Gość: roxx IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 12:43 Witam Nie jezdżę na nartach , więc dlatego latem chciałem się wybrać w Dolomity. Warto? Jaka miejscowość? (Madonna do Campiglio?), jakie ceny , co warto zobaczyć? pozdrawiam Roxx Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lagal Re: dolomity IP: dns.d* / 10.12.58.* 04.07.03, 15:01 Byłem w drugiej połowie sierpnia 2002. Przez znane miejscowości trudno nawet przejechać. Radzę wybrać mniej znane. Polecam Arabę przy masywie Sella. O naclegi dość trudno - szukałem chodząc od domu do domu ponad 2 godziny(szczyt sezonu letniego).Za apartament ( 2 pokoje+kuchnia+łazienka) zapłaciliśmy po 16 Euro/osobę (3osoby -> 48Euro).Inne propozycje droższe. Zakupy hurtem należy robić w marketach przed wjazdem w Dolomity. Ceny kolejek linowych 4-10 Euro/osobę. Tłok tylko na szlakach z dojazdem samochodem na parking wyjściowy i wjazdem kolejką. Ilość szlaków umożliwia wybranie dostosowanego do swoich możliwości. Wrażenia niezapomniane. Odpowiedz Link Zgłoś