Dodaj do ulubionych

Eurocamp-język

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 22:29
Wybierma sie w tym roku pierwszy raz z Eurocampem do Włoch. Niestety /wstyd
się przynać/ z językami obcymi u nas krucho. Czy będziemy mieli kłopoty z
formalnościami z osobą na miejscu która nie zna języka polskiego. Chodzi mi
tylko o sprawy związane z przyjazdem i wyjazdem
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Eurocamp-język IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 23:32
      jak sobie przygotujesz kilka podstawowych zwrotów - to w zupełności wystarczy -
      jesli nie będziesz miał chęci sie o wszystko wypytywac ;-) najpierw na głównej
      recepcji kempingu chca paszporty/dowody do meldunku - tyle zrozumie kazdy,
      potem wskazuja droge do recepcji eurocampu - tam dajesz voucher i pokazują ci
      droge do namiotu/mobilehomu.. naprawde zero stresu - i ze słabą znajomoscia
      jezyków tez dasz radę. Polaków bywa duzo - więc i kelnerzy potrafia w knajpach -
      zwłaszcza tych kempingowych zagadywac po polsku. Niech ci jezykowe problemy
      nawet nie zmąca mysli o wypoczynku! Poza tym dostajesz powitalne info na
      ppaierze - po polsku. A jak czegoś nie pojmiesz, zawsze mozna poprosić /często
      tak robię/: repeat, please, but slowly. Działa!
      • Gość: Grześ. Re: Eurocamp-język IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 07:00
        Dziekuję. Bałem się że będzie gorzej. Pozdrawiam wszystkich.
        • magdam110 Re: Eurocamp-język 15.05.07, 08:39
          Ja trochę mówię po angielsku ale moje pierwsze wyjazdy do Włoch odbywały się w
          rejony gdzie nikt nie mówił po angielsku. I też jechaliśmy ze stresem a później
          okazywało się że nie jest tak żle. Nawet jak gumę złapaliśmy to jakoś udało nam
          się trafić do warsztatu i bez problemów usunięto awarię i chyba zapłaciliśmy
          taniej niż w Polsce co we Włoszech zdarza się raczej rzadko.
    • Gość: Nat Re: Eurocamp-język IP: *.icpnet.pl 09.06.07, 20:00
      Mam nadzieję, że to jeszcze przeczytasz przed wyjazdem :)

Od tego roku na włoskie campingi są rekrutowani również ludzie do obsługi z
      Polski (sama jadę jako courier), więc nie powinno być problemów z
      porozumiewaniem się. I naprawdę wystarczy kilka podstawowych zwrotów, żeby nie
      martwić się o nic :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka