Dodaj do ulubionych

Ceny w pizzeriach/restauracjach/klubach

IP: *.chello.pl 16.06.07, 14:30
Witam,
Czy ktoś mógłby mi podać orientacyjne ceny w pizzeriach/restauracjach w
miejscowościach nad Adriatykiem (jadę do Lido di Jesolo ale podejrzewam że w
innych miejscowościach ceny są porównywalne)
Chodzi mi głównie o ceny obiadu tzn. pizza, makarony, dania z mięsem a także
desery - lody. W hotelu mam tylko śniadania i chcę się zorientować jaki będzie
koszt wyżywienia dziennie.
Może ktoś sie też orientuje jakie są ceny drinków/piwa w klubach/dyskotekach?
Obserwuj wątek
    • radioaktywny Re: Ceny w pizzeriach/restauracjach/klubach 16.06.07, 18:14
      U góry głównej strony forum jest przeglądarka. Przykładowy link znaleziony za
      jej pośrednictwem:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=63845256&a=63870854
    • Gość: belladonna Re: Ceny w pizzeriach/restauracjach/klubach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 19:30
      Hej, my też jedziemy do Lido di Jesolo, do hotelu ze śniadaniem :-)))
      a w jakim terminie jedziesz, bo my 30 czerwca :-)
      Znamy Włochy jak własną kieszeń, jeździmy tam ładnych parę lat, ceny obiadów to
      wydatek rzędu 20 -25 €, cena za osobę, 2 dania i deser, ale np gnocchi z sosem
      zjesz już za 8€ od osoby. Ogólnie najdroższe tam są ryby i mięso.

:-)
    • Gość: migranci.pl Re: Ceny w pizzeriach/restauracjach/klubach IP: *.cust.homechoice.net 16.06.07, 21:19
      jestesmy bezposrednio po wizycie w Wenecji Florencji Pizie i Rzymie ;) ceny za
      typowe włoskie potrawy typu pizza lub lasagne zawiera sie prawie zawsze w
      przedziale 5-8 euro - mozna taniej... np cwiartki pizzy (mezczyzna sie nie naje)
      mozna i drozej - zalezy od klasy restauracji... wymyslniejsze potrawy kosztuja
      nawet miedzy 8 - 12 euro .warto jednak poszukac porownac ceny i dopiero sie
      zdecydowac. Trzeba tez sprawdzac czy restauracja nie dolicza obligacyjnie np 10%
      napiwku lub tzw oplaty za obsluge... Mozna tez kupic potrawy w stylu kebab
      czesto tansze a dobre i w dodatku syte. mcdonald : mchiken 3,3 frytki duze 2,2
      mix salatek 2,2 caffe late 2,5... wiecej nie pamietam.. milej podrozy i pobytu
      • Gość: belladonna Re: Ceny w pizzeriach/restauracjach/klubach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 09:44
        jechać do Włoch, żeby jeść w Mc Donalds, żałosne ;-)
        • Gość: bdzibdzionka. Re: Ceny w pizzeriach/restauracjach/klubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 13:04
          Żałosne jest takie wypowiadanie się. Jak ktoś chce jeść w Macu proszę bardzo,
          nie moja ani Twoja sprawa.
    • Gość: żabka Re: Ceny w pizzeriach/restauracjach/klubach IP: *.chello.pl 17.06.07, 14:49
      Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Teraz mam już jako takie pojęcie ile mam
      zabrać ze sobą pieniążków. Wywnioskowałam ze za 12 E da się spokojnie zjeść
      główne danie.
      Oczywiście dalsze informacje się bardzo przydadzą także temat pozostaje otwarty:)

Ja jadę dopiero 24 lipca (ale zazdroszcze wyjeżdzającym wcześniej) do tego
      hotelu: www.hotelbellaria.net/ing/hotelinfo.htm
      Niby dwie gwiazdki ale pokoje wyglądają całkiem przyjemnie a ceny są niskie jak
      na jesolo. Mam nadzieje że nie rozczaruję się na miejscu;)
      • Gość: zbynek Re: Ceny w pizzeriach/restauracjach/klubach IP: *.c244.petrotel.pl 17.06.07, 18:47
        za 12 euro głownego dania na pewno nie zjesz.
        • Gość: żabka Re: Ceny w pizzeriach/restauracjach/klubach IP: *.chello.pl 17.06.07, 23:38
          hmm... sprzeczne informacje :)
          • funghettino Re: Ceny w pizzeriach/restauracjach/klubach 18.06.07, 09:17
            bo zalezy co i gdzie sie je. w pizzeri czy w trattori dasz rade spokojnie zjesc
            za 12€ na osobe, natomiast w wiekszosci restauracji za ta cene dostaniesz tylko
            albo pierwsze albo drugie danie (i to tez nie kazde), bez dodatkow...
            zalezy tez od lokalu, miasta itp...zaloz sobie, ze na obiad wydacie 20-25 euro
            na osobe, lepiej byc przygotowanym na wiecej, niz pozniej zostac bez pieniedzy.
            pozdrawiam :)
    • linn_linn Re: Ceny w pizzeriach/restauracjach/klubach 18.06.07, 11:16
      Nie wiem jak jest teraz, ale przed laty roznica w cenie miedzy hotelem z pelnym
      wyzywieniem i tylko ze sniadaniem byla niewielka. Nie bylo mzoliwym wyzywic sie
      za te roznice poza hotelem / pomijajac fast foody /. Oplacalo sie nawet kilka
      rzy, w razie potrzeby zrezygnowac z jedzenia w hotelu i zjesc w restauracji, na
      wycieczce itp. a i tak wychodzilo sie na swoje.
      • Gość: ann Re: Ceny w pizzeriach/restauracjach/klubach IP: *.smstv.pl 18.06.07, 16:12
        ceny ktore podaje sa orientacyjne bo zaleza od pizzeri czy restauracji (wiadomo
        jedne sa tansze drugie drozsze) i dotycza tylko tego regionu włoch o ktorym
        piszesz (bo to tez ma znaczenie)

pizza 5.50-8
        "trojkacik pizzy" - 2- 2.5
        puszka coli/mineralnej w barze 3eu
        ryba np orata 25eu
        cent MCdon ktos tam juz podawal ja sie nie orientuje
        kebab 4eu
        piadina z jakims dodatkiem w srodku kolo 5.5eu

nie wiem ile macie pieniedzy jezeli niewiele lub srednio to wezcie sobie troche
        nuddli knorra. Jak macie dostep do kuchni to oplaca sie robic zakupy i samemu
        cos podgotowac :
        puszka pomidorow 0.4eu makaron 0.4eu-0.6eu serek filadelfia kolo 3eu wedliny
        sa drogie....
        no nie wiem co jeszcze pisac......
    • linn_linn Re: Ceny w pizzeriach/restauracjach/klubach 18.06.07, 16:22
      Niestety drogie sa owoce, a w miejscowosciach wakacyjnych pewnie jeszcze
      bardziej. Kiedys owoce sezonowe mozna bylo kupic nawet ponizej 1000 lirow,
      teraz rzadko ponizej 1.5 euro.
    • Gość: żabka Re: Ceny w pizzeriach/restauracjach/klubach IP: *.chello.pl 19.06.07, 13:08
      Zgodnie z waszymi sugestiami zaplanowałam dziennie na jedzenie przeznaczyć max.
      40 E na dwie osoby. Śniadanie mam w hotelu także za te pieniążki chciałabym
      zjeść drugie danie np. pizze, lasagne, ewentualnie jakieś danie z mięsem plus
      kolację ale to już raczej coś ze sklepu(kanapki, jogurcik). No i ewentualnie
      jakieś lody co drugi dzień. Myślicie że się uda?:)
      • Gość: żabka Re: Ceny w pizzeriach/restauracjach/klubach IP: *.chello.pl 19.06.07, 13:15
        Aha i przypominam jeszcze o drugiej części pytania: czyli ceny alkoholu w
        klubach:) na to trzeba będzie przeznaczyć jakiś dodatkowy budżet!
        Także proszę o przykładowe ceny jeżeli ktoś pamięta:)
    • Gość: ann Re: Ceny w pizzeriach/restauracjach/klubach IP: *.smstv.pl 20.06.07, 19:40
      to tak (wszystkie ceny sa przyblizone "okolo")
      spritz 2eu
      piwo 0.33 2-4 eu
      wino lampka (zalezy jakie) od 1.5eu- ...........
      prosecco lampka kolo 3eu
      inne drinki (bez extrawagancji) od 2.5(baza wino) -7eu
      wino w barze (do obiadu) 1/2l 6eu
      rum z sokiem gruszkowym (czyt.kieliszeczek rumu+ 0.2 soku z gruszki) 4 euro

w miejscowosciach nadmorskich sadze ze wstepy do klubów beda bezplatne np takie
      przyplazowe klubo-baro-restauracje z parkietem do tanca.
      Ogolnie to wtepy do klubów kosztuja i to wcale nie mało.Mowie o klubach takich
      z prawdziwego zdarzenia. I tutaj ceny ci nie podam bo to naprawde zalezy od
      klubu. Moze byc 10-20eu/ osoba a moze byc tak ze ho ho!
    • dagle Lido di Jesolo - superrrrrrrrrrrrrrrr 09.07.07, 12:33
      Wlasnie wrocilismy z Lido, super miejsce na wypoczynek, ceny przystepne,
      czysciutka plaza, GORACO POLECAM!!!
      Jezeli masz jakies pytania, chetnie odpisze :-)
      • Gość: Justyna Re: Lido di Jesolo - superrrrrrrrrrrrrrrr IP: *.dag.pl 09.07.07, 14:58
        A gdzie znajduje sie ta miejscowość?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka