Gość: alien10 IP: *.lubzel.com.pl 26.06.06, 14:02 Pytanie może lamerskie, ale sprawa mnie interesuje,więc pytam :czy we Włoszech pobierana jest kaucja za plastikowe butelki tzw.PET ( tak jest np. w Niemczech). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
333a3 Re: kaucja za butelki 28.06.06, 18:08 Gość portalu: alien10 napisał(a): > Pytanie może lamerskie, ale sprawa mnie interesuje,więc pytam :czy we > Włoszech pobierana jest kaucja za plastikowe butelki tzw.PET ( tak jest np. w > Niemczech). chcesz jechać do Włoch i zbierać plastikowe butelki dla kaucji? Odpowiedz Link Zgłoś
amrin Re: kaucja za butelki 28.06.06, 20:03 załamać się można takimi komentarzami, jak ten "333a3"..... jak w tym wątku, gdzie na zapytanie o orientacyjne ceny dostaje się oskarżenie o żebractwo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=43564590 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: kaucja za butelki IP: *.szwajcarska.pl 28.06.06, 20:13 No dokładnie amrin bo tu wszystkich rzekomo stać na noclegi w hotelach 4**** i 5*****, jadaniu w najlepszych restauracjach a każdy kto jedzie pod namiot i np. bierze ze sobą część jedzenia albo pyta ile orientacyjnie powinien mieć kieszonkowego jest od razu posądzony przez tutejszych światowców za żebraków itp. Gdybym tu tak wszystkim wierzyła i korzystała w ich rad to do Włoch bym na pewno nie pojechała bo bym uważała, że jak śpię w hostelu za 18 E i jem pizzę to jestem polskim żebrakiem na którego Włosi źle patrzą. A tak naprawdę to mało komu bym tu wierzyła bo uważam, że większość tu osób po prostu wymyśla sobie pewne rzeczy, które niewiele mają wspólnego z rzeczywistością i najlepiej bazować na własnym doświadczeniu niż tak wierzyć we wszystko co tu niektórzy piszą. Sama zresztą się o tym już tu przekonałam. Odpowiedz Link Zgłoś
amrin Re: kaucja za butelki 28.06.06, 20:26 swoją drogą to ciekawe, że w Niemczech pobierana jest taka kaucja - może chodzi o to by się zastanowić przed wyrzuceniem do zwykłego śmietnika - proekologiczne takie Odpowiedz Link Zgłoś
333a3 Re: kaucja za butelki 28.06.06, 20:55 Po co komuś informacja nie na temat np. cen napojów tylko za kaucje za butelki??? E - obawiam się, że ty nie wierzysz sama sobie. Takiego potoku bzdur jeszcze tutaj nie czytałem. Jeżeli kogoś tutaj spotyka krytyka, a myślę że każdemu normalnemu turyście z Polski zależy na tym aby traktowano go w Italii, czy gdziekolwiek za granicą nie jak żebraka, to tylko tych, którzy jadąc np. z namiotem nie korzystają z campingów tylko planują biwakować na dziko, co we Włoszech jest zresztą zabronione. A wyłapywani przez miejscową policje dokładają tylko do i tak nie najlepszych opini o polacco. Nie czytałem jeszcz nigdy jakichkolwiek słów potępienia za jedzenie pizzy czy hostel za 18 €. Dobrze jest pisać co się myśli, ale czasem też trzeba pomyśleć co się pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: kaucja za butelki 28.06.06, 21:03 Po co Ci informacja po co komu cena ewentualnej kaucji? Odpowiedz Link Zgłoś
333a3 Re: kaucja za butelki 28.06.06, 21:10 Ponieważ zarzuciłem komuś, że będzie zbierał butelki na kaucje i spotkała mnie za to krytyka. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: kaucja za butelki 28.06.06, 23:09 To z kolei jest uzasadnione: zarzucasz chec zbierania butelek komus kogo nie znasz. Na jakiej podstawie? Powinienes taka krytyke brac pod uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: kaucja za butelki IP: *.szwajcarska.pl 28.06.06, 21:07 Ciesz się, że ty myślisz i wydaje ci się, że jesteś taki mądry. Grunt to dobre samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
333a3 Re: kaucja za butelki 28.06.06, 21:14 Gość portalu: E. napisał(a): > Ciesz się, że ty myślisz i wydaje ci się, że jesteś taki mądry. Grunt to dobre > samopoczucie. Merytorycznie, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: kaucja za butelki 28.06.06, 21:24 Gość portalu: E. napisał(a): . A tak naprawdę to mało > > komu bym tu wierzyła bo uważam, że większość tu osób po prostu wymyśla sobie > pewne rzeczy, które niewiele mają wspólnego z rzeczywistością i najlepiej > bazować na własnym doświadczeniu niż tak wierzyć we wszystko co tu niektórzy > piszą. Sama zresztą się o tym już tu przekonałam. przykłady poproszę Odpowiedz Link Zgłoś
kacper31 Re: kaucja za butelki 28.06.06, 21:38 To faktycznie ciekawy temat z tą kaucją za butelki. Jeżeli ktoś kupuje napój i płaci kaucje (we Włoszech się z tym nie spotkałem), to po wypiciu oddaje butelkę i dostaje kaucje. I wtedy powinna go interesować tylko cena napoju. Odpowiedz Link Zgłoś