Dodaj do ulubionych

kaucja za butelki

IP: *.lubzel.com.pl 26.06.06, 14:02
Pytanie może lamerskie, ale sprawa mnie interesuje,więc pytam :czy we
Włoszech pobierana jest kaucja za plastikowe butelki tzw.PET ( tak jest np. w
Niemczech).
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: kaucja za butelki 26.06.06, 14:28
      Nie.
    • 333a3 Re: kaucja za butelki 28.06.06, 18:08
      Gość portalu: alien10 napisał(a):

> Pytanie może lamerskie, ale sprawa mnie interesuje,więc pytam :czy we
      > Włoszech pobierana jest kaucja za plastikowe butelki tzw.PET ( tak jest np. w
      > Niemczech).
      chcesz jechać do Włoch i zbierać plastikowe butelki dla kaucji?
      • amrin Re: kaucja za butelki 28.06.06, 20:03
        załamać się można takimi komentarzami, jak ten "333a3".....

jak w tym wątku, gdzie na zapytanie o orientacyjne ceny dostaje się oskarżenie o
        żebractwo:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=43564590
        • Gość: E. Re: kaucja za butelki IP: *.szwajcarska.pl 28.06.06, 20:13
          No dokładnie amrin bo tu wszystkich rzekomo stać na noclegi w hotelach 4**** i
          5*****, jadaniu w najlepszych restauracjach a każdy kto jedzie pod namiot i np.
          bierze ze sobą część jedzenia albo pyta ile orientacyjnie powinien mieć
          kieszonkowego jest od razu posądzony przez tutejszych światowców za żebraków
          itp. Gdybym tu tak wszystkim wierzyła i korzystała w ich rad to do Włoch bym na
          pewno nie pojechała bo bym uważała, że jak śpię w hostelu za 18 E i jem pizzę
          to jestem polskim żebrakiem na którego Włosi źle patrzą. A tak naprawdę to mało
          komu bym tu wierzyła bo uważam, że większość tu osób po prostu wymyśla sobie
          pewne rzeczy, które niewiele mają wspólnego z rzeczywistością i najlepiej
          bazować na własnym doświadczeniu niż tak wierzyć we wszystko co tu niektórzy
          piszą. Sama zresztą się o tym już tu przekonałam.
          • amrin Re: kaucja za butelki 28.06.06, 20:26
            swoją drogą to ciekawe, że w Niemczech pobierana jest taka kaucja - może chodzi
            o to by się zastanowić przed wyrzuceniem do zwykłego śmietnika - proekologiczne
            takie
          • linn_linn Re: kaucja za butelki 28.06.06, 20:27
            To po co tu zagladasz?
          • 333a3 Re: kaucja za butelki 28.06.06, 20:55
            Po co komuś informacja nie na temat np. cen napojów tylko za kaucje za butelki???
            E - obawiam się, że ty nie wierzysz sama sobie. Takiego potoku bzdur jeszcze tutaj nie czytałem. Jeżeli kogoś tutaj spotyka krytyka, a myślę że każdemu normalnemu turyście z Polski zależy na tym aby traktowano go w Italii, czy gdziekolwiek za granicą nie jak żebraka, to tylko tych, którzy jadąc np. z namiotem nie korzystają z campingów tylko planują biwakować na dziko, co we Włoszech jest zresztą zabronione. A wyłapywani przez miejscową policje dokładają tylko do i tak nie najlepszych opini o polacco. Nie czytałem jeszcz nigdy jakichkolwiek słów potępienia za jedzenie pizzy czy hostel za 18 €. Dobrze jest pisać co się myśli, ale czasem też trzeba pomyśleć co się pisze.
            • linn_linn Re: kaucja za butelki 28.06.06, 21:03
              Po co Ci informacja po co komu cena ewentualnej kaucji?
              • 333a3 Re: kaucja za butelki 28.06.06, 21:10
                Ponieważ zarzuciłem komuś, że będzie zbierał butelki na kaucje i spotkała mnie za to krytyka.
                • linn_linn Re: kaucja za butelki 28.06.06, 23:09
                  To z kolei jest uzasadnione: zarzucasz chec zbierania butelek komus kogo nie
                  znasz. Na jakiej podstawie? Powinienes taka krytyke brac pod uwage.
            • Gość: E. Re: kaucja za butelki IP: *.szwajcarska.pl 28.06.06, 21:07
              Ciesz się, że ty myślisz i wydaje ci się, że jesteś taki mądry. Grunt to dobre
              samopoczucie.
              • 333a3 Re: kaucja za butelki 28.06.06, 21:14
                Gość portalu: E. napisał(a):

> Ciesz się, że ty myślisz i wydaje ci się, że jesteś taki mądry. Grunt to dobre
                > samopoczucie.
                Merytorycznie, proszę.

• marghe_72 Re: kaucja za butelki 28.06.06, 21:24
            Gość portalu: E. napisał(a):

. A tak naprawdę to mało
            >
            > komu bym tu wierzyła bo uważam, że większość tu osób po prostu wymyśla sobie
            > pewne rzeczy, które niewiele mają wspólnego z rzeczywistością i najlepiej
            > bazować na własnym doświadczeniu niż tak wierzyć we wszystko co tu niektórzy
            > piszą. Sama zresztą się o tym już tu przekonałam.

przykłady poproszę
            • kacper31 Re: kaucja za butelki 28.06.06, 21:38
              To faktycznie ciekawy temat z tą kaucją za butelki.
              Jeżeli ktoś kupuje napój i płaci kaucje (we Włoszech się z tym nie spotkałem), to po wypiciu oddaje butelkę i dostaje kaucje. I wtedy powinna go interesować tylko cena napoju.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka