Jesli tak, to jest kolej. Poszperaj tutaj:
      www.vesuviana.it/reti.htm
      • Gość: alka Re: Półwysep Sorrento prosze o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 13:06
        dzięki, myślałam o Piano, ale tam chyba marnie z plażą, czy wiesz coś o tym?
        Alka
        • linn_linn Re: Półwysep Sorrento prosze o pomoc 28.01.06, 13:12
          Niestety nie wiem. Trzeba byloby poszukac zdjec plaz w tamtych okolicach. No
          chyba, ze ktos byl...
    • Gość: wal Re: Półwysep Sorrento prosze o pomoc IP: *.icpnet.pl 28.01.06, 22:08
      Ale tam nie jezdzi sie by plazowac, tylko dla super ciekawych okolic.Plaze nad
      zatoka Neapolitanska raczej marne (male, skaliste).Do poruszania sie po okolicy
      najlepsza jest kolej, ktora kursuje od Sorrento do Neapolu. Nie zapomnij o
      Capri.
      • marghe_72 Re: Półwysep Sorrento prosze o pomoc 29.01.06, 00:17
        Gość portalu: wal napisał(a):

> Ale tam nie jezdzi sie by plazowac, tylko dla super ciekawych okolic.Plaze
        nad
        > zatoka Neapolitanska raczej marne (male, skaliste).Do poruszania sie po
        okolicy
        >
        > najlepsza jest kolej, ktora kursuje od Sorrento do Neapolu. Nie zapomnij o
        > Capri.

Circumvesuviana, tak sie nazywa ta kolej i faktycznie b. wygodnie sie nią
        podróżuje
    • marghe_72 Re: Półwysep Sorrento prosze o pomoc 29.01.06, 00:16
      z tego co pamietam Meta jest połozona dosc wysoko nad morzem
      na plaże idzie sie dosc długo w dól..\

ogólnie te okolice nie mają szerokich piaszczystych plaż

autobusów nie kojarzę
      • linn_linn Re: Półwysep Sorrento prosze o pomoc 29.01.06, 11:14
        Z autobusami jest dosc kiepsko z uwago na uksztaltowanie terenu: zdarzaja sie
        obsuniecia terenu i czasem niewielkie odcinki sa zamkniete dla ruchu. Jesli
        plaze, to gdzie indziej.
    • bynek Re: Półwysep Sorrento prosze o pomoc 30.01.06, 14:38
      Plaże rzeczywiście są tam niewielkie. Wybrzeże skaliste. W samym Sorrento jest
      plaża tuż przy porcie ale nie każdy takie lubi, właściwie to tylko kąpielisko.
      www.capriweb.com/web/Itineraries/itinerary.php?lan=Pol&id=25
      pzdr
      • Gość: wal Re: Półwysep Sorrento prosze o pomoc IP: *.icpnet.pl 31.01.06, 22:38
        Alka nie przejmuj sie plazami, zawsze znajdziesz kawalek dla siebie. Znajomy
        wloch twierdzi, ze prawdziwe wlochy to wlasnie Neapol, a ja dodaje polwysep
        Sorrento + zatoka neapolitanska.
        pozdrawiam
    • ab_extra Re: Półwysep Sorrento prosze o pomoc 02.02.06, 19:38
      W Sorrento w porcie kawałek czarnego piasku między łodziami i fajna skalista
      plaża trochę dalej (do góry i za paroma zaktętami w prawo między oliwne gaje)
      (Bagna cośtam), ale jakieś kawałki piasku dopiero w Positano i Amalfi. Ale
      jechac warto.
    • Gość: Ewa Re: Półwysep Sorrento prosze o pomoc IP: 193.24.198.* 24.02.06, 12:55
      Ja tez kupiłam bilety do Neapolu, ale wybieram się na Ischię.Autobus lub
      taksówka z lotniska na molo Beverlo gdziee odpływają promy .To piekna zielona
      wyspa z piaszczystymi plażami ,cytrusowymi ogrodami ,swietnie zorganizowaną
      komunikacją autobusową.Przeznaczam 2 dni na zatrzymanie sie w Neapolu i
      pozwiedzanie miasta i okolicy.Capri ma skaliste plaże.
      Ewa
      • linn_linn Re: Ischia e Capri 24.02.06, 14:19
        Molo Beverello / trzecie zdjecie /:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=27686886&v=2&s=0
        Ischia:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=27050506&v=2&s=0
        Jesli wybierzesz sie na Capri, to mozesz wybrac punkty widokowe:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=26899248&v=2&s=0
      • Gość: alka Re: Półwysep Sorrento prosze o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 08:58
        witam, czy na Ischi znalazłaś niedrogie noclegi? Ja po przeczytaniu postów o
        Neapolu, może pochopnie odwołałam rezerwację hotelu w Neapolu i teraz szukam
        bazy wypadowej do zwiedzania miasta, my zatrzymujemy sie 7 dni w okolicach
        Positano 7 w Paestum zostało nam jeszcze 6 dni, chcielibyśmy blisko Neapolu, też
        myślałma i Ischi albo Procidzie, ale nie wiem czy to dobry pomysł, dopływać z
        nich codziennie do Neapolu? Z jakiego biura wykupiłaś lot? Ja ze Skyeurope,
        wczoraj zobaczyłam na stronie, ze zmienili godz. wylotu, ciekawe czy Neapol
        wogóle poleci, Ala
        • linn_linn Re: Półwysep Sorrento prosze o pomoc 25.02.06, 12:04
          Ja bylam na wycieczce jednodniowej w cenie niewiele wyzszej od ceny obiadu.
          Na ewentualny wypad mam w ulubionych residence "Le pigne", ale widze, ze
          wlasnie zmieniaja ceny: tzn. na razie nie ma ich wcale.
          www.lepigne.it/servizi.html
          W kazdym razie objezdzajac Ischie "wybralam" sobie miejscowosc Casamicciola / 3
          km od portu /. 3 km od portu. Ischia obejmuje 5 miejscowosci.
          Wklejam link ogrodow "La Mortella" / o takich miejscach czesto sie nie wie lub
          nie pamieta /:
          www.ischia.it/mortella/index1.htm
          Tu znajdziesz sporo informacji, w tym takze last minute:
          www.ischiaonline.it/
          Na koniec rada: lipiec i sierpien lepiej omijac.
          • linn_linn Re: Półwysep Sorrento prosze o pomoc 25.02.06, 12:07
            Ja mieszkam we Wloszech, wiec wystarczy mi samochod lub autokar / plus prom /.
            Procidy jeszcze nie odwiedzalam.
            Plynie sie okolo 45 minut: jesli znajdziesz cos tanszego na Ischii, warto
            mieszkac tam.
        • Gość: Ewa Re: Półwysep Sorrento prosze o pomoc IP: *.ghnet.pl 25.02.06, 17:15
          Lecę ze Sky w lipcu ,sprawdzałam nie ma zmiany godziny wylotu.No cóz istnieje
          ewentualność odwołania ,wtedy jedziemy samochodem .Na Ischi mamy rezerwację
          apartamentu w miejscowości Forio,może nie bardzo tanio ale chyba warto.Jeśli
          masz w planach aktywny wypoczynek i totalne zwiedzanie to na pewno nie polecam
          wysp, no bo to się wiąże z kosztami promu i czasem /na Procide jest chyba 6
          euro.Ale z drugiej strony myśle ,że miło byłoby po tygodniu zwiedzania /pewnie
          w upale/ poleniuchowć parę dni nad morzem ?
          • linn_linn Re: Półwysep Sorrento prosze o pomoc 25.02.06, 17:41
            Warto po prostu policzyc roznice: Neapol plus promy plus czas na podroz w
            stosunku do wersji sama Ischia. Moze sie okazac, ze roznica bedzie minimalna, a
            wieczory na Ischii zapewnione.
    • bah77 Re: Półwysep Sorrento prosze o pomoc 24.02.06, 23:22
      Alka, tu możesz obejrzeć mnóstwo pięknych fotek z malowniczego wybrzeża w
      okolicy Sorrento i wybrać sobie skrawek piasku, żwirku lub skał na plażowanie:

www.fotoeweb.it/sorrentina/index.asp

bah77
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka