Dodaj do ulubionych

Prosba o przywiezienie leku z Wloch

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 16:23
Bardzo jest potrzebny lek-szczepinka, ktora jest wylacznie w aptekach
Szwajcarii i Wloch, nie jest dopuszczona w Polsce do obrotu, zatem nie mozna
jej sprowadzic oficjalnie przez apteke czy zamowic w Internecie i jedynym
wyjsciem jest import prywatny. Potrzebne jest 1 op. max 2 op. , koszt 10 dol.
USA za 1 op. Czy znajdzie sie ktos, kto jedzie do Wloch i niebawem wraca i
moglby to zrobic? Pozostanie tylko kwestia przekazania recepty, w obu krajach
sa sprzedawane leki na polskie recepty bez problemu. Bede wdzieczna, jesli
ktos nam pomoze. Jestesmy z Warszawy. Ola
Obserwuj wątek
    • Gość: gośc Re: Prosba o przywiezienie leku z Wloch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 22:44

podaj mail lub tel. kontaktowy, może pmogę /też W-wa/
      • krutikow Re: Prosba o przywiezienie leku z Wloch 24.04.07, 23:09
        Dziekuje, napisz na mail gazetowy albo zobacz kontakt do mnie na www.
    • aseretka Re: Prosba o przywiezienie leku z Wloch 25.04.07, 06:19
      Jadę w piatek na tydzień do Włoch i Szwajcarii. Chętnie pomogę. Problem tylko w
      przekazaniu recepty.
      • Gość: Ola Re: Prosba o przywiezienie leku z Wloch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 12:40
        A gdzie jestes? Jesli nie z Warszawy, to bedzie trudno, do piatku poczta sie
        nie wyrobi......hmmmmm......gdybys miala jakiegos lekarza pod reka, to
        przepisze w sekunde, ten lek to nic powaznego, szczepionka, jak pisalam ,
        nazywa sie BUCCALINE BERNA, ale nie smiem prosic o az taka pomoc.
        • aseretka Re: Prosba o przywiezienie leku z Wloch 25.04.07, 13:34
          Z wystawieniem recepty nie powinnam mieć problemu, jeżeli nie jest to jakiś lek
          zakazany. Wysłałam do Ciebie maila.
          • Gość: Ola Re: Prosba o przywiezienie leku z Wloch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 14:18
            Nie, nie jest zakazany, po prostu nie jest w Polsce zarejestrowany, to prosta
            szczepionka, zamiast niej jest Bronxovaxom, ale jest nieco inne dawkowanie,
            dluzsze i slabsze od Buccaline Berna i na moje dziecko nie dziala, a dziecko,
            duze dosc, ale dziecko, choruje od pazdziernika prawie bez przerwy.
    • Gość: ostrożny Uwaga! To pewnie jakieś narkotyki! IP: *.chello.pl 25.04.07, 19:01
      Nie dajcie się wrobić w przemyt!
      • Gość: O(la Re: Uwaga! To pewnie jakieś narkotyki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 19:09
        Czlowieku, opanuj sie, to 7 malych tableteczek dla zaszczepienia przewiw
        nawracajacym infekcjom, do kompletu na recepte.
        • krutikow Ulotka Buccaline Berna 26.04.07, 11:12
          BUCCALINE BERNA
          La Buccaline est un vaccin inactivé pour la prophylaxie antibactérienne, par
          voie buccale, des refroidissements.
          Composition :
          Un comprimé contient : 1,5x10 puissance 9 Haemophilus influenzae, 10 puissance
          9 Pneumococcus (I,II,III), 10 puissance 9 Streptococcus, 10 puissance 9
          Staphylococcus.
          Propriétés :
          La buccaline est un vaccin cellulaire inactive complet administre par voie
          buccale. Au contact avec les antigènes de surface bactériens contenus dans le
          vaccin Buccaline, la différentiation et la maturation des lymphocytes sont
          stimulées de manière spécifique. Ceci va donc permettre a l’organisme de lutter
          contre des agents pathogènes très fréquemment responsables de refroidissements.
          Posologie :
          Avaler les comprimés sans les croquer avec un peu de liquide, de préférence une
          heure avant le petit déjeuner ou une heure avant le repas de midi. Enfants de
          moins de 7 ans : 1 comprimé le premier et le deuxième jour, et 2 comprimes le
          troisième jour. Adultes et enfants de plus de 7 ans : 1 comprimé le premier
          jour, 2 comprimes le deuxième jour, et 4 comprimes le troisième jour.
          Présentation :
          Boite de 7 comprimés.
      • aseretka Re: Uwaga! To pewnie jakieś narkotyki! 27.04.07, 06:34
        Chyba to jednak nie będzie przemyt:) Lekarz wypisał receptę bez problemu, więc
        na pewno nie jest to nic zakazanego. Olgo wysłałam Ci maila na gazetę. O
        sposobie "dostawy" leku do warszawy porozmawiamy po moim powrocie.
    • Gość: kazik m Re: Prosba o przywiezienie leku z Wloch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 06:45
      Aseratka jestem pod wrażeniem.Bardzo u nas mało bezinteresownej pomocy.Mała
      rzecz a cieszy.Pozdrawiam.
    • mag.50 Re: Prosba o przywiezienie leku z Wloch 14.05.07, 12:11
      Ja również poszukuję tej szczepionki; mam na nią receptę wypisaną przez
      lekarza.Czytałam, że ponoć jest dostępna w Niemczech, ale są to niezbyt pewne
      informacje.Jeżeli komuś udało się zdobyć tą szczepionkę proszę o informacje.
      będę bardzo wdzięczna za okazaną pomoc.Bardzo mi na tym zależy. W Posce można
      załatwić tylko poprzez import docelowy, a z tym wiążą się specjalne procedury.
      • aseretka Re: Prosba o przywiezienie leku z Wloch 14.05.07, 16:01
        Niestety mimo posiadanej recepty leku nie udało mi się nabyć, ani we Włoszech,
        ani w Szwajcarii. We Włoszech w odwiedzonych aptekach nie było (raz
        zaproponowało mi, że sprowadzą za 2 dni, lecz nie mogłam czekać), a w
        Szwajcarii powiedziano, że recepta jest nieaktualna. Chyba pani w aptece miała
        na myśli, że nie jest ważna. W Niemczech nie przyszło mi do głowy, aby
        sprawdzać.
        • Gość: gość Re: Prosba o przywiezienie leku z Wloch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 16:19
          ja spróbuję sprawdzić, czy znajoma da rade kupic lek w Paryżu; jesli tak - lek
          mógłby byc w warszawie, ale 24 czerwca. Swoja drogą zaintrygowała mnie ta
          szczepionka - w rodzinie tez mam chorowite szkraby, może i ja mam interes sie
          tym zająć? Krótko mówiąc - zapytam paryżanki, lekarza ;-) i wróce na forum.
          • ennka Re: Prosba o przywiezienie leku z Wloch 14.05.07, 20:42
            Przywiozłam ten lek lek dla swoich wnuczków dwa lata temu.
            Kupiłam we Włoszech bez recepty,ale też czekałam na sprowadzenie.
            Rezultaty leczenia nie są zachwycające ,żeby nie powiedzieć żadne.
            To nie znaczy ,że w innym przypadku nie pomogą .
            Szkoda ,że ten post nie pokazał się trochę wcześniej.
            Byłam tydzień w Rzymie , w połowie kwietnia i też bym przywiozła.
            Dla Aseretki szacunek ,za jej bezinteresowność i dobre serce.
            • Gość: Ola Re: Prosba o przywiezienie leku z Wloch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 09:09
              Chociaz jestem w kontakcie mailowym z Teresa /aseratka/ to ta droga tez
              dziekuje za okazane zainteresowanie i serce!! :):):):):):)

Niestety do dzis nie udalo mi sie znikad sprowadzic Buccaliny, a nadal jest
              bardzo potrzeba, moje dziecka znow sie zainfekowalo, chyba dziesiaty raz od
              jesieni.

Zalezy mi na Buccaline z tego powodu, ze kiedys, po nawracajacych infekcjach i
              spowodowanej tym perforacji bebenkow w uszach lekarze zaordynowali Buccaline i
              postawila moja corcie na nogi w "tri miga". Wowczas lek byl sprowadzany do
              kraju za posrednictwem Pewexu.

W tej chwili zostaje jedynie prywatny import z Wloch i Szwajcarii, w Niemczech
              nie ma Buccaliny z cala pewnoscia, w Skandynawii tez, nie ma rowniez w
              Czechach, Chorwacji ani na Wegrzech, co do Francji nie mam pewnosci. Z
              informacji internetowych wynika, zejest glownie w Nowej Zelandii, ale w
              Australii sprawdzalam, tez nie ma. W jej miejsce wprowadzono Bronchovaxom, ale
              to dziala inaczej, dawka zywych kultur bakteryjnych w Buccalinie jest duza i
              podaje sie tylko kilka dni, a w Bronchovaxomie mala i dawkowanie rozciagniete
              na miesiac, a nastepnie powtarzane przez kolejne 2 miesiace. Tak wiec Buccalina
              to dawka uderzajaca i w niektorych przypadkach skuteczniejsza, zeby organizm
              podniosl sie i stanal do walki z bakteriami.

Sprowadzenie Buccaliny z apteki w jakims kraju nie jest mozliwe, poniewaz
              Buccalina nie jest dopuszczona do obrotu w Polsce, pozostaje zatem import
              prywatny.Pozdrawiam OK

Byc moze 21 maja ktos przywiezie Buccaline z Rzymu, wowczas dam znac na forum,
              jak to zostalo zrobione.
              • Gość: tomek Re: Prosba o przywiezienie leku z Wloch IP: *.sen.warszawa.supermedia.pl 15.05.07, 14:02
                Witaj!
                pod koniec przyszłego tygodnia jadę na 2 tygodnie do Włoch, więc jak do tego
                czasu nie będziesz miała szczepionki, to spróbuję Ci jakoś pomóc.
                Jestem z Wawy, więc kwestia przekazania mi recepty nie stanowi chyba problemu.
                W przeciwieństwie do "aseretki" będę mógł zamówić szczepionkę w aptece we
                Włoszech i poczekać na nią parę dni.

Wysyłam maila do Ciebie z namiarami na mnie.

Pozdrawiam,
                Tomek
                • Gość: Ola Re: Prosba o przywiezienie leku z Wloch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 19:55
                  Wielkie dzieki, jesli 21 lub tuz po nie dostane tego leku, dam Ci znac.
                  • ewamalgorzata Re: Prosba o przywiezienie leku z Wloch 15.05.07, 20:08
                    Jeśli nie dostaniesz - daj też znac mnie - prawdopodobnie będę musiała jechać
                    do Niemiec na kilka dni - skoro jest dostępna w Niemczech tez mogę spróbować.
                    Najwyżej będziesz miala więcej, jeśli i Tomkowi się poszczęści. Pewnie ma jakiś
                    tam termin ważności:) Pisz po prostu na maila gazetowego - tylko szybko, od
                    razu 21 maja, gdyż wyjeżdżam 23-go.
                    • Gość: Ola Re: Prosba o przywiezienie leku z Wloch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 21:11
                      Dzieki, ale w Niemczech na pewno nie ma, bylo sprawdzane bardzo dokladnie.
                      Jeszcze raz wielkie dzieki.

ZOBACZCIE LUDZISKA ILE DOBRYCH, BEZINTERESOWNYCH LUDZI JESZCZE JEST NA SWIECIE.
                      Caluje Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka