monia515 09.07.07, 14:51 Witam, czy ktoś był w muzeum ferrari w Maranello? Jest tam równiez fabryka ferrari i tor testowy- był ktoś? Jak to sie zwiedza- w jakich godzinach, ile kosztuje bilet? Jak dostać się z Rimini do Modeny? Czym, ile sie jedzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia Re: Maranello- muzeum Farrari IP: *.sfwenergia.com.pl 10.07.07, 08:39 Byłam w muzeum w zeszłym roku. Bilet kosztowała 12 euro od osoby. Podaję link do muzeum www.galleriaferrari.com/GalleriaFerrari/index.jsp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pidżi Re: Maranello- muzeum Farrari IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 17:44 Ile czasu trzeba przeznaczyć na zwiedzanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Maranello- muzeum Farrari IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 19:16 Trudno stwierdzić ile czasu. Jak dla mnie wystarczyło ok. 2 godzin nastomiast mój mąż mógłby tam siedzieć cały dzień i to byłoby za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pidżi Re: Maranello- muzeum Farrari IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 20:02 Dziekuję, chyba rozumiem Twojego męża:))) Czy oprócz ekspozycji "pod dachem" można ogladać jeszcze jakieś inne obiekty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Maranello- muzeum Farrari IP: *.sfwenergia.com.pl 11.07.07, 08:20 My byliśmy tylko w muzeum pod dachem. Potem poszliśmy jeszcze do sklepu z pamiątkami, który jest w pobliżu tego muzeum. Odpowiedz Link Zgłoś
ciuchcia2 Re: Maranello- muzeum Farrari 15.07.07, 11:15 Po drodze do muzeum Ferrari są znaki na tor testowy i do fabryki, którą pewnie można zwiedzać, bo stało tam kilka autokarów turystycznych. W samym muzeum jest punkt informacji turystycznej, można się tam zapytać, albo wziąć ulotki. Acha, mają zniżkowe bilety dla studentów o 2E tańsze, czyli po 10E (nie trzeba było pokazywać żadnego dokumentu). Odpowiedz Link Zgłoś