IP: *.uznam.net.pl 19.01.07, 10:06
Czy ktos moze był z Itaka na wycieczce trekkingowej w Domomitach?
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: Dolomity IP: 212.219.203.* 23.01.07, 17:43
      Goraco polecam. Bylam na 'Szczytach marzen'. Hotel polozony w malowniczym
      miejscu, trasy nie sa trudne, przwodnicy przystojni i przesympatyczni.
      Napewno bedziesz zadowolona.
      • Gość: Vicki Re: Dolomity IP: *.uznam.net.pl 29.01.07, 08:58
        Dziekuje bardzo za odpowiedz. Nareszczie sie ktos odezwal, kto byl na
        wycieczce. W zasadzie juz zrobilam przedplate za wyprawe. Nie moge sie
        doczekac. Moglabys podac maila bo mam mnostwo pytan?
        Co zabrac naprzyklad, ile kasy oprocz oplaty za wycieczke przygotowac no i czy
        trasy sa jakies bardzo trudne itd.....pozdrawiam
    • ewa553 Re: Dolomity 29.01.07, 09:27
      a dokad w Dolomity jedziesz, Vicki?
      • Gość: Vicki Re: Dolomity IP: *.uznam.net.pl 29.01.07, 09:34
        Wlasnie na wycieczke ITAKI "Szczyty Marzeń" - Passo San Pelegrino :-)
        • Gość: ewa553 Re: Dolomity IP: *.pools.arcor-ip.net 29.01.07, 09:49
          musze zobaczyc na mapce, gdzie to jest. W jakiej okolicy dokladnie lezy
          ta "przelecz pielgrzyma"?
        • Gość: Magda Re: Dolomity IP: 212.219.203.* 29.01.07, 17:58
          To Ty mi napisz swoj adres e'mail. Napewno sie odezwe.Pzdr ;))
          • Gość: Vicki Re: Dolomity IP: *.uznam.net.pl 30.01.07, 09:31
            wiesia@uznam.net.pl
            pozdrawiam
    • ewa553 Re: Dolomity 29.01.07, 19:01
      nie wiecie gdzie ta przelecz lezy?
      • Gość: Vicki Re: Dolomity IP: *.uznam.net.pl 30.01.07, 09:53
        Czesc, lezy blisko Marmolady :-)
        • ewa553 Re: Dolomity 30.01.07, 10:09
          Ojej, okolice Trentino! Jakze tam pieknie..... Czy taki trekking to po prostu
          intensywne wedrowanie, czy wspinaczka po skalach?
          • Gość: Vicki Re: Dolomity IP: *.uznam.net.pl 30.01.07, 10:14
            Mam nadzieje, ze intensywne wedrowanie :-). Co prawda w ofercie Itaki jest opis
            wycieczek, ale nie ma ani slowa o stopniu trudnosci. Dlatego poszukiwalam
            intensywnie kogos, kto juz byl na takiej wycieczce. Nie wymagaja (jak w innych
            wycieczkach) posiadania sprzetu - typu uprzaz do ferrat, wnioskuje wiec z tego,
            ze nie ma mowy o wspinaczce. W programie sa dwie wycieczki - trudniejsze, ale
            jest mozliwosc podzielenia grupy na tych bardziej odwaznych i na tych mniej ;-)
            pozdrawiam
            • ewa553 Re: Dolomity 30.01.07, 10:16
              ojej, gdyby Ci sie udalo pojsc na ferrate, to koniecznie skorzystaj!!! Moze
              beda wypozyczac sprzet, ja tez zawsze - razem z przewodnikiem, wypozyczam
              sprzet z Klubu, tam na miejscu. Ferrata nie jest niebezpieczna, jesli
              przestrzegasz przepisow i jestes caly czas "na smyczy". A przezycie jednorazowe!
              • Gość: Vicki Re: Dolomity IP: *.uznam.net.pl 30.01.07, 10:25
                No tak latwo powiedziec. Mam lek wysokosci. Walcze z nim i pokonuje po troszku.
                Zaczelam w Tatrach. Na poczatku balam sie stanac na prostych nogach na
                Przeleczy Krzyzne. Teraz juz nawet przechodza ja sama bez towarzystwa. Ostatnio
                zaliczylam Szpiglasowa. Nie wiem jak sie zachowam na ferracie. CZy juz jestem
                na to gotowa. Moze o ile nie bedzie duzej ekspozycji ;-)Zobaczymy. Fajnie
                byloby zaliczyc taka wedrowke.
              • Gość: Vicki Re: Dolomity IP: *.uznam.net.pl 30.01.07, 10:26
                No tak latwo powiedziec. Mam lek wysokosci. Walcze z nim i pokonuje po troszku.
                Zaczelam w Tatrach. Na poczatku balam sie stanac na prostych nogach na
                Przeleczy Krzyzne. Teraz juz nawet przechodza ja sama bez towarzystwa. Ostatnio
                zaliczylam Szpiglasowa. Nie wiem jak sie zachowam na ferracie. CZy juz jestem
                na to gotowa. Moze o ile nie bedzie duzej ekspozycji ;-)Zobaczymy. Fajnie
                byloby zaliczyc taka wedrowke. A ile kosztuje wypozyczenie sprzetu?
                • ewa553 Re: Dolomity 30.01.07, 10:35
                  nie wiem ile to kosztuje. Poniewaz nikt z "moich ludzi" na ferraty nie chodzi,
                  wybieram sie z miejscowym przewodnikiem (zbieraja zawsze grupki po trzech
                  uczestnikow, wtedy jest taniej). Jak wiec bierze sie przewodnika, to sprzet
                  jest juz w cenie. Ale faktycznie, jesli masz lek wysokosci.... To jest akurat
                  warunek ktory trzeba spelnic idac tam: nie miec leku wysokosci. Na ferracie nie
                  jest sie caly czas na smyczy, bo sa odcinki latwiejsze, gdzie idzie sie po
                  prostym. Po prostym, ale sciezynka taka, ze idziesz noga za noga. przy prawie
                  pionowej skale. Czy Ci sie wtedy w glowie nie zakreci? Na to musisz juz sobie
                  sama odpowiedziec. Mnie zabral raz przewodnik prywatnie, bo chcial tez pierwszy
                  raz zabrac swoja dziewczyne. Wybral najlatwiejsza z latwych ferrat, a gdybys
                  wiedziala jak ta dziewczyna caly czas piszczala! To bylo beznadziejne. Ale
                  winien byl przewodnik, bo przeciez znal ja i musial sam wiedziec, ze to dla
                  niej nieodpowiednie.
                  • Gość: Vicki Re: Dolomity IP: *.uznam.net.pl 30.01.07, 15:43
                    Dzieki Ewa za cenne rady. Zobaczymy jak to bedzie. Napewno nie bede sie pchala
                    na ferraty jesli nie bede sie czula na silach. Ale bylby obciach gdybym nie
                    byla w stanie przejsc. Juz planuje sobie, ze jesli ta odwazna grupa rzuci sie
                    na ferraty, a tych mniej odwaznych bedzie malo to pojade sobie do Wenecji. Mam
                    nadzieje, ze jakies sensowne polaczenie znajde.
                    pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka